Събития

 • Вентех представи комплект за измерване на остатъчен хлор в питейните води по време на Технофорум Търговище 2017

  Вентех представи комплект за измерване на остатъчен хлор в питейните води по време на Технофорум Търговище 2017

  Българската компания Вентех се отличи за пореден път като участник в ежегодния Технофорум Търговище. През 2017 г. дружеството, специализирано в инженеринг и дистрибуция на оборудване за ВиК, дезинфекция на води и други технически решения, постави акцент върху комплект за определяне на остатъчен хлор, който може да се свърже към SCADA система. „Продуктът е съвместна разработка с наши партньори от Европейския съюз“, заяви инж. В. Тенев, управител на Вентех.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица научихме много за развитието на енергетиката в съседките ни на Балканите, а у нас се планират и провеждат редица обучения, изложения и конкурси. В тази връзка, Месомания 2017 г. приключи, но пък се задават още изложения, на които ще бъдат представени последните иновации в технологиите. Посетете ни на www.борса.bg, за да намерите още новини и информация за предстоящи и изминали събития. Сега ви оставяме със седмичния ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди" - вашият информационен източник.

 • Хидро-Хикс България демонстрира модерни филтри за механично пречистване на вода на техническия панаир

  Хидро-Хикс България демонстрира модерни филтри за механично пречистване на вода на техническия панаир

  За поредна година Международният технически панаир в Града под тепетата представи на гостите си последните иновации от света на технологиите. Сред компаниите-изложители бе и фирма Хидро-Хикс-България, специалист в областта на водообработката. Дружеството представи богато портфолио от технически решения, сред които филтруване, омекотяване, обратна осмоза, системи за UV-дезинфекция и озониране. За най-новите продукти, предлагани от Хидро-Хикс-България, бихте могли да прочетете в следващите редове.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Един от ефективните начини за развитие е обмяната на опит лице в лице, при това на международно равнище. Щастливи сме, че български събития и изложения са привлекателни за все по-висок брой международни имена, а български фирми вече са неизменна част от световните форуми. Осем родни стратъпа взеха участие на най-грандиознoто изложение за стартиращи компании, което се проведе в Дубай. А страната ни посреща редица лектори и инвеститори от цял свят. За тези и още новини, посетете ни на www.борса.bg.

 • Включете се в уебинар на Хенкел България, посветен на хибридната лепилна технология на Loctite

  Включете се в уебинар на Хенкел България, посветен на хибридната лепилна технология на Loctite

  Чували ли сте за новата серия лепила на Henkel? Хибриди вече има не само в автомобилната индустрия, но и в лепилната. За да ви запознае с иновацията, Хенкел България организира специален уебинар, който ще се проведе на 16 ноември 2017 г., от 11:00 ч. „Ще представим нашата нова хибридна гама с неограничени възможности. Всичко, което заинтересованите специалисти трябва да направят, за да се включат, е да се регистрират предварително“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.

 • Семинар на Алмекс-БГ представи иновационни решения на Xylem пред доказани имена във водния сектор у нас

  Семинар на Алмекс-БГ представи иновационни решения на Xylem пред доказани имена във водния сектор у нас

  На 17 октомври 2017 г. в столичния хотел Новотел се проведе семинар, организиран от българската компания Алмекс-БГ, дългогодишен утвърден доставчик на решения за водообработка, както и изключителен представител у нас на шведския концерн Xylem Water Solutions. Основна тема на събитието бе „Xylem – решения и продукти за питейни и отпадъчни води“, а презентациите изнесоха специалисти от екипа на производителя. Семинарът събра някои от най-изтъкнатите имена във водния сектор у нас.

 • HOBAS и Amiantit сформират ново съвместно предприятие за екологични високотехнологични тръби в Европа

  HOBAS и Amiantit сформират ново съвместно предприятие за екологични високотехнологични тръби в Европа

  Утвърдените на пазара компании за тръби от стъклопласт (GRP) HOBAS и Amiantit обединиха усилия за сформиране на съвместно предприятие – Amiblu, информираха за Инженер.bg от ХОБАС България. Сливането на европейския бизнес на двете дружества бе официално финализирано в края на август, след като Дирекция „Конкуренция на Европейската комисия“ го одобри. Централата на новото съвместно предприятие ще се намира в гр. Клагенфурт, Австрия. Споразумението бе подписано още в края на 2016 г.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В началото на септември бизнесът се подготвя за предстоящия активен есенно-зимен сезон и на хоризонта се задават редица събития. Национален семинар на тема „Зониране на водопроводната мрежа и управление на налягането“ организира БАВ, а във Варна предстои „Европейска нощ на учените“. StroMa Expo 2017 ще предшества Пловдивския панаир, а през октомври съседна Македония ще бъде домакин на бизнес лидерите в региона. За повече подробности относно събитията и още новини от техническия бранш посетете ни на www.борса.bg.

 • Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Прави впечатление, че големите компании в бранша, както и много HR агенции, все повече избират да публикуват обявите си за работа и стаж на английски език. Дали обаче тази практика е успешна при кампаниите за набиране и подбор на инженери и технически кадри? Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа и развитие специалисти в сферата на инженерството, архитектурата и информационните технологии, за да потърси отговора на този въпрос.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте колеги! Неочакваното захлаждане е добър повод в началото на седмицата да съсредоточим мисли в работния процес и да потърсим нови възможности за професионална реализация. Затова отново бързаме да ви представим нашия традиционен седмичен обзор. Разбрахте ли, че в Бургас обучават безплатно софтуерни инженери, а в същото време Huawei търсят възможности да реализират иновативни високотехнологични проекти у нас? За тези и още новини, посетете ни на www.борса.bg. Приятно четене!

Още от ВиК