Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви направихме съпричастни с последните иновации от областта на осветлението и технологиите, представени на тазгодишната VII Балканска конференция по осветление – Balkan Light 2018. Информирахме ви и за редица други събития и инвестиции у нас и на Балканите. Тези и още новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • (С)вързани с 15 000+ професионалисти в LinkedIn! Инженер.bg ви благодари, приятели!

  (С)вързани с 15 000+ професионалисти в LinkedIn! Инженер.bg ви благодари, приятели!

  Професионалната социална мрежа LinkedIn се превръща във все по-важен фактор за изграждане на положителен имидж и лоялна аудитория на бранда. От години тя свързва специалисти от най-различни области, а за нас от Инженер.БГ, тя е сред приоритетните информационни канали, които развиваме, наред с Facebook, Google+ и Twitter. Щастливи сме да ви съобщим, че профилът на Инженер.bg в най-голямата професионална мрежа в света вече е (с)вързан с над 15 000 приятели и последователи!

 • ProMinent представя интелигентната концепция DULCOnneX на международния панаир Achema 2018 във Франкфурт

  ProMinent представя интелигентната концепция DULCOnneX на международния панаир Achema 2018 във Франкфурт

  От 11 до 15 юни 2018 г. ProMinent участва в мащабния международен панаир за преработвателната индустрия Achema, който се провежда във Франкфурт, Германия. Водещият немски производител на системи за работа с флуиди представя своите най-нови интелигентни решения за дигитално управление на течности. Концепцията DULCOnneX на ProMinent дава възможност за създаването на „умни“, индивидуални и устойчиви решения за мониторинг и контрол на флуиди от различен характер.

 • АкваКом Електроникс на Вода София: Разработваме дозираща инсталация с акумулаторно захранване

  АкваКом Електроникс на Вода София: Разработваме дозираща инсталация с акумулаторно захранване

  Специализираното b2b изложение Вода София за поредна година събра на едно място най-иновативните технологии за управление на води. Водният сектор в световен мащаб се стреми към ефективност и устойчивост във всички аспекти, а българските компании не правят изключение. Доказателство за това е утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс, което участва за втори път в професионалния форум и тази година анонсира две собствени инсталации.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! С разтапянето на снега започна и съживяването на бизнеса и академичния живот у нас. През изминалата седмица ви запознахме с интригуващи събития, сред които редица университетски инициативи за по-тясно сътрудничество между образованието и бизнеса. Много компании предвиждат модернизация на своя бизнес, както и набор на нови специалисти. Сред тях са българската леярна Осъм, Мелексис България, Фесто Производство и Холанд Хайърс. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Иновациите на ProMinent в басейновото оборудване пожънаха успех по време на изложението Aquanale в Кьолн, Германия

  Иновациите на ProMinent в басейновото оборудване пожънаха успех по време на изложението Aquanale в Кьолн, Германия

  В Кьолн, Германия, се провежда едно от най-мащабните изложения за SPA и сауна оборудване Aquanale. Най-новото му издание събра в края на м.г. 282 международни изложители и повече от 26 000 посетители, които имаха възможност да се докоснат до най-новите тенденции в сферата на уелнес, здраве, спорт, урбанизация и околна среда. Сред участниците в събитието бе и немската компания ProMinent, чиито последни иновации в портфолиото пожънаха огромен успех и предизвикаха задълбочени разговори.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Миналата седмица ви информирахме за куп интригуващи инвестиции и събития. Научихме още за провеждането на специалното издание на инициативата Infrastructure Bulgaria Awards и за предстоящи и вече осъществили се модернизации, сред които производствени мощности на Асарел-Медет АД, Мелексис България и пускането в експлоатация на турбините A1 и А2 на ВЕЦ „Зворник” в Сърбия. Повече за тези, както и други интересни новини, посетете www.борса.bg.

 • Софийска вода подобрява управлението на активите си с помощта на Дунавската водна програма

  Софийска вода подобрява управлението на активите си с помощта на Дунавската водна програма

  „Подобряване управлението на активите в Софийска вода АД чрез разработване на нова методика за оценка на активите“ е проектът, за който предприятието, в партньрство с Българска асоциация по водите, получи финансиране по Дунавската водна програма. „Средствата са предоставени от Световната банка, а част от тях се вложиха в разработване на нова методика, която да оценява по-обстойно и детайлно физическото състояние на активите в „Софийска вода“ АД“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Хидро-Хикс България: Системата за открит дренаж Delta Open Drain на Euraqua с награда за иновации от Aquatech Trade

  Хидро-Хикс България: Системата за открит дренаж Delta Open Drain на Euraqua с награда за иновации от Aquatech Trade

  Delta Water Engineering, партньорска компания на Euraqua, грабна приза за иновации на изложението Aquatech Trade за Delta Open Drain (DOD). „DOD е система за открит дренаж, която предотвратява попадането на замърсена вода във водопроводната мрежа. Малкото устройство се инсталира в отводнителната тръба на омекотителната инсталация и предотвратява обратното оттичане към омекотителя“, информираха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България, която предлага продуктите на Euraqua Europe у нас.

 • Вило България обяви при кого отиват билетите за мач на Борусия Дортмунд след играта с помпи Wilo-Atmos PICO

  Вило България обяви при кого отиват билетите за мач на Борусия Дортмунд след играта с помпи Wilo-Atmos PICO

  В периода от 1 септември до 1 декември 2017 г., Вило България, дъщерно дружество на немския производител на помпени решения Wilo, проведе атрактивна надпревара сред своите клиенти. Правилата включваха закупуване и регистрация на циркулационни помпи, модел Wilo-Atmos PICO, и както бе обещано – двама от участниците ще гледат мач на футболен клуб Борусия Дортмунд от VIP зоната. „Радваме се, че успяхме да зарадваме по такъв начин нашите лоялни клиенти“, коментираха организаторите.

Още от ВиК