Дискусии / Позиции

 • Хидро-Хикс България: Системи за измерване и контрол на остатъчен хлор, pH и редокс потенциал на Etatron

  Хидро-Хикс България: Системи за измерване и контрол на остатъчен хлор, pH и редокс потенциал на Etatron

  Италианската компания Etatron е утвърден производител на дозиращо оборудване, което се отличава с високо качество и иновативна конструкция. Едно от направленията в широкото ѝпортфолио са дозиращите станции. „Устройствата осъществяват контрол и регулиране на основни параметри на водата, като pH, редокс потенциал, свободен хлор и др.”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България, която е официален дистрибутор на Etatron у нас.

 • Аква Системи: Mожем да повишим качеството на водата с омекотителни системи и филтри от серията ProFlow на Erie

  Аква Системи: Mожем да повишим качеството на водата с омекотителни системи и филтри от серията ProFlow на Erie

  Все по-належащ става проблемът с качествата на водата, която употребяваме в различни аспекти от ежедневието ни. Възможно решение дава българската компания Аква Системи чрез продуктите на белгийския производител на битови и промишлени омекотителни системи за вода и самопромивни автоматични филтри - Erie. „Серията ProFlow включва омекотители, които премахват калциеви и магнезиеви твърди частици от водата и я правят по-подходяща за битови и индустриални приложения”, съобщиха от фирмата.

 • Евротех: Система за дезинфекция на води Minichlorgen от Lutz-Jesco с висока надеждност и безопасност

  Евротех: Система за дезинфекция на води Minichlorgen от Lutz-Jesco с висока надеждност и безопасност

  През последните десетилетия в глобален мащаб се наблюдава устойчив стремеж към намаляване размерите на оборудването, без това да налага компромис с производителността и ефективността му. Много често компактните инженерни системи предлагат повече функционалности от по-едромащабните си аналози. Такъв е и случаят със системите за натриев хипохлорит Minichlorgen, които произвежда световният лидер в областта на дезинфекцията на води Lutz-Jesco.

 • Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Белгийската компания Euraqua Europe е част от структурата на Pollet Water Group и има над 30-годишен опит в сферата на водообработката. Портфолиото й включва високачествени продукти, в т.ч. омекотителни системи, системи за обратна осмоза, филтри и др. „Pallas Portable Softener е преносим уред за омекотяване на вода, състоящ се от омекотител, контейнер с NaCl за регенерация на йонообменната смола и префилтър с карбонов блок”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България.

 • Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Caleffi е водещ италиански производител на радиаторна и специализирана арматура за водопроводни, отоплителни и климатични инсталации. „Едно от най-новите предложения на компанията е серията редуциращи вентили 535, предназначена за регулиране на налягането във водопроводни инсталации, чието основно предимство е възможността за извършване на предварителна настройка на налягането”, информираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Водата е ценен ресурс, а очакванията към нея са с едно завъртане на крана тя да потича като чист и свеж поток. В световен мащаб нуждата от вода нараства непрестанно както в промишлеността, така и в домакинствата. Затова и оптималната водообработка играе много важна роля. „Иновативните системи на Lutz-Jesco значително допринасят за осигуряването на питейна вода, вода за басейни и процесна вода“, разказват за Инженер.bg от фирма Евротех, ексклузивен представител на Lutz-Jesco за България.

 • Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Водещият доставчик в сферата на индустрията и автомобилостроенето Schaeffler разработи иновативно комплексно многоканално решение за следене състоянието на агрегати FAG SmartQB, обявиха за Инженер.bg от Шефлер България ООД. Устройството е предварително конфигурирано за откриване на неизправности в мотори, помпи, вентилатори и др. Типични негови области на приложение са браншовете, занимаващи се с цимент, хартия, металургия, ВиК и машиностроене.

 • Помпен Офис: Потопяеми помпи Grundfos SP за високоефективно оптимизиране на водоснабдяването

  Помпен Офис: Потопяеми помпи Grundfos SP за високоефективно оптимизиране на водоснабдяването

  Ефективното водоснабдяване започва със сондажната помпа, коментират за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Помпен Офис, която повече от двадесет години предлага на клиентите си решения, базирани на продуктите на най-големите и утвърдени в световен мащаб производители на помпи и помпени системи. Водоизточникът е първата стъпка във всяка водоснабдителна система. Помпите SP на Grundfos са надежден избор, когато желаете да получите вода на повърхността.

 • Сигурност в обмена на информация между офиси в страната и чужбина с Булгартел

  Сигурност в обмена на информация между офиси в страната и чужбина с Булгартел

  Бизнесът ви се развива и отваряте нови офиси? Както в страната, така и в чужбина? Потокът от информация между тях, както и между вашата фирма и партньорите ви също се увеличава? Започвате все по-често да се замисляте за сигурността в обмена на данни... Ако търсите решение, то българският телекомуникационен оператор Булгартел има предложение за вас – предаване на данни чрез наети линии и Ethernet наети капацитети! Услугата за предаване на данни използва Ethernet и SDH технологии, като се осигурява гарантиран капацитет за нуждите на клиента.

 • „Опитайте от коректността на Адара Инженеринг“: Денис Мехмед, мениджър „Продажби“ за Североизточна България

  „Опитайте от коректността на Адара Инженеринг“: Денис Мехмед, мениджър „Продажби“ за Североизточна България

  Адара Инженеринг, водеща българска компания, развиваща дейност в областта на помпеното оборудване, има нов мениждър „Продажби“ за района на Североизточна България – Денис Мехмед, информираха за Инженер.bg от фирмата. Най-новото попълнение в екипа на Адара Инженеринг е с работно място в град Русе. За нагласите, с които встъпва в новата длъжност, както и за бъдещите си очаквания и прогнози за развитие на фирмата в региона, разказва г-н Мехмед.

Още от ВиК