Дискусии / Позиции

 • HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  През 2016 г. HTI България доставя тръбите, необходими за изграждане на напоителна система в предприятието Булком Видин, чиято дейност е отглеждането на зърнени култури. С какво обаче, този проект привлече вниманието ни? В него са вложени не просто стандартни PVC тръби, а такива, произведени по уникалната технология на Molecor - компания, която се занимава изцяло с разработката и изследването на PVC-O тръби. Научете повече за авангардните решения на Molecor от HTI България.

 • ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  Водната индустрия се развива с изключително бързи темпове, което налага и редица промени в работата на ВиК дружествата и технологиите, които те прилагат, за да обезпечат коректна и рентабилна услуга за крайния потребител. Една от новостите е интелигентно отчитане на водното потребление и постепенно налагане на ултразвукови водомери с дистанционно отчитане. Повече за предимствата и ползите от използването на тези уреди пред Инженер.bg коментираха от ДМ Арматурен ЕООД.

 • Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Човешкият ресурс е сред важните фактори за развитието на една организация. Привличането и задържането на качествени специалисти е основен приоритет за всяка компания, която се стреми към дългосрочен успех и постигане на амбициозните си бизнес цели. HR специалистите знаят, че процесът по набиране и подбор на кадри в една организация е двустранен - вие избирате кандидат, но и кандидатът избира вас. Какво привлича кандидатите за работа и стаж? Какво биха искали да получават към заплатите си инженерите като т.нар. допълнителни придобивки? Да видим...

 • Хидролиa: Залагаме на новаторски подходи, за да убедим индустрията в изнесената експлоатация на ВиК системи

  Хидролиa: Залагаме на новаторски подходи, за да убедим индустрията в изнесената експлоатация на ВиК системи

  Иновативна за българския пазар, Хидролиа АД се опитва да наложи бизнес модел, изграден върху доверие, 100% поемане на риск и реални доказуеми резултати по отношение на управлението на ВиК активи в частния сектор. Как обаче се разпространява концепцията за подобни бизнес отношения? Има ли развити механизми и какви платформи могат да се използват за оптимален ефект? Отговорите на тези въпроси Инженер.bg получи от инж. Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа.

 • Техруум: За имплементирането на строително-информационна система (BIM)

  Техруум: За имплементирането на строително-информационна система (BIM)

  Техруум е сред утвърдените у нас компании в областта на иновациите, технологиите и строително-информационните системи. „Чрез цялостно имплементиране на BIM системи и технологии помагаме на проектантски и строителни компании да развият пълния си потенциал и да достигнат до нови клиенти и пазари“, коментира пред Инженер.bg управителят на фирмата инж. Любомир Илиев. „Предлаганите от нас решения са съвременни, иновативни и високотехнологични“, уточни още той, разкривайки и подробности по отношение на имплементирането на решенията.

 • Инженер.БГ попита: Кои канали използвате за търсене на работа/стаж?

  Инженер.БГ попита: Кои канали използвате за търсене на работа/стаж?

  В периоди на намалено предлагане на работни позиции е изключително важно кандидатите да използват широка палитра от канали за търсене на работа. И обратното - в моменти на засилено предлагане на вакантни позиции е необходимо компаниите да търсят алтернативни канали за предлагане на работа, за да могат да привлекат вниманието на кандидатите. Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа специалисти от областта на инженеринга, архитектурата, строителството и IT, за да научи кои са работещите канали за търсене на работа и стаж.

 • Steinzeug-Keramo: „Стъклокерамиката ни е базирана на естествени суровини и надеждни, екологични технологии”

  Steinzeug-Keramo: „Стъклокерамиката ни е базирана на естествени суровини и надеждни, екологични технологии”

  Глината е строителен материал, чието традиционно използване датира още от древността. Свойствата му го правят актуален и приложим дори днес, когато химическата индустрия е способна да произведе почти всичко, което хрумне на инженери и конструктори. Доказателство за това е дългогодишната практика и стабилните основи, върху които се развива немско-белгийската компания Steinzeug-Keramo – един от най-големите производители на стъклокерамични тръби, част от Wienerberger AG - Австрия.

 • Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Топла вода от чешмата, бойлер, климатик, душ, вана – удобства, с които толкова сме свикнали, че дори не отчитаме тяхното наличие в ежедневието ни. Знаем ли обаче какви опасности крият за здравето ни тези съоръжения, без които съвременният живот е невъзможен. „Легионелата и болестите, причинени от тази бактерия, са сравнително млади в медицинската история, но опасността, която носят, е сериозна. Затова и превенцията трябва да е навременна и професионална”, коментираха за Инженер.bg от фирма АкваКом Електроникс.

 • Любомир Илиев от Техруум: „Имаме значителен опит в създаването на държавни и фирмени BIM стандарти“

  Любомир Илиев от Техруум: „Имаме значителен опит в създаването на държавни и фирмени BIM стандарти“

  Фирма Техруум е доказан доставчик на комплексен набор от иновативни продукти и услуги в областта на технологиите и строително-информационните системи. Сред услугите, съставляващи обширното портфолио на компанията, е създаването на BIM стандарти. „Имаме значителен опит в разработването на BIM стандарти. Участвали сме в създаването на редица държавни стандарти и към момента продължаваме да работим по няколко нови такива“, коментира инж. Любомир Илиев.

 • Хидролиа АД: Да поемем всички възможни рискове от дейността ни – това е сериозният акцент в модела ни на работа

  Хидролиа АД: Да поемем всички възможни рискове от дейността ни – това е сериозният акцент в модела ни на работа

  Модерните бизнес модели все по-настоятелно намират място в корпоративните отношения и у нас. Под формата на нестандартни партньорства и иновативни начини за финансиране на инвестиционни намерения, съвременните западни модели като аутсорсинг и договори с гарантиран резултат правят бизнеса по-гъвкав и допринасят за задълбоченото и по-професионално развитие на всеки негов аспект. Това мнение поддържа и инж. Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа АД.

Още от ВиК