Събития

Стартираха изложенията Архитектурно-строителна седмица, Water Tech Expo и Security Expo в Интер Експо Център

07.03.2019 г.

Вчера, 6-ти март 2019 г., Интер Експо Център – София се превърна в сцена на новите технологии и решения в областта на архитектурата и строителството, управлението на води, както и сигурността на всички нива – физическа и дигитална, в офиса и в дома. Стартираха международните изложения Архитектурно-строителна седмица, Water Tech Expo и Security Expo, които тази година за първи път се провеждат паралелно.

 

Изложението Архитектурно-строителна седмица се провежда с нова концепция и богата съпътстваща програма

 

Започна най-мащабната от десетилетие Архитектурно-строителна седмица. В рамките на форума, който се провежда от 6-ти до 9-ти март, на площ, надхвърляща 8 500 m2, среща си дават архитекти и проектанти, строители и инвеститори, търговци и дистрибутори. Над 200 компании от България, Германия, Италия, Англия, Полша, Китай, Румъния, Турция и Иран представят иновативни решения, машини, продукти и технологии от областта на архитектурата и строителството.


 

Сред тазгодишните изложители са утвърдени фирми в бранша като Хенкел България, Ховал, Рапид и мн.др. Очаквайте много скоро да ви представим техните решения в специални материали в Инженер.bg!

 

За първи път тази година изложбените зали са разделени на сектори, според сферите на дейност на фирмите-изложители: „Вътрешни довършителни работи“; „Врати, прозорци, фасади и профили“ и „Грубо строителство и външни довършителни работи“.

 

Посетителите могат да очакват и богата съпътстваща програма, включваща тематични конференции, семинари, кръгли маси, демонстрации на нови материали, подходи и тенденции. На 7 март от 13:00 ч. ще се състои и официалното откриване на изложението в рамките на Кръглата маса, посветена на законодателството в строителния сектор и инженерингът в обществен интерес. Гости на церемонията се очаква да бъдат г-жа Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството; г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; арх. Здравко Здравков, гл. архитект на Столична община; както и арх. Иван Несторов, началник на Централна администрация на дирекция за национален строителен контрол.


 

Продукти и технологии за третиране на води в индустрията - във фокуса на WaterTech Expo 2019

 

Единственото в България изложение за водния сектор Water Tech Expo стартира за тринадесети път. Традиционно то бе открито по време на ежегодната конференция Булаква, организирана от Българска асоциация по водите (БАВ), чиято тема тази година е „Вода и Енергия“. Ключово място на тазгодишното изложение заемат технологиите за пречистване на води в индустрията, в това число селското стопанство, хранително-вкусовия бранш, енергетиката, текстила и фармацията.

 

Сред основните участници на Water Tech Expo са фирми с утвърдени традиции и опит в областта на управлението на води, сред които АкваКом Електроникс, АквастартАлмекс-БГ, Бис-Трейд, Хидро-Хикс България, ПроМинент Унгария – клон София, Щайнцойг Керамо и др. Очаквайте много скоро подробни материали за фирмите-наши партньори, на  специалната тематична Основна страница WaterTech 2019 в Инженер.bg!

 

Сигурността в дигиталния свят – топ тема на Security Expo 2019

 

На 6 март, в централното фоайе на Интер Експо Център се състоя официалното откриване на 26-тото издание на специализираното изложение за сигурност и високи технологии Security Expo 2019, чиито организатори са Интер Експо Център и Българска-търговско промишлена палата. Официални гости на откриването бяха г-н Милко Бернер, заместник-министър на вътрешните работи; гл.комисар Николай Николов, директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и г-н Младен Петров, директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ към МВР.


 

Тази година във фокуса на изложението ще бъде както физическата, така и дигиталната сигурност в офиса и у дома. В рамките на изложението посетителите ще могат да се запознаят с иновативни системи за видео наблюдение, за контрол на достъпа, за гласово оповестяване, алармени системи от ново поколение и др.

 

Сред тазгодишните изложители са Елко ЕП България, които ще представят интелигентни решения за умни сгради. Решения за превенция и намаляване на вноса на контрабандни стоки, системи за дистанциран визуален контрол, инспекция на изоставени багажи с цел предотвратяване на терористични атаки и оборудване за осигуряване на безопасност посетителите на масови мероприятия (футболни събития, концерти и др.) посетителите могат да разгледат на щанда на Трокут Тест Груп. Подробна информация за тези и други участници очаквайте скоро в Инженер.bg!

 

Превенцията и борбата с Легионелата и концепцията за умните сгради и  градовете на бъдещето са основен акцент в участието на Инженер.БГ

 

Искате ли да научите какво е Легионела, къде се среща тя и какви са начините за превенция и борба с опасната бактерия? А искате ли да ви разкажем за концепцията за умните сгради и града на бъдещето? Заповядайте да пием кафе и да си побъбрим на тези и още много други теми на щанда на Инженер.БГ – зала 3, щанд C8A. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК