Събития

 • Включете се в уебинар на Хенкел България, посветен на хибридната лепилна технология на Loctite

  Включете се в уебинар на Хенкел България, посветен на хибридната лепилна технология на Loctite

  Чували ли сте за новата серия лепила на Henkel? Хибриди вече има не само в автомобилната индустрия, но и в лепилната. За да ви запознае с иновацията, Хенкел България организира специален уебинар, който ще се проведе на 16 ноември 2017 г., от 11:00 ч. „Ще представим нашата нова хибридна гама с неограничени възможности. Всичко, което заинтересованите специалисти трябва да направят, за да се включат, е да се регистрират предварително“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Семинар на Алмекс-БГ представи иновационни решения на Xylem пред доказани имена във водния сектор у нас

  Семинар на Алмекс-БГ представи иновационни решения на Xylem пред доказани имена във водния сектор у нас

  На 17 октомври 2017 г. в столичния хотел Новотел се проведе семинар, организиран от българската компания Алмекс-БГ, дългогодишен утвърден доставчик на решения за водообработка, както и изключителен представител у нас на шведския концерн Xylem Water Solutions. Основна тема на събитието бе „Xylem – решения и продукти за питейни и отпадъчни води“, а презентациите изнесоха специалисти от екипа на производителя. Семинарът събра някои от най-изтъкнатите имена във водния сектор у нас.

 • HOBAS и Amiantit сформират ново съвместно предприятие за екологични високотехнологични тръби в Европа

  HOBAS и Amiantit сформират ново съвместно предприятие за екологични високотехнологични тръби в Европа

  Утвърдените на пазара компании за тръби от стъклопласт (GRP) HOBAS и Amiantit обединиха усилия за сформиране на съвместно предприятие – Amiblu, информираха за Инженер.bg от ХОБАС България. Сливането на европейския бизнес на двете дружества бе официално финализирано в края на август, след като Дирекция „Конкуренция на Европейската комисия“ го одобри. Централата на новото съвместно предприятие ще се намира в гр. Клагенфурт, Австрия. Споразумението бе подписано още в края на 2016 г.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В началото на септември бизнесът се подготвя за предстоящия активен есенно-зимен сезон и на хоризонта се задават редица събития. Национален семинар на тема „Зониране на водопроводната мрежа и управление на налягането“ организира БАВ, а във Варна предстои „Европейска нощ на учените“. StroMa Expo 2017 ще предшества Пловдивския панаир, а през октомври съседна Македония ще бъде домакин на бизнес лидерите в региона. За повече подробности относно събитията и още новини от техническия бранш посетете ни на www.борса.bg.

 • Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Прави впечатление, че големите компании в бранша, както и много HR агенции, все повече избират да публикуват обявите си за работа и стаж на английски език. Дали обаче тази практика е успешна при кампаниите за набиране и подбор на инженери и технически кадри? Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа и развитие специалисти в сферата на инженерството, архитектурата и информационните технологии, за да потърси отговора на този въпрос.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте колеги! Неочакваното захлаждане е добър повод в началото на седмицата да съсредоточим мисли в работния процес и да потърсим нови възможности за професионална реализация. Затова отново бързаме да ви представим нашия традиционен седмичен обзор. Разбрахте ли, че в Бургас обучават безплатно софтуерни инженери, а в същото време Huawei търсят възможности да реализират иновативни високотехнологични проекти у нас? За тези и още новини, посетете ни на www.борса.bg. Приятно четене!

 • HTI България с активно участие в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”

  HTI България с активно участие в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”

  Водещият доставчик на технически продукти, системи и решения, предназначени за инфраструктурни и индустриални дейности в промишленото и сградното строителство, HTI България взе участие в годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Конференцията се проведе през юни т.г. в зала Sofia Event Center (SEC) в Paradise Center, София, а HTI България се включи в панел 3, посветен на екологичната инфраструктура.

 • АкваКом Електроникс запозна с добри практики за превенция на легионелни инфекции в туризма

  АкваКом Електроникс запозна с добри практики за превенция на легионелни инфекции в туризма

  Утвърдената компания в областта на водния сектор АкваКом Електроникс организира специализиран семинар-обучение под наслов „Да предпазим бизнеса от предотвратими инфекции”. Сред темите, застъпени на семинара, бяха превенцията и обезопасяването на туристическите обекти – хотели, басейни и СПА центрове, от образуване на биофилм във водоснабдителните системи, както и предотвратяване развитието и размножаването на бактерии, една от най-опасните сред които, е Легионелата.

 • Семинар „Енергийна ефективност” – инженерни решения и механизми за финансиране във водния сектор

  Семинар „Енергийна ефективност” – инженерни решения и механизми за финансиране във водния сектор

  На 25-ти и 26-ти май 2017 г. Балчик посрещна участниците в националния семинар „Енергийна ефективност”, който по традиция събра специалисти от водния сектор у нас. Домакин на събитието бе Българска асоциация по водите (БАВ), а тази година в проявата се включи и инж. Ина Бояджиева, главен експерт в Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). Инженер.bg имаше удоволствието да бъде основен медиен партньор на семинара.

 • Вило България запозна ВиК операторите от 9 български града с нови продукти на немския производител

  Вило България запозна ВиК операторите от 9 български града с нови продукти на немския производител

  От 16 до 19 май т.г. се състоя първият етап от презентации на водещия доставчик на помпи и помпени системи Вило България, насочен към ВиК дружествата у нас, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Отделни семинари бяха проведени в градовете Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Шумен и Разград, а темата, която събра специалистите от водния сектор на едно място, бе: „Нови продукти от Wilo за водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води“.

Още от ВиК