Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Аква Системи: Търсите безопасност и устойчивост в работния процес? Открийте ги с нитрилните ръкавици Black Mamba

  Колко пъти ви се налага да сменяте ръкавиците си за еднократна употреба, за да изпълните дадена задача? Имате ли нужда от качествен и надежден продукт, който да се отличава с устойчивост и защита от най-висок клас? Утвърденото българско дружество Аква Системи се обръща към всички специалисти, чиято работа е свързана с използването на този тип лични предпазни средства. Представяме ви ръкавиците Black Mamba, изработени по иновативна технология от патентован Nitrex полимер.

 • Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  Илва: Портфолиото на Symbiona включва богата гама от решения за третиране на отпадни води

  В съвременния свят разходите, свързани с обработка и пречистване на питейни и отпадни води, непрекъснато нарастват. Дейността на полската компания Symbiona е насочена към разработването на комплексни решения, които допринасят за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на разходите при обработката на отпадни води. Част от тези решения са системите Rovapo Zero Liquid Discharge и Rovapo-Bio, системите за обратна осмоза Revos и вакуумните изпарители Evapo.

 • HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  HTI България: „Molecor използва молекулярна ориентация, за да превърне PVC-O тръбите в надеждно решение“

  През 2016 г. HTI България доставя тръбите, необходими за изграждане на напоителна система в предприятието Булком Видин, чиято дейност е отглеждането на зърнени култури. С какво обаче, този проект привлече вниманието ни? В него са вложени не просто стандартни PVC тръби, а такива, произведени по уникалната технология на Molecor - компания, която се занимава изцяло с разработката и изследването на PVC-O тръби. Научете повече за авангардните решения на Molecor от HTI България.

 • ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  ДМ Арматурен: „Умните“ системи за отчитане на водно потребление спестяват средства и неудобства

  Водната индустрия се развива с изключително бързи темпове, което налага и редица промени в работата на ВиК дружествата и технологиите, които те прилагат, за да обезпечат коректна и рентабилна услуга за крайния потребител. Една от новостите е интелигентно отчитане на водното потребление и постепенно налагане на ултразвукови водомери с дистанционно отчитане. Повече за предимствата и ползите от използването на тези уреди пред Инженер.bg коментираха от ДМ Арматурен ЕООД.

 • Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Инженер.bg попита: Какво ви привлича при кандидатстване за работа/стаж?

  Човешкият ресурс е сред важните фактори за развитието на една организация. Привличането и задържането на качествени специалисти е основен приоритет за всяка компания, която се стреми към дългосрочен успех и постигане на амбициозните си бизнес цели. HR специалистите знаят, че процесът по набиране и подбор на кадри в една организация е двустранен - вие избирате кандидат, но и кандидатът избира вас. Какво привлича кандидатите за работа и стаж? Какво биха искали да получават към заплатите си инженерите като т.нар. допълнителни придобивки? Да видим...

 • Хидролиa: Залагаме на новаторски подходи, за да убедим индустрията в изнесената експлоатация на ВиК системи

  Хидролиa: Залагаме на новаторски подходи, за да убедим индустрията в изнесената експлоатация на ВиК системи

  Иновативна за българския пазар, Хидролиа АД се опитва да наложи бизнес модел, изграден върху доверие, 100% поемане на риск и реални доказуеми резултати по отношение на управлението на ВиК активи в частния сектор. Как обаче се разпространява концепцията за подобни бизнес отношения? Има ли развити механизми и какви платформи могат да се използват за оптимален ефект? Отговорите на тези въпроси Инженер.bg получи от инж. Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа.

 • Техруум: За имплементирането на строително-информационна система (BIM)

  Техруум: За имплементирането на строително-информационна система (BIM)

  Техруум е сред утвърдените у нас компании в областта на иновациите, технологиите и строително-информационните системи. „Чрез цялостно имплементиране на BIM системи и технологии помагаме на проектантски и строителни компании да развият пълния си потенциал и да достигнат до нови клиенти и пазари“, коментира пред Инженер.bg управителят на фирмата инж. Любомир Илиев. „Предлаганите от нас решения са съвременни, иновативни и високотехнологични“, уточни още той, разкривайки и подробности по отношение на имплементирането на решенията.

 • Инженер.БГ попита: Кои канали използвате за търсене на работа/стаж?

  Инженер.БГ попита: Кои канали използвате за търсене на работа/стаж?

  В периоди на намалено предлагане на работни позиции е изключително важно кандидатите да използват широка палитра от канали за търсене на работа. И обратното - в моменти на засилено предлагане на вакантни позиции е необходимо компаниите да търсят алтернативни канали за предлагане на работа, за да могат да привлекат вниманието на кандидатите. Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа специалисти от областта на инженеринга, архитектурата, строителството и IT, за да научи кои са работещите канали за търсене на работа и стаж.

 • Steinzeug-Keramo: „Стъклокерамиката ни е базирана на естествени суровини и надеждни, екологични технологии”

  Steinzeug-Keramo: „Стъклокерамиката ни е базирана на естествени суровини и надеждни, екологични технологии”

  Глината е строителен материал, чието традиционно използване датира още от древността. Свойствата му го правят актуален и приложим дори днес, когато химическата индустрия е способна да произведе почти всичко, което хрумне на инженери и конструктори. Доказателство за това е дългогодишната практика и стабилните основи, върху които се развива немско-белгийската компания Steinzeug-Keramo – един от най-големите производители на стъклокерамични тръби, част от Wienerberger AG - Австрия.

 • Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Акваком Електроникс: Легионелата може сериозно да навреди на човешкото здраве

  Топла вода от чешмата, бойлер, климатик, душ, вана – удобства, с които толкова сме свикнали, че дори не отчитаме тяхното наличие в ежедневието ни. Знаем ли обаче какви опасности крият за здравето ни тези съоръжения, без които съвременният живот е невъзможен. „Легионелата и болестите, причинени от тази бактерия, са сравнително млади в медицинската история, но опасността, която носят, е сериозна. Затова и превенцията трябва да е навременна и професионална”, коментираха за Инженер.bg от фирма АкваКом Електроникс.

Още от ВиК