Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  Заедно с ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ ще „градим“ висококвалифицирани строителни специалисти

  „Избирам, уча, успявам!“ е мотото на възпитаниците на ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, намираща се в гр. Пловдив. Гимназията е поредното елитно учебно заведение, което се присъедини към Академична борса. Заедно с ръководството му ще се стремим да вдъхновяваме все повече младежи в избора на специалности от областта на архитектурата, строителството и геодезията. Каква е историята около създаването на учебното заведение и какви възможности за обучение предлага то? Да видим...

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Коледа и Нова година са вече „пред вратата“. Но с края на годината не се изчерпват любопитните новини за бизнеса у нас и на Балканите. По традиция, със старта на новата седмица, представяме на вашето внимание най-интересното от изминалите седем дни в областта на технологиите, инвестициите и инициативите в сферата на средното и висшето техническо образование в седмичния ни обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Steinzeug-Keramo предизвика интереса на експертите от водния сектор по време на 20-ото издание на Технофорум Търговище

  Steinzeug-Keramo предизвика интереса на експертите от водния сектор по време на 20-ото издание на Технофорум Търговище

  На 19 и 20 ноември се проведе 20-ото юбилейно издание на Технофорум Търговище – специализирано събитие, посветено на водния сектор у нас, чийто организатор е Водоснабдяване и канализация ООД Търговще. Сред участниците бе и Steinzeug-Keramo – световен лидер в производството на стъклокерамични тръби и фасонни части. „Запознахме всички присъстващи с нашата уникална продуктова гама“, съобщи за Инженер.bg г-н Емил Димитров, представител на компанията за България.

 • Steinzeug-Keramo предлага иновативни решения на експертите по воден мениджмънт на Exhibition on Water в Белград

  Steinzeug-Keramo предлага иновативни решения на експертите по воден мениджмънт на Exhibition on Water в Белград

  От 20 до 22 ноември 2019 г. в Белград, Сърбия, се провежда 11-ото изложение, посветено на водния сектор – Exhibition on Water. Международният форум отново събира експерти от сферата на водния мениджмънт, а сред традиционните участници е и фирма Purator Ekotehnika – дистрибутор на Steinzeug-Keramo за Сърбия. Специален гост на щанда на сръбската компания е г-жа Алина Вадува (Alina Vaduva), мениджър за Югоизточна Европа на Steinzeug-Keramo, съобщи за Инженер.bg г-н Емил Димитров.

 • Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  Steinzeug-Keramo бе част от официалните събития по повод 70-годишния юбилей на Хидротехническия факултет (УАСГ)

  На 2 ноември 2019 г. Хидротехническият факултет (ХТФ) при Университета по архитектура, строителство и геодезия (София) отбеляза своя 70-годишен юбилей. Празникът бе честван с провеждането на научно-технически форум, в който участие взеха водещи експерти от водния бранш. „За нас бе чест да бъдем част от празника и конференцията на ХТФ“, заявиха за Инженер.bg от Steinzeug-Keramo, водещ производител на стъклокерамични изделия за инфраструктурата и част от структурата на Wienerberger.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че започна кандидатстването за Наградите на БАИТ, а на 14 и 15 ноември в Пловдив ще се проведе форумът „БЕЗ аварии“? В УАСГ бе открита нова лаборатория към катедра „Пътища и транспортни съоръжения“, а Монделийз стартира своята ежегодна стажанстска програма. Това бяха само част от новините, за които ви информирахме през изминалата седмица. Още акценти от бизнеса и академичния свят можете да прочетете в традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Разбрахте ли, че Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“, гр. Карлово, и Висше училище по телекомуникации и пощи, гр. София, се присъединиха към семейството от партньори на Инженер.БГ? А научихте ли, че Софийски университет „Св. Климент Охридски“ бе домакин на SERGS 2019? През изминалата седмица ви информирахме и за още редица новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието. Повече можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Steinzeug-Keramo участва в две експертни събития на БАВ, представяйки ВиК материали, синоним на надеждност

  Steinzeug-Keramo участва в две експертни събития на БАВ, представяйки ВиК материали, синоним на надеждност

  Какви са предизвикателствата при изпълнение на проекти във водния сектор у нас? А какви са специфичните изисквания към материалите? Отговор на тези въпроси даде БАВ по време на две специализирани събития. „Инвестициите във водния сектор са важна част от инфраструктурното развитие на страната ни. Ето защо за нас бе от изключителна важност, че присъствахме и подкрепихме тези две инициативи на БАВ“, съобщи г-н Емил Димитров от Steinzeug-Keramo.

 • Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

  От 4 до 8 септември 2019 г. в к.к. „Албена“ се проведе Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България. Общо 800 човека от 29 ВиК дружества премериха сили в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. „Първото място в комплексното класиране спечели отборът на ВиК Варна, а със специалната награда „Купа феърплей“ бе отличен отборът на ВиК Бургас“, разказаха от Steinzeug-Keramo.

 • БАВ стартира дейностите по проекта WATenERgy CYCLE със закупуване на специално оборудване и работа на терен

  БАВ стартира дейностите по проекта WATenERgy CYCLE със закупуване на специално оборудване и работа на терен

  Пилотните дейности по международния проект WATenERgy CYCLE са вече факт. Българска асоциация по водите (БАВ), като партньор на инициативата, стартира изпълнението им у нас, като закупи оборудване за мониторинг и инспекция на водопроводна и канализационна мрежа и откриване на скрити течове и проведе работа на терен с него. „С изпълнението на дейностите допринасяме за общата цел на WATenERgy CYCLE“, съобщиха за Инженер.bg от БАВ.

Още от ВиК