Събития

 • SAP демонстрира SAP Cloud – инсталацията, която показва сериозната, смешната и небивалата страна на данните

  SAP демонстрира SAP Cloud – инсталацията, която показва сериозната, смешната и небивалата страна на данните

  Екипът на Инженер.bg бе сред гостите на организираната от SAP специална среща с медиите, която се проведе на 17 май 2017 г. в гр. София. Госпожа Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, разказа за постигнатите резултати на лидера в индустрията за бизнес софтуер и за фокусните направления на българския пазар. В събитието взе участие и г-жа Десислава Михайлова, управляващ директор на компанията Sqilline, която представи аналитично решение в сферата на е-здравеопазването.

 • Енергийната ефективност във водния сектор ще дискутира национален семинар на БАВ в Балчик на 25 и 26 май 2017 г.

  Енергийната ефективност във водния сектор ще дискутира национален семинар на БАВ в Балчик на 25 и 26 май 2017 г.

  Националният семинар „Енергийна ефективност“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ), тази година ще се проведе на 25-ти и 26-ти май 2017 г. в Балчик, Уайт Рок Касъл Суит Хотел, съобщиха за Инженер.bg от БАВ. Целта на събитието е да обсъди състоянието на водния сектор у нас по отношение на енергийната ефективност. Поканени са представители на държавните институции, научните среди и бизнеса. В програмата на събитието са включени дискусии, презентации и посещение на съоръжения.

 • За пета година професионалното състезание по откриване на скрити течове на БАВ отличи най-добрите във ВиК сектора

  За пета година професионалното състезание по откриване на скрити течове на БАВ отличи най-добрите във ВиК сектора

  На 26 април 2017 г. Българска асоциация по водите организира за пети пореден път единственото по рода си „Професионално състезание по откриване на скрити течове”, в което се включиха екипи от 17 ВиК дружества от цялата страна. Събитието се проведе в гр. Враца с активното съдействие на инж. Александър Георгиев, представител на Себа КМТ за България, който бе и член на журито заедно с проф. Ганчо Димитров и д-р инж. Атанас Паскалев от УС на БАВ. Основен медиен партньор на проявата бе Инженер.bg.

 • Вило България запозна със съвременни помпени решения на младежки форум по случай Деня на водата

  Вило България запозна със съвременни помпени решения на младежки форум по случай Деня на водата

  По случай двадесет и четвъртото национално честване на „Деня на водата“ се проведе младежка научно-приложна сесия, тематично насочена към сектор „Водно строителство“. Събитието бе организирано на 30 март в Хидротехнически факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), гр. София. Вило България, се включи в събитието, представяйки помпени системи със сепариране на твърди частици. Събитието се състоя за четвърта поредна година.

 • CTeam организира семинар за професионално и личностно развитие с лектор Боб Дойл

  CTeam организира семинар за професионално и личностно развитие с лектор Боб Дойл

  След големия успех на семинара с „Вълка от Уолстрийт“ Джордан Белфорт през 2015 г., CTeam отново организира голямо събитие с топ лектор от САЩ, съобщиха пред Инженер.bg специалистите в управлението и развитието на човешките ресурси от компанията. Лекцията с водещ Боб Дойл ще бъде на тема: „Как да ускорим резултатите чрез Закона на привличането в професионален и личен план“. Събитието, под надслов „Boosting Results”, ще се проведе в зала 3 на НДК на 16 май 2017 г. Билети можете да закупите от официалната страница на Eventim.

 • Аквастарт кани специалистите на семинари на тема „Lowara – иновации и ефективност“ в Пловдив и Варна

  Аквастарт кани специалистите на семинари на тема „Lowara – иновации и ефективност“ в Пловдив и Варна

  Утвърдената българска фирма Аквастарт, генерален дистрибутор на помпи Lowara, организира семинари на тема: „Lowara – иновации и ефективност“. Събитията ще се проведат на 8-ми март в град Пловдив и на 9-ти март 2017 г. в морската ни столица. „Лектори на събитията ще бъдат инж. Томазо Болдрин от Xylem, Италия, и Петя Русинова, управител на Аквастарт“, поясниха от фирмата. Всеки от семинарите е в две части и ще завърши с коктейл.

 • БАВ и сдружение „Аз обичам водата” ви канят на тазгодишното издание на „Седмица на водата“ през март

  БАВ и сдружение „Аз обичам водата” ви канят на тазгодишното издание на „Седмица на водата“ през март

  Българската асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор и сдружение „Аз обичам водата” организират „Седмица на водата 16 – 22 март”, съобщиха за Инженер.bg от асоциацията. Събитието ще се проведе по случай Световния ден на водата – 22 март. Ключови партньори са Министерство на околната среда и водите (МОСВ), заедно с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

 • HTI България ще помогне за мотивацията на младите кадри в строителния бранш

  HTI България ще помогне за мотивацията на младите кадри в строителния бранш

  HTI България, утвърден доставчик на промишлена и инфраструктурна техника, дава подкрепата си за новата платформа за развитие на професионални кадри в областта на строителството „Академия лидерите“. Чрез академията за бъдещи лидери в строителния сектор 16 водещи компании от сектора ще работят с подбрани студенти в продължение на девет месеца. HTI България ще се включи в проекта с тема, насочена към повишаване на мотивацията и проактивността на младите таланти, съобщи за Инженер.bg г-жа Нина Вълчева от компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Проф. д-р Момчев от ТУ-София бе удостоен с почетно отличие за особени заслуги към образователната система, култура и френски език от френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел. Здравейте, това е рубриката ни „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. В нея ще научите още за няколко големи ежегодни изложения, провеждани на Балканите, както и какви нови възможности се разкриват пред младите предприемачи в България. За тези и още новини от света на индустрията и строителството, заповядайте в www.борса.bg! Очакваме ви!

 • Internet of Things „в действие” по време на конференция, организирана от IDC през март в София

  Internet of Things „в действие” по време на конференция, организирана от IDC през март в София

  Тазгодишната конференция на IDC, посветена на Интернет на нещата, ще се проведе на 23 март в хотел Хилтън, София. Събитието ще бъде фокусирано върху стремежа на компаниите да оптимизират бизнеса и производителността си, нарастващата грижа към клиента от една страна, а от друга – увеличаващия се брой налични технологии, чието прилагане се забавя от опасения за сигурност и бюджетни ограничения, разясниха за Инженер.bg от компанията- организатор.

Още от ВиК