Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

13.02.2018 г.

Здравейте, колеги! Миналата седмица ви информирахме за куп интригуващи инвестиции и събития. Научихме още за провеждането на специалното издание на инициативата Infrastructure Bulgaria Awards и за предстоящи и вече осъществили се модернизации, сред които производствени мощности на Асарел-Медет АД, Мелексис България и пускането в експлоатация на турбините A1 и А2 на ВЕЦ „Зворник” в Сърбия. Повече за тези, както и други интересни новини, посетете www.борса.bg. А сега ви оставяме с краткия ни тазседмичен новинарски обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.


 

Новини от България:

 

На 20 март 2018 г., от 18:00 ч. ще се проведе специално издание на инициативата Infrastructure Bulgaria Awards.

 

В следващите 5 години Мелексис България ще инвестира в разширение на базата, дейността и човешкия капитал на производството си в София.

 

Сдружението Българска асоциация за управление и поддръжка на активи и съоръжения организира кръгла маса на тема „Към по-добро управление и поддръжка на активите и инфраструктурата. Необходимата промяна”.

 

Асарел-Медет АД ще инвестира 135 млн. лв. тази година в модернизация на производството си.

 

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия даде възможност на български компании да участват в Construct Expo 2018, като част от националния ни щанд.

 

Заводът за хартия „Белово“ АД вече е с нов изпълнителен директор.

 

Българската асоциация на търговците на агротехника избра своя нов председател – Даниел Минев на общо събрание.


 

Академични новини:

 

Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти отправя покана за организирано от тях обучение за задълженията и отговорностите на консултанта по Новата наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали.

 

Технически университет – София взе първо място в шест направления в класацията „Комплексна оценка на висшите училища в България“.

 

L'ORÉAL България и ЮНЕСКО дават възможност на три жени в областта на науката, записали или завършили докторска степен, да получат 3-годишна стипендия.

 

Академия Текра кани всички заинтересовани да се включат в предстоящите обучения по Наредба № 8121з-1100 на Министерството на вътрешните работи.

 

Ръководството на ТУ – Варна започна обсъждането на възможности да интегрира нови магистърски програми, насочени към създаването на компютърни игри, съвместно с една от водещите в гейминг индустрията компании Zariba Group.


 

BalkanEngineer.com информира:

 

Германската компания Wielpütz Automotive планира да инвестира 10 млн. евро в изграждането на фабрика за автомобилни части в Крайова, Румъния.

 

Сръбската енергийна компания Elektroprivreda Srbije (EPS) пусна в експлоатация турбините A1 и А2 на ВЕЦ „Зворник”, след като бяха модернизирани.

 

Френската компания Latecoere ще получи финансиране за завода си за самолетни части близо до град Пловдив, по плана „Юнкер”, на стойност от 6 млн. евро.

 

Иновативни идеи и решения, включващи ограничаване на замърсяването на въздух и премахване на източниците, които го причиняват, са сред най-добрите проекти, подадени за оценка по процедурата О2 Challenge.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.

 

Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.

 

Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.

 

Заповядайте!

 

Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от ВиК