Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Хидро-Хикс-България: Иновативна преносима инсталация за омекотяване на вода Pallas Portable Softener от Euraqua

  Белгийската компания Euraqua Europe е част от структурата на Pollet Water Group и има над 30-годишен опит в сферата на водообработката. Портфолиото й включва високачествени продукти, в т.ч. омекотителни системи, системи за обратна осмоза, филтри и др. „Pallas Portable Softener е преносим уред за омекотяване на вода, състоящ се от омекотител, контейнер с NaCl за регенерация на йонообменната смола и префилтър с карбонов блок”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България.

 • Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Редуциращи вентили с предварителна настройка серия 535 на Caleffi от ТермоДизайнТотал

  Caleffi е водещ италиански производител на радиаторна и специализирана арматура за водопроводни, отоплителни и климатични инсталации. „Едно от най-новите предложения на компанията е серията редуциращи вентили 535, предназначена за регулиране на налягането във водопроводни инсталации, чието основно предимство е възможността за извършване на предварителна настройка на налягането”, информираха за Инженер.bg от фирма ТермоДизайнТотал.

 • Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Дезинфекция на питейни и технически води с Easyzon D на Lutz-Jesco от Евротех

  Водата е ценен ресурс, а очакванията към нея са с едно завъртане на крана тя да потича като чист и свеж поток. В световен мащаб нуждата от вода нараства непрестанно както в промишлеността, така и в домакинствата. Затова и оптималната водообработка играе много важна роля. „Иновативните системи на Lutz-Jesco значително допринасят за осигуряването на питейна вода, вода за басейни и процесна вода“, разказват за Инженер.bg от фирма Евротех, ексклузивен представител на Lutz-Jesco за България.

 • Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Надежден мониторинг на състоянието на агрегати с новото plug-and-play решение FAG SmartQB на Schaeffler

  Водещият доставчик в сферата на индустрията и автомобилостроенето Schaeffler разработи иновативно комплексно многоканално решение за следене състоянието на агрегати FAG SmartQB, обявиха за Инженер.bg от Шефлер България ООД. Устройството е предварително конфигурирано за откриване на неизправности в мотори, помпи, вентилатори и др. Типични негови области на приложение са браншовете, занимаващи се с цимент, хартия, металургия, ВиК и машиностроене.

 • Помпен Офис: Потопяеми помпи Grundfos SP за високоефективно оптимизиране на водоснабдяването

  Помпен Офис: Потопяеми помпи Grundfos SP за високоефективно оптимизиране на водоснабдяването

  Ефективното водоснабдяване започва със сондажната помпа, коментират за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Помпен Офис, която повече от двадесет години предлага на клиентите си решения, базирани на продуктите на най-големите и утвърдени в световен мащаб производители на помпи и помпени системи. Водоизточникът е първата стъпка във всяка водоснабдителна система. Помпите SP на Grundfos са надежден избор, когато желаете да получите вода на повърхността.

 • Сигурност в обмена на информация между офиси в страната и чужбина с Булгартел

  Сигурност в обмена на информация между офиси в страната и чужбина с Булгартел

  Бизнесът ви се развива и отваряте нови офиси? Както в страната, така и в чужбина? Потокът от информация между тях, както и между вашата фирма и партньорите ви също се увеличава? Започвате все по-често да се замисляте за сигурността в обмена на данни... Ако търсите решение, то българският телекомуникационен оператор Булгартел има предложение за вас – предаване на данни чрез наети линии и Ethernet наети капацитети! Услугата за предаване на данни използва Ethernet и SDH технологии, като се осигурява гарантиран капацитет за нуждите на клиента.

 • „Опитайте от коректността на Адара Инженеринг“: Денис Мехмед, мениджър „Продажби“ за Североизточна България

  „Опитайте от коректността на Адара Инженеринг“: Денис Мехмед, мениджър „Продажби“ за Североизточна България

  Адара Инженеринг, водеща българска компания, развиваща дейност в областта на помпеното оборудване, има нов мениждър „Продажби“ за района на Североизточна България – Денис Мехмед, информираха за Инженер.bg от фирмата. Най-новото попълнение в екипа на Адара Инженеринг е с работно място в град Русе. За нагласите, с които встъпва в новата длъжност, както и за бъдещите си очаквания и прогнози за развитие на фирмата в региона, разказва г-н Мехмед.

 • Айсел Чауш от Адара Инженеринг: „Положихме добра основа за развитие на успешна търговска дейност в Бургас”

  Айсел Чауш от Адара Инженеринг: „Положихме добра основа за развитие на успешна търговска дейност в Бургас”

  Най-новият офис на Адара Инженеринг, този в гр. Бургас, вече повече от половин година успешно развива дейността на фирмата в този регион на страната. От самото начало отговорността за неговото ръководство е поверена на един представител на младото поколение високообразовани специалисти – г-жа Айсел Чауш. Днес, г-жа Чауш разказва пред Инженер.bg за постигнатото до момента, за преодолените препятствия, подкрепата на екипа и за визията си за бъдещо развитие на офиса в Бургас.

 • Мониторинг на питейни, промишлени, отпадъчни, речни и морски води с анализатор Cristallite от Астел

  Мониторинг на питейни, промишлени, отпадъчни, речни и морски води с анализатор Cristallite от Астел

  Богата гама от апаратура за автоматичен мониторинг на вода и въздух, производство на френската компания SERES Environnement, дистрибутира у нас фирма Астел. „SERES Environnement е компания, специализирана в разработването и производството на оборудване за промишлен анализ и контрол на замърсявания в околната среда“, коментираха за Инженер.bg от Астел.

 • Темпа Систем БГ - партньор на Enor, предлагаща решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води

  Темпа Систем БГ - партньор на Enor, предлагаща решения за пречиствателни станции за питейни и отпадни води

  Фирма Enor e специализирана в областта на пречиствателните съоръжения за утилизация на твърди, течни и газообразни отпадни продукти и съоръженията за намаляване на шумовото замърсяване на околната среда. Създадена е през 1986 г. в столицата на Турция – Анкара. „Една от основните причини да изберем Enor за наш партньор, е амбициозната цел, която тя си е поставила - да стане водеща в регионален и световен мащаб, с екологична насоченост и иновативни разработки”, коментираха от Темпа Систем БГ.

Още от ВиК