Събития

Форумът ISH 2019 с нова организация на изложбените площи и поредност на изложбените дни

26.10.2018 г.

На 2 октомври 2018 г. един от най-големите търговски панаири в световен мащаб Messe Frankfurt бе домакин на специална пресконференция за журналисти, на която бяха обявени новостите, свързани с предстоящото изложение ISH 2019. Пресконференцията, в която се включи и журналист на Инженер.bg, се състоя в хотел Риц-Карлтън (Ritz-Carlton) във Виена, Австрия, и събра представители на специализирани медии от България, Австрия, Сърбия, Румъния и др. От страна на домакините участие взеха г-жа Доминик Еверт (Dominique Ewert), ръководител на отдел „Маркетинг и реклама“ в Messe Frankfurt, г-н Щефан Линднер (Stefan Lindner), представител на Германската търговска камара в Австрия, г-н Йенс Вишман (Jens Wischmann), управляващ директор в Санитарната браншова асоциация на Германия, и г-н Гюнтер Мерц (Günther Mertz), изпълнителен директор на Германската асоциация на фирмите, занимаващи се с климатизация и вентилация на сгради.ISH е водещото търговско изложение, фокусирано върху отговорното управление на енергийните и водните ресурси в сградите. По време на събитието водещи производители от целия свят представят иновативни решения, определяйки новите тенденции в обзавеждането за баня, иновациите в отоплителната, климатичната и вентилационната техника и системите за интелигентно управление на дома. Форумът е с периодичност от 2 години, а следващото му издание е през 2019 г. и ще се проведе в периода от 11 до 15 март в гр. Франкфурт на Майн, Германия.„ISH 2019 ще изненада изложители и посетители с нова концепция по отношение разпределението на изложбените площи. Включването на новопостроената палата 12 изиска основно преосмисляне на разположението на отделните продуктови групи с оглед постигане на по-добра организация, така че да се улеснят и посетителите, и изложителите“, сподели Доминик Еверт. „Наред с новото разпределение на площите, се променя и поредността на дните, в които се проведе изложението. За първи път то ще започне в понеделник и ще продължи до петък“, допълни тя.В рамките на своята презентация г-жа Еверт обяви също, че през 2019 г. в ISH ще се включат над 2400 изложители от Германия и чужбина, много от които ще участват за първи път, а държава партньор ще бъде Франция.


В секцията „Вода“ вниманието ще бъде фокусирано върху съвременни решения за канализация и най-новите тенденции при дизайна на бани. Сред основните акценти са интелигентни системи за управление на водните ресурси, осигуряване на тяхната безопасност и чистота, контрол и мониторинг.Новите тенденции в обзавеждането на баните и най-вече навлизането на богата гама от цветове, бе основен акцент в презентацията на г-н Йенс Вишман. Той представи изложбата “Pop up my bathroom”, представяща актуални продуктови новости при оформлението на интериора в банята. „Банята става все по-цветна, а доминиращото до момента бяло започва да отстъпва. Цветовете се избират свободно, допринасяйки за създаване на по-голям уют и индивидуалност“, заяви г-н Вишман.В своята презентация, директорът на Германската асоциация на фирмите за климатизация и вентилация на сгради Гюнтер Мерц насочи вниманието на присъстващите към другото основно направление на изложението, а именно решенията за отопление, вентилация и климатизация. Специално внимание той обърна на ролята на ОВК системите за осигуряване на благоприятна и здравословна среда в сградите, както и за подобряване на енергийната им ефективност. Теми, които ще са във фокуса на ISH 2019 наред с ролята на дигитализацията, интернет на нещата (IoT), строително-информационното моделиране (BIM) и изграждането на „умни сгради“.

 


В България Messe Frankfurt се представлява от Интер Експо Център, който от 21 март 2016 г. е негов официален представител и търговски партньор.


Източник на снимковия материал: Инженер.bg, Messe Frankfurt – ISH, Интер Експо Център

Още от ВиК