Дискусии / Позиции

 • П и М Консултинг: миксерите и витлата на Grundfos са доказано решение в областта на пречистването на води

  П и М Консултинг: миксерите и витлата на Grundfos са доказано решение в областта на пречистването на води

  Миксери и водни витла от сериите AMD, AMG и AFG на водещия датски производител на помпено оборудване Grundfos са част от обширната продуктова гама на българската търговска и инженерингова фирма П и М Консултинг. „Изграждането и доставката на оборудване за пречиствателни станции е едно от основните направления в дейността ни. Миксерите и водните витла на Grundfos са доказани продукти областта на третирането на води”, коментираха от П и М Консултинг.

 • Надеждно водоснабдяване и свежа градина с потопямите помпи SQ на Grundfos от Адара Инженеринг

  Надеждно водоснабдяване и свежа градина с потопямите помпи SQ на Grundfos от Адара Инженеринг

  В разгара на лятото, когато наличието на добра система за водоснабдяване и/или напояване е въпрос от първостепенна важност, утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Адара Инженеринг насочва вниманието на своите клиенти към предлаганите от фирмата потопяеми сондажни помпи SQ на Grundfos. „Помпите от серията SQ са разработени така, че да могат да осигурят безпроблемно водоснабдяване по всяко време”, коментираха за Инженер.bg от Адара Инженерниг.

 • Интерметал: Водоснабдителна система Wilo Jet HWJ – надеждно решение за водоснабдяване

  Интерметал: Водоснабдителна система Wilo Jet HWJ – надеждно решение за водоснабдяване

  Самозасмукващата водоснабдителна система от серия Jet HWJ на утвърдената немска компания Wilo, е част от богатата гама помпено оборудване, предлагано от фирма Интерматал у нас. „Водоснабдителната система Jet HWJ е подходящо решения за водоснабдяване, дъждуване, нопояване и оросяване, водочерпене от кладенци и дълбоки резервоари”, поясниха за Инженер.bg от фирмата.

 • Сигурност и надеждност с големите фабрично окомплектовани помпени станции от Grundfos

  Сигурност и надеждност с големите фабрично окомплектовани помпени станции от Grundfos

  Високо качество, устойчива конструкция, дълъг експлоатационен срок, пълен синхрон между отделните елементи, без ограничения по отношение на възможните приложения. Това са само част от отличителните характеристики на широката гама от фабрично окомплектовани помпени станции на утвърдения датски производител на помпено оборудване – Grundfos, предлагани у нас от българския офис на компанията.

 • Циркулационни помпи Lowara ecocirc Premium от Xylem с пазарен дебют у нас

  Циркулационни помпи Lowara ecocirc Premium от Xylem с пазарен дебют у нас

  Следвайки успеха на серията Ecocirc, световния лидер в производството на помпи и помпено оборудване Xylem оповести пускането на пазара на новата серия високо ефективни циркулационни помпи с мулти-инфо дисплей Lowara ecocirc Premium, съобщиха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, която предлага продуктите с марка Lowara на българския пазар. Серията Lowara ecocirc Premium е специално създадена за отоплителни системи в битови приложения.

 • Във фокуса на Електра Помп – инвертори на Matic

  Във фокуса на Електра Помп – инвертори на Matic

  Електронните устройства на водещия италиански производител Matic са нов акцент в широката гама от продукти и инженерингови решения, които предлага на българския пазар фирма Електра Помп, официален представител на компанията у нас. Предлаганите устройства за честотно регулиране на оборотите осигуряват гъвкаво и надеждно решение за управление на хидрофорна система от две помпи.

 • Нова система за пречистване и дезинфекция на вода чрез мембранна електролиза Chlorinsitu III от ProMinent

  Нова система за пречистване и дезинфекция на вода чрез мембранна електролиза Chlorinsitu III от ProMinent

  От българския офис на утвърдения немски производител ProMinent съобщиха, че на вниманието на специалистите вече се предлага новата система за пречистване и дезинфекция чрез мембранна електролиза Chlorinsitu III. Дезинфекцията на вода с натриев хипохлорит от електролитна инсталация е напълно безопасно и със значително по-ниски експлоатационни разходи. Chlorinsitu III е оптимално техническо решение в случаи, при които се изисква висока чистота на произведения натриев хипохлорит.

 • Мембранните технологии в хранително-вкусовата индустрия

  Мембранните технологии в хранително-вкусовата индустрия

  Млечната промишленост е една от първите, признали ефективността на методите за преработка на млечните суровини с помощта на мембранни технологии за разделяне, сгъстяване и концентрация на продуктите. Инженер.bg се обърна към трима утвърдени специалисти в областта - инж. Р. Стефанов, инж. Б. Кючуков и д-р ф.м.н. И. Варзанов, за коментар относно спецификите на мембранните технологии и приложенията, в които използването им е най-ефективно.

 • ACHEMA 2012 г. очерта техническите и пазарните тенденции в индустриалните помпи

  ACHEMA 2012 г. очерта техническите и пазарните тенденции в индустриалните помпи

  Инж. Румен Караиванов, управител на Стерлинг ЗИХИ България,с коментар пред Инженер.bg за комплексните решения, предлагани от водещите производители, за актуалността на темата за енергийната ефективност, за навлизането на китайски производители на индустриални помпи на европейския пазар, както и за разликите между българските и европейските критерии при избора на помпи.

 • Предстои приемането на Наредба за проектиране, изграждане и експлоатация на канализационни системи

  За изходна база при подготвянето на проекта са използвани разпоредбите на българското законодателство и изискванията на редица европейски стандарти, въведени в българската нормативна уредба, уточняват от МОСВ. В предложения вариант са разписани основните изходни данни и документи, необходими за изработване на проект за пречиствателна станция за отпадъчни води.

Още от ВиК