Дискусии / Позиции

Steinzeug-Keramo: „Стъклокерамиката ни е базирана на естествени суровини и надеждни, екологични технологии”

09.09.2017 г.


Глината е строителен материал, чието традиционно използване датира още от древността. Свойствата му го правят актуален и приложим дори днес, когато химическата индустрия е способна да произведе почти всичко, което хрумне на инженери и конструктори. Доказателство за това е дългогодишната практика и стабилните основи, върху които се развива немско-белгийската компания Steinzeug-Keramo – един от най-големите производители на стъклокерамични тръби и фасонни части в световен мащаб и абсолютен лидер в Европа, част от Wienerberger AG - Австрия. „Разполагаме с най-богатата продуктова гама за тръби, шахти и аксесоари за отпадъчни води от стъклокерамика”, заяви за Инженер.bg г-н Емил Димитров, регионален мениджър за България.


Десетки обекти, основно в Европа, са изпълнени с канализационните решения на Steinzeug-Keramo. Асортиментът на компанията включва висококачествени продукти от стъклокерамика – тръби и фасонни части с нормална и висока якост и диаметри DN 100÷1200, канализационни шахти с големина на отвора DN 600, 800 и 1000, както и присъединителни аксесоари за съответните размери.„Естествените свойства на глината в комбинация със съвременните технологии, които използваме за нейния добив и производството на изделия, гарантират сериозни предимства на крайните продукти. Kанализационните системи, изпълнени от нашите стъклокерамични продукти, са с гарантирана водонепропускливост, надеждност и безопасност. В допълнение - и устойчивостта на износване и корозия е безспорна”, изтъкна г-н Димитров.


Компонент от канализационните системи, при който високото качество и абсолютната херметичност са абсолютна необходимост, са шахтите. С годините качественият състав на отпадъчните води се изменя по редица причини и днес те са по-агресивни, отколкото в миналото. „В днешно време използваме много повече топла вода и битова химия. Освен това се опитваме да отведем отпадъчните води на по-големи разстояния. Това налага промяна в канализационните съоръжения, така че да се справят с тези задачи. Ето защо Steinzeug-Keramo осигурява постоянни максимални нива на корозионно съпротивление и водоплътност на своите шахти”, коментира още българският представител на производителя.Всички продукти на Steinzeug-Keramo отговарят на законовите и нормативни изисквания на Европейските стандарти EN 295 и ZP WN 295. Доказателство за това са доброволният сертификат DIN CERTCO’s DINplus и европейският знак за качество на CEN/CENELEC – Keymark. „Сертификатите за качество и съответствие, които носят изделията на Steinzeug-Keramo, са гаранция за безопасност и надеждност. Постигаме ги като използваме най-усъвършенстваните технологии за производство и по този начин печелим заслуженото доверието на нашите клиенти”, заяви още Емил Димитров.


Гордост на немската компания е и още един сертификат - екологичният знак за многобройни качества на продуктите, базирани на методи и принципи за възобновяване - Cradle to Cradle. „Още от деня, в който Steinzeug-Keramo започва производство на стъклокерамични продукти, фокус в работата на фирмата е идеята за проектиране с цел възобновяване”, разказа г-н Димитров и допълни: „Освен това компанията се стреми към производствени процеси с намалени емисии на въглероден диоксид. Опазването на климата и околната среда е мисия за Steinzeug-Keramo”.Steinzeug-Keramo произвежда своите изделия в три завода, в които работят общо 530 служители. Две от базите са разположени в Германия, в градовете Фрехен и Бад Шмидерберг и една се намира в Белгия – в град Хаселт.


Следете следващите материали на Инженер.bg, за да научите къде и как са имплементирани стъклокерамичните канализационни системи на Steinzeug-Keramo, както и още интересни факти за глината като строителен материал и природосъобразните процеси на производство, които немско-белгийското дружество използва.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo

Още от ВиК