Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за новите инвестиции у нас и на Балканите, както и за случващото се в академичния свят. Част от акцентите са изграждането на нов завод за железопътни компоненти в Бургас, конкурсът за стипендии на фондация „Еврика”, сътрудничеството на MHS Truck & Bus с румънската фабрика за камиони Roman и мн.др. Още новини от сферата на бизнеса, човешките ресурси и академичния свят можете да намерите на www.борса.bg. Сега е време да ви оставим с новинарския ни обзор.

 • Вило България: Компанията Wilo бе отличена с две престижни бизнес отличия в международни класации през 2018 г.

  Вило България: Компанията Wilo бе отличена с две престижни бизнес отличия в международни класации през 2018 г.

  Доказаният европейски производител на помпени решения Wilo бе отличен в два от най-авторитетните международни корпоративни конкурса. Благодарение на своя годишен доклад за 2017 г. компанията грабна платинения приз на Vision Awards, класация на Лигата на американските професионалисти по комуникация (League of American Communication Professionals (LACP). Високо признание за своя бранд мениджмънт в ролята си на работодател Wilo Group получи и с наградата Gold German Brand Award.

 • Хидро-Хикс България: Hydro-X поддържа дългогодишни традиции в областта на борбата с легионела и превенцията от нея

  Хидро-Хикс България: Hydro-X поддържа дългогодишни традиции в областта на борбата с легионела и превенцията от нея

  Що е то легионела, защо е опасна и как можем да се предпазим от нея? Бактерията, която се развива в топла вода, дебне буквално зад всеки ъгъл и кара редица компании в сферата на водообработката да насочат вниманието си към този проблем. А добрата информираност и превенцията, както знаем, са ключът към решаването на проблемите. В тази посока работи и британското дружество на утвърдената компания Hydro-X, чийто оторизиран представител у нас е фирма Хидро-Хикс-България.

 • П и М Груп: HOMA акцентира върху канализационни помпени решения с хидравлика срещу запушване на IFAT 2018

  П и М Груп: HOMA акцентира върху канализационни помпени решения с хидравлика срещу запушване на IFAT 2018

  През месец май 2018 г. в Мюнхен, Германия, премина поредното издание на едно от най-големите изложения за управление на ВиК инфраструктура – IFAT. Сред щандовете, които безспорно грабнаха окото на посетителите, бе този на немската компания HOMA, специализирана в развоя и производството на помпени решения. „За първи път бе изложена една от най-големите помпи в портфолиото на производителя – KX108150-SU508/CS“, съобщиха за Инженер.bg от фирма П и М Груп, партньор на HOMA у нас.

 • КМТ Сервиз: DischargeKeeper е най-новото неинтрузивно решение за определяне на показатели в открити течения

  КМТ Сервиз: DischargeKeeper е най-новото неинтрузивно решение за определяне на показатели в открити течения

  През август 2017 г., по време на международното техническо изложение flotek.g в Индия, SEBA Hydrometrie представи иновативно решение за измерване на дебит, скорост и водно ниво в открити течения. „Най-новата разработка на SEBA, DischargeKeeper, се състои от IP-камера, инфрачервен прожектор и дистанционен трансмитер на данни“, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество КМТ Сервиз, партньор на немския производител у нас.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви направихме съпричастни с последните иновации от областта на осветлението и технологиите, представени на тазгодишната VII Балканска конференция по осветление – Balkan Light 2018. Информирахме ви и за редица други събития и инвестиции у нас и на Балканите. Тези и още новини за индустрията, образованието и човешките ресурси можете да прочетете на www.борса.bg. Сега ви оставяме с най-важното от последните дни, събрано в новинарския ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”.

 • (С)вързани с 15 000+ професионалисти в LinkedIn! Инженер.bg ви благодари, приятели!

  (С)вързани с 15 000+ професионалисти в LinkedIn! Инженер.bg ви благодари, приятели!

  Професионалната социална мрежа LinkedIn се превръща във все по-важен фактор за изграждане на положителен имидж и лоялна аудитория на бранда. От години тя свързва специалисти от най-различни области, а за нас от Инженер.БГ, тя е сред приоритетните информационни канали, които развиваме, наред с Facebook, Google+ и Twitter. Щастливи сме да ви съобщим, че профилът на Инженер.bg в най-голямата професионална мрежа в света вече е (с)вързан с над 15 000 приятели и последователи!

 • ProMinent представя интелигентната концепция DULCOnneX на международния панаир Achema 2018 във Франкфурт

  ProMinent представя интелигентната концепция DULCOnneX на международния панаир Achema 2018 във Франкфурт

  От 11 до 15 юни 2018 г. ProMinent участва в мащабния международен панаир за преработвателната индустрия Achema, който се провежда във Франкфурт, Германия. Водещият немски производител на системи за работа с флуиди представя своите най-нови интелигентни решения за дигитално управление на течности. Концепцията DULCOnneX на ProMinent дава възможност за създаването на „умни“, индивидуални и устойчиви решения за мониторинг и контрол на флуиди от различен характер.

 • АкваКом Електроникс на Вода София: Разработваме дозираща инсталация с акумулаторно захранване

  АкваКом Електроникс на Вода София: Разработваме дозираща инсталация с акумулаторно захранване

  Специализираното b2b изложение Вода София за поредна година събра на едно място най-иновативните технологии за управление на води. Водният сектор в световен мащаб се стреми към ефективност и устойчивост във всички аспекти, а българските компании не правят изключение. Доказателство за това е утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс, което участва за втори път в професионалния форум и тази година анонсира две собствени инсталации.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! С разтапянето на снега започна и съживяването на бизнеса и академичния живот у нас. През изминалата седмица ви запознахме с интригуващи събития, сред които редица университетски инициативи за по-тясно сътрудничество между образованието и бизнеса. Много компании предвиждат модернизация на своя бизнес, както и набор на нови специалисти. Сред тях са българската леярна Осъм, Мелексис България, Фесто Производство и Холанд Хайърс. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

Още от ВиК