Събития

П и М Груп: HOMA акцентира върху канализационни помпени решения с хидравлика срещу запушване на IFAT 2018

09.08.2018 г.

През месец май 2018 г. в Мюнхен, Германия, премина поредното издание на едно от най-големите изложения за управление на ВиК инфраструктура – IFAT. Сред щандовете, които безспорно грабнаха окото на посетителите, бе този на немската компания HOMA, специализирана в развоя и производството на помпени решения. „За първи път бе изложена една от най-големите помпи в портфолиото на производителя – KX108150-SU508/CS“, съобщиха за Инженер.bg от фирма П и М Груп, партньор на HOMA у нас.Тазгодишното издание на международния форум се оказа рекордно – участие в IFAT взеха 3 305 изложители, а посетителите надхвърляха 141 000. Представени бяха редица технологични иновации за устойчиво управление на природни, битови и отпадъчни води, а изявата на HOMA бе съсредоточена върху темата: „Нашите решения за незапушващи се помпи“. „Моделът-гигант, чиито пазарен дебют, бе обявен именно в Мюнхен, тежи 3.5 t и е с височина от близо 3 m. Той е част от серията канализационни помпи EffTec”, поясниха от българското дружество.


Напоследък в канализационните системи попадат все повече трудно разкъсващи се отпадъци, които водят до запушване на помпите в помпените или пречиствателните станции – такива са например мокрите кърпички. Ето защо търсенето на решение, което да предотвратява запушване и да гарантира безаварийната работа на помпите, е водещо при разработчиците на помпено оборудване.


„Помпите от серията EffTec са оборудвани с постоянно охлаждан двигател и високоефективна хидравлична система, която предпазва охлаждащия кожух от запушване с твърди частици. Работното колело и камерата на помпата са преработени и оптимизирани, като е използван софтуер за симулация на потока“, посочиха от П и М Груп. По този начин HOMA успява да подобри хидравличната ефективност на помпите си до 81%.


Моделите от серията имат максимален напор в границите от 4.7 m до 77.3 m и максимален дебит – от 68.4 до 511.9 m³/h.„Ние сме част от широката партньорска мрежа на HOMA – компанията има повече от 60 филиала и дружества, които продават висококачествените продукти на бранда по целия свят. HOMA е специализирана в потопяемите помпи за отводняване на сгради и строителни обекти, канализационни помпени станции и пречиствателни съоръжения“, заявиха в заключение от П и М Груп.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: П и М Груп, HOMA

Още от ВиК