Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Хидро-Хикс-България: Как да преценим дали в сградата ни е налице риск от наличието на Легионела

  Хидро-Хикс-България: Как да преценим дали в сградата ни е налице риск от наличието на Легионела

  Вие сте хотелиер, производител или собственик на административна или жилищна сграда? А имате ли нужда от оценка на риска от Легионела? Специалистите от утвърдената българска компания Хидро-Хикс-България разкриха пред Инженер.bg кои са основните предпоставки за наличието на опасната бактерия във ВиК и ОВК инсталациите и какви стъпки е необходимо да бъдат предприети, за да се предотврати нейното развитие. Ето кога можем да се съмняваме в наличието на Легионела във водата.

 • Електра Помп: Керамично или метално покритие използва Faggiolati Pumps, за да предпазят помпите от агресивни води?

  Електра Помп: Керамично или метално покритие използва Faggiolati Pumps, за да предпазят помпите от агресивни води?

  Силно агресивните отпадъчни води при определени производства могат да нанесат сериозни щети на оборудването. Ето защо разработчиците на индустриални решения непрекъснато се опитват да намерят най-ефективните методи за справяне с този проблем. „Сред най-често засегнатите от агресивни води машини са канлализационните помпи, а един от възможните методи е нанасянето на специални покрития върху тях. Това е решението и на нашите партньори Faggiolati Pumps”, съобщиха от Електра Помп.

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част III

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor – канализационната помпа, която работи като цял оркестър. Част III

  Най-новото поколение канализационни помпи на Xylem предлага несравнима комбинация от производителност и енергийна ефективност. „Flygt Concertor съчетава софтуер и хардуер, благодарение на които помпената система оптимизира автоматично своята работа и постига с до 70% по-ниска консумация на енергия в сравнение с конвенционалните решения“, заявиха от утвърденото българско дружество Алмекс-БГ, изключителен представител на Xylem Water Solutions у нас.

 • ДМ Арматурен с коментар за предимствата на системата Smart RFID за локализиране на подземна инфраструктура на Komplex

  ДМ Арматурен с коментар за предимствата на системата Smart RFID за локализиране на подземна инфраструктура на Komplex

  Основана през 1994 г., словашката компания Komplex е съсредоточена изцяло върху развоя и производството на идентификационни системи за обозначаване и откриване на линейни подземни съоръжения. Неин партньор за българския пазар е фирма ДМ Арматурен, утвърдена като доверен доставчик на продукти за ВиК инфраструктура. Специалистите от българското дружество разказаха за най-новата интелигентна система на компанията Komplex Smart RFID System.

 • Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  Електра Помп с коментар за петте причини да изберем потопяеми помпи за отпадъчни води Faggiolati

  Faggiolati Pumps е италиански производител на помпи и помпено оборудване, чийто официален представител за България е фирма Електра Помп. Какво отличава продуктите с марка Faggiolati и какви позитиви извличат потребителите на най-новите разработени и произведени от тях помпи ще разберем от специалистите на утвърденото българско търговско дружество. Електра Помп коментира пред екипа на Инженер.bg какви са петте причини да изберем потопяемите канализационни помпи Faggiolati.

 • Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Колко пъти ви се налага да сменяте ръкавиците си за еднократна употреба, за да изпълните дадена задача? Имате ли нужда от качествен и надежден продукт, който да се отличава с устойчивост и защита от най-висок клас? Утвърденото българско дружество Аква Системи се обръща към всички специалисти, чиято работа е свързана с използването на този тип лични предпазни средства. Представяме ви ръкавиците Black Mamba, изработени по иновативна технология от патентован Nitrex полимер.

 • Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  В съвременния свят разходите, свързани с обработка и пречистване на питейни и отпадни води, непрекъснато нарастват. Дейността на полската компания Symbiona е насочена към разработването на комплексни решения, които допринасят за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на разходите при обработката на отпадни води. Част от тези решения са системите Rovapo Zero Liquid Discharge и Rovapo-Bio, системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo.

 • HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  През 2016 г. HTI България доставя тръбите, необходими за изграждане на напоителна система в предприятието Булком Видин, чиято дейност е отглеждането на зърнени култури. С какво обаче, този проект привлече вниманието ни? В него са вложени не просто стандартни PVC тръби, а такива, произведени по уникалната технология на Molecor - компания, която се занимава изцяло с разработката и изследването на PVC-O тръби. Научете повече за авангардните решения на Molecor от HTI България.

 • ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  Водната индустрия се развива с изключително бързи темпове, което налага и редица промени в работата на ВиК дружествата и технологиите, които те прилагат, за да обезпечат коректна и рентабилна услуга за крайния потребител. Една от новостите е интелигентно отчитане на водното потребление и постепенно налагане на ултразвукови водомери с дистанционно отчитане. Повече за предимствата и ползите от използването на тези уреди пред Инженер.bg коментираха от ДМ Арматурен ЕООД.

 • Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Човешкият ресурс е сред важните фактори за развитието на една организация. Привличането и задържането на качествени специалисти е основен приоритет за всяка компания, която се стреми към дългосрочен успех и постигане на амбициозните си бизнес цели. HR специалистите знаят, че процесът по набиране и подбор на кадри в една организация е двустранен - вие избирате кандидат, но и кандидатът избира вас. Какво привлича кандидатите за работа и стаж? Какво биха искали да получават към заплатите си инженерите като т.нар. допълнителни придобивки? Да видим...

Още от ВиК