Дискусии / Позиции

 • БАВ намалява загубите на вода и повишава капацитета на ВиК операторите като партньор в проекта WATenERgy CYCLE

  БАВ намалява загубите на вода и повишава капацитета на ВиК операторите като партньор в проекта WATenERgy CYCLE

  Българска асоциация по водите е партньор в международния проект WATenERgy CYCLE, който има за цел да даде решение на транснационални проблеми, свързани с водоснабдяването на територията на Балканите и Средиземно море (BalkanMeD). БАВ ще се включи със своя Център за професионално обучение (ЦПО). А чрез закупуване на оборудване за мониторинг и инспекция на водопроводна и канализационна мрежа и откриване на скрити течове, ще може да провежда пълноценни обучения.

 • ДМ Арматурен: 6 предимства на продуктите с марка Hawle, които надхвърлят стандартите за ВиК мрежи

  ДМ Арматурен: 6 предимства на продуктите с марка Hawle, които надхвърлят стандартите за ВиК мрежи

  „Стандартите съществуват, за да бъдат надхвърляни. И това е чудесно, когато говорим за инфраструктурни компоненти“, коментираха от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е официален представител на австрийския производител на ВиК арматура Hawle у нас. От компанията разкриха какво отличава продуктите на Hawle и защо в този бранш е важно да предлагаш не просто качество, а ниво, близко до съвършенството. Ето и кои са 6-те отличителни предимства на продуктите с марка Hawle.

 • АкваКом Електроникс: Предлагаме абонаментна поддръжка, за да работи оборудването ви срещу Легионела

  АкваКом Електроникс: Предлагаме абонаментна поддръжка, за да работи оборудването ви срещу Легионела

  Колкото и многозвезден лукс да предложите на своите гости и клиенти, основното ви задължение, скъпи хотелиери, е да им осигурите на първо място високо ниво на хигиена и безопасност. Вече изяснихме каква е бактерията Легионела и какви рискове крие, а в предишния ни разговор със специалистите от доказаната българската компания АкваКом Електроникс посочихме основните мероприятия за превенция от опасната бактерия. Днес ще ви разкажем подробности за третирането на водата с хлорен диоксид.

 • Хидро-Хикс-България: Как да преценим дали в сградата ни е налице риск от наличието на Легионела

  Хидро-Хикс-България: Как да преценим дали в сградата ни е налице риск от наличието на Легионела

  Вие сте хотелиер, производител или собственик на административна или жилищна сграда? А имате ли нужда от оценка на риска от Легионела? Специалистите от утвърдената българска компания Хидро-Хикс-България разкриха пред Инженер.bg кои са основните предпоставки за наличието на опасната бактерия във ВиК и ОВК инсталациите и какви стъпки е необходимо да бъдат предприети, за да се предотврати нейното развитие. Ето кога можем да се съмняваме в наличието на Легионела във водата.

 • Електра Помп: Керамично или метално покритие използва Faggiolati Pumps, за да предпазят помпите от агресивни води?

  Електра Помп: Керамично или метално покритие използва Faggiolati Pumps, за да предпазят помпите от агресивни води?

  Силно агресивните отпадъчни води при определени производства могат да нанесат сериозни щети на оборудването. Ето защо разработчиците на индустриални решения непрекъснато се опитват да намерят най-ефективните методи за справяне с този проблем. „Сред най-често засегнатите от агресивни води машини са канлализационните помпи, а един от възможните методи е нанасянето на специални покрития върху тях. Това е решението и на нашите партньори Faggiolati Pumps”, съобщиха от Електра Помп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част III

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част III

  Най-новото поколение канализационни помпи на Xylem предлага несравнима комбинация от производителност и енергийна ефективност. „Flygt Concertor съчетава софтуер и хардуер, благодарение на които помпената система оптимизира автоматично своята работа и постига с до 70% по-ниска консумация на енергия в сравнение с конвенционалните решения“, заявиха от утвърденото българско дружество Алмекс-БГ, изключителен представител на Xylem Water Solutions у нас.

 • ДМ Арматурен с коментар за предимствата на системата Smart RFID за локализиране на подземна инфраструктура на Komplex

  ДМ Арматурен с коментар за предимствата на системата Smart RFID за локализиране на подземна инфраструктура на Komplex

  Основана през 1994 г., словашката компания Komplex е съсредоточена изцяло върху развоя и производството на идентификационни системи за обозначаване и откриване на линейни подземни съоръжения. Неин партньор за българския пазар е фирма ДМ Арматурен, утвърдена като доверен доставчик на продукти за ВиК инфраструктура. Специалистите от българското дружество разказаха за най-новата интелигентна система на компанията Komplex Smart RFID System.

 • Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  Faggiolati Pumps е италиански производител на помпи и помпено оборудване, чийто официален представител за България е фирма Електра Помп. Какво отличава продуктите с марка Faggiolati и какви позитиви извличат потребителите на най-новите разработени и произведени от тях помпи ще разберем от специалистите на утвърденото българско търговско дружество. Електра Помп коментира пред екипа на Инженер.bg какви са петте причини да изберем потопяемите канализационни помпи Faggiolati.

 • Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Колко пъти ви се налага да сменяте ръкавиците си за еднократна употреба, за да изпълните дадена задача? Имате ли нужда от качествен и надежден продукт, който да се отличава с устойчивост и защита от най-висок клас? Утвърденото българско дружество Аква Системи се обръща към всички специалисти, чиято работа е свързана с използването на този тип лични предпазни средства. Представяме ви ръкавиците Black Mamba, изработени по иновативна технология от патентован Nitrex полимер.

 • Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  В съвременния свят разходите, свързани с обработка и пречистване на питейни и отпадни води, непрекъснато нарастват. Дейността на полската компания Symbiona е насочена към разработването на комплексни решения, които допринасят за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на разходите при обработката на отпадни води. Част от тези решения са системите Rovapo Zero Liquid Discharge и Rovapo-Bio, системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo.

Още от ВиК