Дискусии / Позиции

 • Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Топла вода от чешмата, бойлер, климатик, душ, вана – удобства, с които толкова сме свикнали, че дори не отчитаме тяхното наличие в ежедневието ни. Знаем ли обаче какви опасности крият за здравето ни тези съоръжения, без които съвременният живот е невъзможен. „Легионелата и болестите, причинени от тази бактерия, са сравнително млади в медицинската история, но опасността, която носят, е сериозна. Затова и превенцията трябва да е навременна и професионална”, коментираха за Инженер.bg от фирма АкваКом Електроникс.

 • Любомир Илиев от Техруум: „Имаме значителен опит в създаването на държавни и фирмени BIM стандарти“

  Любомир Илиев от Техруум: „Имаме значителен опит в създаването на държавни и фирмени BIM стандарти“

  Фирма Техруум е доказан доставчик на комплексен набор от иновативни продукти и услуги в областта на технологиите и строително-информационните системи. Сред услугите, съставляващи обширното портфолио на компанията, е създаването на BIM стандарти. „Имаме значителен опит в разработването на BIM стандарти. Участвали сме в създаването на редица държавни стандарти и към момента продължаваме да работим по няколко нови такива“, коментира инж. Любомир Илиев.

 • Хидролиа АД: Да поемем всички възможни рискове от дейността ни – това е сериозният акцент в модела ни на работа

  Хидролиа АД: Да поемем всички възможни рискове от дейността ни – това е сериозният акцент в модела ни на работа

  Модерните бизнес модели все по-настоятелно намират място в корпоративните отношения и у нас. Под формата на нестандартни партньорства и иновативни начини за финансиране на инвестиционни намерения, съвременните западни модели като аутсорсинг и договори с гарантиран резултат правят бизнеса по-гъвкав и допринасят за задълбоченото и по-професионално развитие на всеки негов аспект. Това мнение поддържа и инж. Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа АД.

 • Хидро-Хикс България: Системи за измерване и контрол на остатъчен хлор, pH и редокс потенциал на Etatron

  Хидро-Хикс България: Системи за измерване и контрол на остатъчен хлор, pH и редокс потенциал на Etatron

  Италианската компания Etatron е утвърден производител на дозиращо оборудване, което се отличава с високо качество и иновативна конструкция. Едно от направленията в широкото ѝпортфолио са дозиращите станции. „Устройствата осъществяват контрол и регулиране на основни параметри на водата, като pH, редокс потенциал, свободен хлор и др.”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България, която е официален дистрибутор на Etatron у нас.

 • Аква Системи: Mожем да повишим качеството на водата с омекотителни системи и филтри от серията ProFlow на Erie

  Аква Системи: Mожем да повишим качеството на водата с омекотителни системи и филтри от серията ProFlow на Erie

  Все по-належащ става проблемът с качествата на водата, която употребяваме в различни аспекти от ежедневието ни. Възможно решение дава българската компания Аква Системи чрез продуктите на белгийския производител на битови и промишлени омекотителни системи за вода и самопромивни автоматични филтри - Erie. „Серията ProFlow включва омекотители, които премахват калциеви и магнезиеви твърди частици от водата и я правят по-подходяща за битови и индустриални приложения”, съобщиха от фирмата.

 • Евротех: Система за дезинфекция на води Minichlorgen от Lutz-Jesco с висока надеждност и безопасност

  Евротех: Система за дезинфекция на води Minichlorgen от Lutz-Jesco с висока надеждност и безопасност

  През последните десетилетия в глобален мащаб се наблюдава устойчив стремеж към намаляване размерите на оборудването, без това да налага компромис с производителността и ефективността му. Много често компактните инженерни системи предлагат повече функционалности от по-едромащабните си аналози. Такъв е и случаят със системите за натриев хипохлорит Minichlorgen, които произвежда световният лидер в областта на дезинфекцията на води Lutz-Jesco.

 • Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Белгийската компания Euraqua Europe е част от структурата на Pollet Water Group и има над 30-годишен опит в сферата на водообработката. Портфолиото й включва високачествени продукти, в т.ч. омекотителни системи, системи за обратна осмоза, филтри и др. „Pallas Portable Softener е преносим уред за омекотяване на вода, състоящ се от омекотител, контейнер с NaCl за регенерация на йонообменната смола и префилтър с карбонов блок”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България.

 • Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Caleffi е водещ италиански производител на радиаторна и специализирана арматура за водопроводни, отоплителни и климатични инсталации. „Едно от най-новите предложения на компанията е серията редуциращи вентили 535, предназначена за регулиране на налягането във водопроводни инсталации, чието основно предимство е възможността за извършване на предварителна настройка на налягането”, информираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Водата е ценен ресурс, а очакванията към нея са с едно завъртане на крана тя да потича като чист и свеж поток. В световен мащаб нуждата от вода нараства непрестанно както в промишлеността, така и в домакинствата. Затова и оптималната водообработка играе много важна роля. „Иновативните системи на Lutz-Jesco значително допринасят за осигуряването на питейна вода, вода за басейни и процесна вода“, разказват за Инженер.bg от фирма Евротех, ексклузивен представител на Lutz-Jesco за България.

 • Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Водещият доставчик в сферата на индустрията и автомобилостроенето Schaeffler разработи иновативно комплексно многоканално решение за следене състоянието на агрегати FAG SmartQB, обявиха за Инженер.bg от Шефлер България ООД. Устройството е предварително конфигурирано за откриване на неизправности в мотори, помпи, вентилатори и др. Типични негови области на приложение са браншовете, занимаващи се с цимент, хартия, металургия, ВиК и машиностроене.

Още от ВиК