Събития

Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

20.03.2018 г.

Здравейте, колеги! С разтапянето на снега започна и съживяването на бизнеса и академичния живот у нас. През изминалата седмица ви запознахме с интригуващи събития, сред които редица университетски инициативи за по-тясно сътрудничество между образованието и бизнеса. Много компании предвиждат модернизация на своя бизнес, както и набор на нови специалисти. Сред тях са българската леярна Осъм, Мелексис България, Фесто Производство и Холанд Хайърс. Още новини за бизнеса, инвестициите и образованието можете да намерите на www.борса.bg. А сега ви оставяме с новинарската ни рубрика „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.Новини от България:


България подписа нов протокол за взаимно сътрудничество с Индия в сферата на информационните технологии, селското стопанство, хранителната и текстилна промишленост.


На 13 март 2018 г. Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране проведе семинар за импулсното уплътняване.


Осъм АД, гр. Ловеч, подобрява производствената си среда.

 

HR-специалистите от Холанд Хайърс ни разказаха как да напишем ефективно мотивационно писмо.

 

На 13 и 14 март 2018 г. Нестле България проведе поредното ежегодно издание на кариерната работилница със заглавие „Национални дни на кариерата 2018 – Добра кариера, Добър Живот”.

 

Ocado Technology ще развие софтуерния си център в София, увеличавайки 3 пъти сегашния си екип.Академични новини:


Висше транспортно училище „Тодор Каблешков” и Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” подписаха договор за сътрудничество.


На 10 и 11 март 2018 г., в ТУ-Варна се проведе състезанието за създаване на компютърни игри Varna Game Hackathon 2018 на тема „2D Web Игри”.


Българското дружество на глобалния производител на микроелектронни елементи Melexis обяви начало на приема на документи за стажантските си програми през лятото на 2018 г.


По повод 3 март ТУ-София обяви нова инициатива, целяща да задържи младите специалисти в България след завършване на тяхното образование.


На 28 март 2018 г. ръководството и кариерният център на Химикотехнологичния и металургичен университет организират форум под наслов „Кариери – 2018”.


Българското дружество на Festo, световен лидер в областта на автоматизацията, ще предостави възможност на млади инженери да се включат в ежегодната им стажантска програма.


От 2 до 7 юни 2018 г. Българската академия на науките, ТУ-Варна и Научният университет в Токио организират 20-тото поредно издание на конференцията „Geometry, Integrability and Quantization”.BalkanEngineer.com информира:


Електрическият трансмисионен системен оператор на Македония обяви търг за изграждането на четири нови трансмисионни линии в страната.


На 1 март 2018 г. започна състезанието за чиста енергия на InnoEnergy за стартъпи в енергийния сектор PowerUp.


Италианската компания GLM предвижда нови инвестиции в Зренянин, Сърбия, като се очаква да осигури и между 150 и 350 нови работни места.


Европейската банка за възстановяване и развитие ще отпусне 60 млн. евро за изграждането на нов газопровод в Румъния.

 

Не забравяйте да посетите и нашата „Инженерна борса” за свободни работни места, както и да търсите продукти и решения в „Инженеринговата борса”.


Актуална информация за вашето обучение, стаж и професионално развитие ще намерите в „Академична борса“.


Още много новини от света на техниката и бизнеса бихте могли да прочетете в Борса.bg.


Заповядайте!


Източник на снимковия материал: Борса.bg

Още от ВиК