Събития

 • Steinzeug-Keramo ще предложи устойчив поглед към ВиК сектора по време на Exhibition on Water 2018 в Белград, Сърбия

  Steinzeug-Keramo ще предложи устойчив поглед към ВиК сектора по време на Exhibition on Water 2018 в Белград, Сърбия

  Какъв трябва да е подходът към устойчива трансформация и модернизация на ВиК сектора? Отговор на този въпрос за поредна година ще бъде търсен в рамките на международните събития Exhibition on Water и Water Forum 2018, които ще се проведат от 14 до 16 ноември в Белград, Сърбия. Сред участниците ще бъде фирма Purator Ekotehnika, която е дистрибутор в Сърбия на Steinzeug-Keramo, лидер на международните пазари в производството на стъклокерамични тръби.

 • Евротех показва новите решения в гамата си на събитие под надслов „Опитът задължава – 26 години Евротех“

  Евротех показва новите решения в гамата си на събитие под надслов „Опитът задължава – 26 години Евротех“

  Колко са 26 години в индустрията? Достатъчно време, за да оцелееш, да се наложиш, да се утвърдиш пред клиенти и партньори, да станеш свидетел на технологични иновации и самият ти да бъдеш пионер? Именно това ще докаже българската компания Евротех по време на презентационното събитие, което организира на 22 ноември 2018 г. Дружеството е ексклузивен представител на редица международни производители на помпено и сепарационно оборудване.

 • Форумът ISH 2019 с нова организация на изложбените площи и поредност на изложбените дни

  Форумът ISH 2019 с нова организация на изложбените площи и поредност на изложбените дни

  На 2 октомври 2018 г. един от най-големите търговски панаири в световен мащаб Messe Frankfurt бе домакин на специална пресконференция, на която бяха обявени новостите, свързани с предстоящото изложение ISH 2019. Пресконференцията, в която се включи и журналист на Инженер.bg, се състоя в хотел Риц-Карлтън (Ritz-Carlton) във Виена, Австрия, и събра представители на специализирани медии от България, Австрия, Сърбия, Румъния и др.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новостите в бизнеса в България и на Балканите, както и в академичния свят. Съобщихме ви за предстоящи събития, за изграждането на нови предприятия и технологични центрове. БАВ връчи отличията за най-добра ПСОВ, а у нас стартира нов фонд за стартъпи. Още от най-важното в сферата на индустрията, бизнеса, човешките ресурси и образованието можете да намерите на www.борса.bg. А сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • Вило България покани най-големите си клиенти от България, Македония и Албания на двудневна среща в Пловдив

  Вило България покани най-големите си клиенти от България, Македония и Албания на двудневна среща в Пловдив

  Наскоро българският офис на утвърдения европейски производител на помпи и помпено оборудване Wilo бе домакин на мащабно събитие, в рамките на което компанията покани в гр. Пловдив най-големите си клиенти от България, Македония и Албания. В два поредни дни нашите клиенти имаха възможност да посетят основния ни дистрибутор в град Пловдив, както и да се запознаят с отоплителните и охладителните инсталации в новия високотехнологичен завод на OSRAM.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новите инвестиции у нас и на Балканите, както и за случващото се в академичния свят. Част от акцентите са изграждането на нов завод за железопътни компоненти в Бургас, конкурсът за стипендии на фондация „Еврика”, сътрудничеството на MHS Truck & Bus с румънската фабрика за камиони Roman и мн.др. Още новини от сферата на бизнеса, човешките ресурси и академичния свят можете да намерите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор.

 • Вило България: Компанията Wilo бе отличена с две престижни бизнес отличия в международни класации през 2018 г.

  Вило България: Компанията Wilo бе отличена с две престижни бизнес отличия в международни класации през 2018 г.

  Доказаният европейски производител на помпени решения Wilo бе отличен в два от най-авторитетните международни корпоративни конкурса. Благодарение на своя годишен доклад за 2017 г. компанията грабна платинения приз на Vision Awards, класация на Лигата на американските професионалисти по комуникация (League of American Communication Professionals (LACP). Високо признание за своя бранд мениджмънт в ролята си на работодател Wilo Group получи и с наградата Gold German Brand Award.

 • Хидро-Хикс България: Hydro-X поддържа дългогодишни традиции в областта на борбата с легионела и превенцията от нея

  Хидро-Хикс България: Hydro-X поддържа дългогодишни традиции в областта на борбата с легионела и превенцията от нея

  Що е то легионела, защо е опасна и как можем да се предпазим от нея? Бактерията, която се развива в топла вода, дебне буквално зад всеки ъгъл и кара редица компании в сферата на водообработката да насочат вниманието си към този проблем. А добрата информираност и превенцията, както знаем, са ключът към решаването на проблемите. В тази посока работи и британското дружество на утвърдената компания Hydro-X, чийто оторизиран представител у нас е фирма Хидро-Хикс-България.

 • П и М Груп: HOMA акцентира върху канализационни помпени решения с хидравлика срещу запушване на IFAT 2018

  П и М Груп: HOMA акцентира върху канализационни помпени решения с хидравлика срещу запушване на IFAT 2018

  През месец май 2018 г. в Мюнхен, Германия, премина поредното издание на едно от най-големите изложения за управление на ВиК инфраструктура – IFAT. Сред щандовете, които безспорно грабнаха окото на посетителите, бе този на немската компания HOMA, специализирана в развоя и производството на помпени решения. „За първи път бе изложена една от най-големите помпи в портфолиото на производителя – KX108150-SU508/CS“, съобщиха за Инженер.bg от фирма П и М Груп, партньор на HOMA у нас.

 • КМТ Сервиз: DischargeKeeper е най-новото неинтрузивно решение за определяне на показатели в открити течения

  КМТ Сервиз: DischargeKeeper е най-новото неинтрузивно решение за определяне на показатели в открити течения

  През август 2017 г., по време на международното техническо изложение flotek.g в Индия, SEBA Hydrometrie представи иновативно решение за измерване на дебит, скорост и водно ниво в открити течения. „Най-новата разработка на SEBA, DischargeKeeper, се състои от IP-камера, инфрачервен прожектор и дистанционен трансмитер на данни“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество КМТ Сервиз, партньор на немския производител у нас.

Още от ВиК