Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Събития

 • Природосъобразни решения за отводняване на МРР – във фокуса на HTI по време на Архитектурно-строителната седмица

  Природосъобразни решения за отводняване на МРР – във фокуса на HTI по време на Архитектурно-строителната седмица

  Екстериорът отдавна е не по-малко важна част от цялостната архитектурна концепция на дадено градско или жилищно пространство. А в последните години стремежът към устойчиви решения в строителството му придава дори още по-голяма тежест. Именно върху тази идея ще фокусира участието си HTI България на Архитектурно-строителната седмица 2020. Международното изложение ще се проведе от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център – София, а ето и какво ще видим от HTI България.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Денят отново е понеделник и е време за традиционната ни новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. В нея представяме на Вашето внимание водещите акценти от изминалата седмица от сферата на индустрията, човешките ресурси и техническото средно и висше образование. Още любопитна информация за инициативите, проектите, провелите се и предстоящите събития на територията на България и страните на Балканите можете да прочетете на www.борса.bg.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Искате да бъдете информирани за всичко най-ново в областта на бизнеса, инвестициите и човешките ресурси у нас и на Балканите, както и да следите всички актуални новини и събития в областта на средното и висшето образование в България? Борса.bg е мястото, на което ще откриете всичко това. А за да не пропуснете водещите събития и новини от изминалите 7 дни, ви представяме традиционния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още акценти можете да прочетете и на www.борса.bg.

 • Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  „Избирам, уча, успявам!“ е мотото на възпитаниците на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, намираща се в гр. Пловдив. Гимназията е поредното елитно учебно заведение, което се присъедини към Академична борса. Заедно с ръководството му ще се стремим да вдъхновяваме все повече младежи в избора на специалности от областта на архитектурата, строителството и геодезията. Каква е историята около създаването на учебното заведение и какви възможности за обучение предлага то? Да видим...

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Коледа и Нова година са вече „пред вратата“. Но с края на годината не се изчерпват любопитните новини за бизнеса у нас и на Балканите. По традиция, със старта на новата седмица, представяме на вашето внимание най-интересното от изминалите седем дни в областта на технологиите, инвестициите и инициативите в сферата на средното и висшето техническо образование в седмичния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Steinzeug-Keramo предизвика интереса на експертите от водния сектор по време на 20-ото издание на Технофорум Търговище

  Steinzeug-Keramo предизвика интереса на експертите от водния сектор по време на 20-ото издание на Технофорум Търговище

  На 19 и 20 ноември се проведе 20-ото юбилейно издание на Технофорум Търговище – специализирано събитие, посветено на водния сектор у нас, чийто организатор е Водоснабдяване и канализация ООД Търговще. Сред участниците бе и Steinzeug-Keramo – световен лидер в производството на стъклокерамични тръби и фасонни части. „Запознахме всички присъстващи с нашата уникална продуктова гама“, съобщи за Инженер.bg г-н Емил Димитров, представител на компанията за България.

 • Steinzeug-Keramo предлага иновативни решения на експертите по воден мениджмънт на Exhibition on Water в Белград

  Steinzeug-Keramo предлага иновативни решения на експертите по воден мениджмънт на Exhibition on Water в Белград

  От 20 до 22 ноември 2019 г. в Белград, Сърбия, се провежда 11-ото изложение, посветено на водния сектор – Exhibition on Water. Международният форум отново събира експерти от сферата на водния мениджмънт, а сред традиционните участници е и фирма Purator Ekotehnika – дистрибутор на Steinzeug-Keramo за Сърбия. Специален гост на щанда на сръбската компания е г-жа Алина Вадува (Alina Vaduva), мениджър за Югоизточна Европа на Steinzeug-Keramo, съобщи за Инженер.bg г-н Емил Димитров.

 • Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  На 2 ноември 2019 г. Хидротехническият факултет (ХТФ) при Университета по архитектура, строителство и геодезия (София) отбеляза своя 70-годишен юбилей. Празникът бе честван с провеждането на научно-технически форум, в който участие взеха водещи експерти от водния бранш. „За нас бе чест да бъдем част от празника и конференцията на ХТФ“, заявиха за Инженер.bg от Steinzeug-Keramo, водещ производител на стъклокерамични изделия за инфраструктурата и част от структурата на Wienerberger.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че започна кандидатстването за Наградите на БАИТ, а на 14 и 15 ноември в Пловдив ще се проведе форумът „БЕЗ аварии“? В УАСГ бе открита нова лаборатория към катедра „Пътища и транспортни съоръжения“, а Монделийз стартира своята ежегодна стажанстска програма. Това бяха само част от новините, за които ви информирахме през изминалата седмица. Още акценти от бизнеса и академичния свят можете да прочетете в традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“, гр. Карлово, и Висше училище по телекомуникации и пощи, гр. София, се присъединиха към семейството от партньори на Инженер.БГ? А научихте ли, че Софийски университет „Св. Климент Охридски“ бе домакин на SERGS 2019? През изминалата седмица ви информирахме и за още редица новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието. Повече можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

Още от ВиК