Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

HTI България представи най-новите решения на своите партньори Hydrotec и Exxro пред инженери и експерти

17.05.2019 г.

HTI България отново събра елита на инженерите от сферата на инфраструктурата на своята традиционна „Бизнес закуска“. На 15 май 2019 г. в хотел Арена ди Сердика, гр. София, българското дружество, част от международния логистичен лидер HTI Group, посрещна проектанти, строители, инженери по експлоатация и представители на институциите, за да им представи най-актуалните тенденции в областта на водоснабдяването, канализацията и пречистването на води. А основните акценти тази година бяха решенията за отводняване на Hydrotec и технологиите за пречистване на отпадъчни води на Exxro. Инженер.bg проследи най-любопитното от събитието.HTI България – пазарен лидер в строителното оборудване и материали


Бизнес закуската стартира с кратка презентация за дейността и основните акценти в портфолиото на HTI България. „Ние сме водещ доставчик на материали в строителството и пазарен лидер в продуктите за ВиК и пътна инфраструктура. Непрекъснато разширяваме нашата продуктова гама за България, като едно от последните важни за нас направления са жп и трамвайните релси“, съобщи инж. Радослав Вишанов, част от екипа на българското дружество. „Цел на HTI България обаче, е да бъде не просто търговска фирма, а доверен партньор, който предоставя завършени инженерингови услуги“, подчерта още той.Отводнителните системи на HTI България – надеждно решение за всяка ситуация


Събитието продължи с представяне на отводнителните елементи и системи на Hydrotec Technologies. Производствената компания е сред утвърдените партньори на HTI, а продуктите им са водещи на строителния пазар. За да разкаже подробно за предимствата и непрекъснатото усъвършенстване на технологията на Hydrotec, в България бе пристигнал г-н Сергей Щраух – продуктов мениджър и отговорник за новите разработки на компанията. „Моята работа е да превърна вашите проблеми в наши продукти“, заяви той пред аудиторията от специалисти.


Hydrotec предлага решения за отводняване, отговарящи на стандарт EN1433, и подходящи за класове на натоварване от пешеходни зони до високо натоварени пътни платна, паркинги, индустриални зони и летища. Бе обърнато специално внимание на отличителните характеристики на всяка от системите HYDROblock, HYDROline, TOP, Mini, Maxi, Maxi PRO.


Това, което наистина впечатли българските специалисти, бе сертифицираният като Type I чугунен канал HYDROblock, което означава, че при него не е необходимо допълнително укрепване с бетонни обвивка, а само бетонни основи. Със същото предимство се отличава и системата HYDROline PRO. Не една автомобилна писта пък е изпълнена със системата Maxi PRO. Изпълнена от сферографитен чугун, системата гарантира най-високо ниво на сигурност и надеждност чрез специалното си болтово заключване с 2 планки. Новост при нея е шумоизолацията, решена чрез вградена вложка, която не допуска контакт между решетката и ръба на тялото. „По този начин се избягва неприятният шум, който автомобилите създават при преминаване през решетката“, поясни инж. Петър Петров от HTI България.Високоефективна обработка на водите с мембранните технологии на Exxro


Истински интерес сред специалистите по пречистване на води предизвикаха решенията на италианската компания Exxro, с чието представяне продължи бизнес закуската. Използвайки високоефективна плоска мембрана, компанията изгражда инсталации за обратна осмоза, нанофилтрация и ултрафилтрация, като името ѝ е знаково за местния пазар. На гости у нас бяха г-н Ецио Сатурно, изпълнителн директор, и г-жа Патрициа Пароди, търговски представител, които с помощта на инж. Вероника Кръстева от HTI, разясниха принципа на действие и предимствата на своето оборудване. „Решенията ни са индивидуално разработени спрямо конкретните изисквания към пречистената вода и в зависимост от спецификите на отпадъчната вода. За целта извършваме прецизен анализ на флуида в наша собствена лаборатория“, изтъкнаха от компанията.


Модулите за обратна осмоза на италианския производител намират приложение при обработката на инфилтрат от депа за отпадъци. ROEX 220 например е в състояние да третира отпадъчни води с натоварване по суспендирани частици до 10 - 15 пъти по-високо в сравнение със спиралния модул, а основните видове мембрани, които се използват, са BW (Brackish water) и SW (Sea water), научихме още от презентацията.


Инсталациите за нанофилтрация на Exxro се използват за пречистване на промишлени води, особено, когато се налага отстраняване на сулфати. А за отстраняване на суспендирани вещества, бактерии, вируси и протеини от компанията предлагат системи за ултрафилтрация с мембрана тип PVDF.


Срещата продължи в неформална обстановка с много въпроси от страна на публиката, а ние вече сме любопитни за темите, които засегне следващото събитие на HTI България.


Повече информация за Ейч Ти Ай България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от ВиК