Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

ДМ Арматурен: Флоренция ще бъде домакин на No Dig 2019. Иновации в безизкопните технологии ще представи и Nova Siria

20.08.2019 г.

Имаме въпрос към всички ВиК специалисти: Имате ли планове за началото на октомври? Защото ние имаме страхотно предложение! От 30 септември до 2 октомври 2019 г. ще се проведе 37-ата международна конференция No Dig във Флоренция, Италия. Така че, ако се интересувате от най-новите безизкопни технологии, запомнете тези дати! „Сред участниците в събитието ще бъде и италианската компания Nova Siria, която ще представи последните си иновативни продукти и решения, свързани с безтраншейното строителство в инфраструктурата“, съобщиха за Инженер.bg от фирма ДМ Арматурен – официален партньор на Nova Siria у нас.


 

Европа има какво да дължи на Флоренция! Считан за люлка на Ренесанса, градът и до днес пази несравними произведения на изкуството и архитектурата като галерията Уфици, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Палацо Векио и мн.др. В тях могат да бъдат видяни творбите на Микеланджело, Джото, Данте, богатите колекции на Медичите и т.нат.

А знаете ли, че през 1339 г. във Флоренция за първи път се поставя павирана настилка?

Методите, при които изкопните работи и отнемането на настилка и почвени слоеве са минимални, са неизменна и все по-важна част от съвременното строителство, особено ако говорим за натоварена градска среда. Такива технологии се използват както за нови съоръжения, така и за ремонти или реконструкция на стари системи, като обхващат всички видове подземни комуникации. И форумът No Dig 2019 цели именно да съсредоточи вниманието на бранша върху безизкопните технологии и тяхната значимост.


Най-новите технологични постижения от този сегмент ще гостуват на вековните строителни традиции, превърнали Флоренция в център на изкуството и архитектурата. „Италианският град ще посрещне производители, проектанти и строители от цял свят благодарение на IATT (Италианската асоциация за безизкопни технологии). Програмата на събитието включва както конференция по актуални теми, така и изложбена част, обучителни сесии и дискусии. Всички гости ще могат да се запознаят и с решенията на Nova Siria”, посочиха от ДМ Арматурен.По време на Втората световна война всички мостове над р. Арно в града са разрушени с изключение на Понте Векио. Самият Хитлер не допуска това да се случи, защото го смята за прекалено красив, за да бъде съсипан.

Италианският производител Nova Siria развива богато портфолио от продукти, разработени за бърз и лесен ремонт на водопроводни мрежи, без да се налага прекъсване на водоснабдяването или подмяна на целия участък. „В рамките на специализираната конференция Nova Siria ще представи иновациите си, приложими в безтраншейните изпълнения – с които всеки специалист е добре да се запознае. Нашият екип също е на разположение на всички български експерти, които имат интерес или въпроси за продуктите на италианските ни партньори. Не се колебайте да се свържете с нас“, коментираха в заключение още от българското дружество.Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, No Dig 2019, pixabay.com

Още от ВиК