Събития

 • Steinzeug-Keramo участва в две експертни събития на БАВ, представяйки ВиК материали, синоним на надеждност

  Steinzeug-Keramo участва в две експертни събития на БАВ, представяйки ВиК материали, синоним на надеждност

  Какви са предизвикателствата при изпълнение на проекти във водния сектор у нас? А какви са специфичните изисквания към материалите? Отговор на тези въпроси даде БАВ по време на две специализирани събития. „Инвестициите във водния сектор са важна част от инфраструктурното развитие на страната ни. Ето защо за нас бе от изключителна важност, че присъствахме и подкрепихме тези две инициативи на БАВ“, съобщи г-н Емил Димитров от Steinzeug-Keramo.

 • Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  От 4 до 8 септември 2019 г. в к.к. „Албена“ се проведе Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България. Общо 800 човека от 29 ВиК дружества премериха сили в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. „Първото място в комплексното класиране спечели отборът на ВиК Варна, а със специалната награда „Купа феърплей“ бе отличен отборът на ВиК Бургас“, разказаха от Steinzeug-Keramo.

 • БАВ стартира дейностите по проекта WATenERgy CYCLE със закупуване на специално оборудване и работа на терен

  БАВ стартира дейностите по проекта WATenERgy CYCLE със закупуване на специално оборудване и работа на терен

  Пилотните дейности по международния проект WATenERgy CYCLE са вече факт. Българска асоциация по водите (БАВ), като партньор на инициативата, стартира изпълнението им у нас, като закупи оборудване за мониторинг и инспекция на водопроводна и канализационна мрежа и откриване на скрити течове и проведе работа на терен с него. „С изпълнението на дейностите допринасяме за общата цел на WATenERgy CYCLE“, съобщиха за Инженер.bg от БАВ.

 • ДМ Арматурен: Флоренция ще бъде домакин на No Dig 2019. Иновации в безизкопните технологии ще представи и Nova Siria

  ДМ Арматурен: Флоренция ще бъде домакин на No Dig 2019. Иновации в безизкопните технологии ще представи и Nova Siria

  Имаме въпрос към всички ВиК специалисти: Имате ли планове за началото на октомври? Защото ние имаме страхотно предложение! От 30 септември до 2 октомври 2019 г. ще се проведе 37-ата международна конференция No Dig във Флоренция, Италия. Така че, ако се интересувате от най-новите безизкопни технологии, запомнете тези дати! Сред участниците в събитието ще бъде и италианската компания Nova Siria, която ще представи последните си иновации, свързани с безтраншейното строителство.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица интересни проекти в бизнес средите у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Разказахме ви кои качества са важни за екипа на Weber, кога ще бъде конференцията „Нови предизвикателства пред цифровата икономика (Индустрия 4.0) и ролята на жените в инженерните и технологичните области“ и какви са новите инициативи на професионалните гимназии у нас. Още новини в сферата на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от седмичния ни обзор.

 • Бъдещи инженери и архитекти получиха безценни уроци от лидерите в строителния бранш

  Бъдещи инженери и архитекти получиха безценни уроци от лидерите в строителния бранш

  А вие какво правите в сряда вечер? Това попитаха участниците в сезон 3 на Академия Лидерите, които в продължение на 8 месеца отделяха своите вечери всяка сряда, за да натрупат нови знания и умения, които да ги направят по-можещи, по-уверени, по-вдъхновени и по-конкурентоспособни в света на строителството и архитектурата. На 19 юни 2019 г. се състоя официалният финал на тазгодишното издание на инициативата. Инженер.bg имаше удоволствието и привилегията да отрази събитието.

 • HTI България представи най-новите решения на своите партньори Hydrotec и Exxro пред инженери и експерти

  HTI България представи най-новите решения на своите партньори Hydrotec и Exxro пред инженери и експерти

  HTI България отново събра елита на инженерите от сферата на инфраструктурата на своята традиционна „Бизнес закуска“. На 15 май 2019 г. в хотел Арена ди Сердика, гр. София, българското дружество, част от международния логистичен лидер HTI Group, посрещна проектанти, строители, инженери по експлоатация и представители на институциите. А основните акценти тази година бяха решенията за отводняване на Hydrotec и технологиите за пречистване на отпадъчни води на Exxro.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Студенти, посетихте ли кариерния форум „Стажове“, който се проведе миналата седмица? А вие предприемачи, бяхте ли на изложенията MachTech & InnoTech, EЕ & ВЕИ, Умни градове и Управление на отпадъците? Тези събития бяха в нашия фокус през изминалата седмица, но ви информирахме и за други новости в бизнеса у нас и на Балканите, като и за случващото се в академичния свят. Още от новините в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Хидро-Хикс България акцентира върху собствени препарати за обработка на промишлени води по време на Water Tech

  Хидро-Хикс България акцентира върху собствени препарати за обработка на промишлени води по време на Water Tech

  Water Tech – единственото b2b изложение за водния сектор у нас, е вече зад гърба ни. Част от специализирания форум бе и Хидро-Хикс-България, утвърдена компания в областта на водообработката, която представи най-новите си решения и продукти пред специализираната аудитория. На щанда ѝ видяхме нова собствена гама системи за обратна осмоза, както и разширена серия препарати за третиране на промишлени води. Ето и повече подробности.

 • Станете част от успешния български бизнес с BHTC. Елате на „Стажове“ 2019 и се информирайте

  Станете част от успешния български бизнес с BHTC. Елате на „Стажове“ 2019 и се информирайте

  Изминалата 2018 г. бе много успешна за производителя на климатични системи за автомобилния бранш, част от немската компания Behr-Hella Thermocontrol (BHTC), у нас. „Тя премина под знака на достигнати цели и положителни резултати за Бер-Хелла Термоконтрол България. А тази равносметка е факт, благодарение на прекрасната екипна работа”, коментираха за Инженер.bg от ръководството на компанията. С постижения за BHTC започна и настоящата година.

Още от ВиК