Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Бъдещи инженери и архитекти получиха безценни уроци от лидерите в строителния бранш

21.06.2019 г.

А вие какво правите в сряда вечер? Това попитаха участниците в сезон 3 на Академия Лидерите, които в продължение на 8 месеца отделяха своите вечери всяка сряда, за да натрупат нови знания и умения, които да ги направят по-можещи, по-уверени, по-вдъхновени и по-конкурентоспособни в света на строителството и архитектурата. На 19 юни 2019 г. се състоя официалният финал на тазгодишното издание на инициативата, по време на което общо 45 участници получиха своите сертификати за успешно преминаване през поставените им предизвикателства. Инженер.bg имаше удоволствието и привилегията да отрази събитието, за което благодарим на организаторите от Hobelix. А ето какво впечатли екипа ни най-силно...Накратко за Академия Лидерите


Академия Лидерите е инициатива, която има за цел да срещне млади специалисти от областта на строителството с водещи компании в бранша, които да им помогнат в тяхната професионална реализация. Бъдещите инженери и архитекти се изправят пред разнообразни реални казуси – както технически, така и бизнес, посещават строителни площадки и производствени бази, разговарят с ключови мениджъри и експерти.Какво се случи през сезон 3 на Академията?


„В третия сезон на Академията се включиха 45 участника и 19 компании, а посетените обекти бяха 16“, съобщиха организаторите.


Сред фирмите, чиито специалисти отделиха от времето си, за да предадат от своя опит на бъдещите си колеги, са HTI България, BS Group, Weber, Wienerberger, Pipe System, Pipe Life, Euromarket, PERI, Бокал, HSS Group, TAL Engineering и др.


„Впуснахме се в приключението „Академия Лидерите“ с ентусиазъм, защото считаме, че такава страхотна инициатива е полезна както за участниците, така и за компаниите. Впечатлени сме колко будни и любопитни са младите днес“, коментира г-жа Боряна Нешева – мениджър Човешки ресурси и Корпоративни комуникации в BS Group.


„Да си лидер не означава просто да заемаш управленска позиция в някоя компания, а много повече. Най-важното, бидейки част от даден екип, е да запазите вашата индивидуалност и да търсите баланса между екипност и индивидуализъм. Пожелавам ви много успехи и най-важното – дайте част от себе си във всяко нещо, което правите“, обърна се към участниците г-жа Снежана Семова, управител на Weber България.


Вечерта премина с още много вълнуващи, искрени и вдъхновяващи думи. Бяха оставени послания, а емоциите не бяха крити…Какво предстои?


Разбира се, задава се сезон 4. Но тъй като есента е далеч от летните ни мисли, от Академията са решили да уплътнят и лятото на по-младите „строители“. Този уикенд предстои първият по рода си у нас строителен кампус, който има за цел да представи същността на професията на ученици от 11-ти и 12-ти клас, избрали пътя на строителния бранш. Събитието ще се проведе в гр. Габрово със специалната подкрепа на община Габрово.


Пожелаваме на нашите колеги и приятели от Академия Лидерите успех във всички начинания и с удоволствие ще проследим всичко, случващо се с малки и големи участници!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК