Събития

Илва от Светът на млякото: Гордост е да помагаме на индустрията за млекопреработване с качествено помпено оборудване

15.11.2018 г.

Млякото и млечните продукти са традиционни за българската трапеза, като при това имат и висок принос за авторитета на страната ни на международните пазари. За нас е истинска гордост, че с висококачественото оборудване, включено в портфолиото ни, имаме възможност да подпомагаме технически и технологично тази индустрия“, заявиха за Инженер.bg от фирма Илва по време на 15-тото издание на специализираното изложение Светът на млякото. Събитието се проведе от 7 до 11 ноември 2018 г. в залите на Интер експо център – София. А ето и какво показа Илва на щанда си.


Българската компания е официален дистрибутор на датския концерн Grundfos, чиито помпени решения намират приложения в разнообразни сектори, включително в хранително-вкусовата промишленост. „Съвременните дозаторни помпи правят възможно производството на голяма част от хранителните продукти, които използваме в ежедневието си. Ето защо поставяме акцент именно върху най-новото поколение на Grundfos – Digital Dosing”, коментираха от Илва.


Гамата Smart Digital предлага изключително улеснена за потребителя работа и интелигентна система FlowControl. Помпите са оборудвани със стъпкови двигатели с променливи обороти, като се отличават с висока химическа и физическа устойчивост. Фокусът при показаната от Илва помпа, модел DDA, е върху максималната ѝ надеждност. „Коефициентът на регулиране на DDA е до 1:3000, като освен FlowControl, са включени и системи за контрол на налягането (AutoFlowAdapt) и измерване на потока. Възможно е добавянето на функции като таймер за седмично дозиране и обезвъздушаване“, обясниха от българското дружество.


В портфолиото на Илва са включени и решенията на полския производител Symbiona. Компанията е специализирана в оборудването за пречистване и третиране на отпадъчни води от хранително-вкусовата промишленост, включително анаеробни мембранни реактори, мембранни системи, решения за термална хидролиза, обогатяване на въздуха и др.Със своите високи хигиенни стандарти и специални конструкции за работа с високовискозни течности, продуктите на GEA Hilge също бяха сред акцентите от участието на Илва.


„Участието ни в Светът на млякото е възможност да представим последните иновации в оборудването за този така важен сегмент от хранително-вкусовата индустрия“, заявиха още от Илва.


Повече информация за Илва ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК