Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! С разтапянето на снега започна и съживяването на бизнеса и академичния живот у нас. През изминалата седмица ви запознахме с интригуващи събития, сред които редица университетски инициативи за по-тясно сътрудничество между образованието и бизнеса. Много компании предвиждат модернизация на своя бизнес, както и набор на нови специалисти. Сред тях са българската леярна Осъм, Мелексис България, Фесто Производство и Холанд Хайърс. Още новини можете да намерите на www.борса.bg.

 • Иновациите на ProMinent в басейновото оборудване пожънаха успех по време на изложението Aquanale в Кьолн, Германия

  Иновациите на ProMinent в басейновото оборудване пожънаха успех по време на изложението Aquanale в Кьолн, Германия

  В Кьолн, Германия, се провежда едно от най-мащабните изложения за SPA и сауна оборудване Aquanale. Най-новото му издание събра в края на м.г. 282 международни изложители и повече от 26 000 посетители, които имаха възможност да се докоснат до най-новите тенденции в сферата на уелнес, здраве, спорт, урбанизация и околна среда. Сред участниците в събитието бе и немската компания ProMinent, чиито последни иновации в портфолиото пожънаха огромен успех и предизвикаха задълбочени разговори.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Миналата седмица ви информирахме за куп интригуващи инвестиции и събития. Научихме още за провеждането на специалното издание на инициативата Infrastructure Bulgaria Awards и за предстоящи и вече осъществили се модернизации, сред които производствени мощности на Асарел-Медет АД, Мелексис България и пускането в експлоатация на турбините A1 и А2 на ВЕЦ „Зворник” в Сърбия. Повече за тези, както и други интересни новини, посетете www.борса.bg.

 • Софийска вода подобрява управлението на активите си с помощта на Дунавската водна програма

  Софийска вода подобрява управлението на активите си с помощта на Дунавската водна програма

  „Подобряване управлението на активите в Софийска вода АД чрез разработване на нова методика за оценка на активите“ е проектът, за който предприятието, в партньрство с Българска асоциация по водите, получи финансиране по Дунавската водна програма. „Средствата са предоставени от Световната банка, а част от тях се вложиха в разработване на нова методика, която да оценява по-обстойно и детайлно физическото състояние на активите в „Софийска вода“ АД“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Хидро-Хикс България: Системата за открит дренаж Delta Open Drain на Euraqua с награда за иновации от Aquatech Trade

  Хидро-Хикс България: Системата за открит дренаж Delta Open Drain на Euraqua с награда за иновации от Aquatech Trade

  Delta Water Engineering, партньорска компания на Euraqua, грабна приза за иновации на изложението Aquatech Trade за Delta Open Drain (DOD). „DOD е система за открит дренаж, която предотвратява попадането на замърсена вода във водопроводната мрежа. Малкото устройство се инсталира в отводнителната тръба на омекотителната инсталация и предотвратява обратното оттичане към омекотителя“, информираха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс-България, която предлага продуктите на Euraqua Europe у нас.

 • Вило България обяви при кого отиват билетите за мач на Борусия Дортмунд след играта с помпи Wilo-Atmos PICO

  Вило България обяви при кого отиват билетите за мач на Борусия Дортмунд след играта с помпи Wilo-Atmos PICO

  В периода от 1 септември до 1 декември 2017 г., Вило България, дъщерно дружество на немския производител на помпени решения Wilo, проведе атрактивна надпревара сред своите клиенти. Правилата включваха закупуване и регистрация на циркулационни помпи, модел Wilo-Atmos PICO, и както бе обещано – двама от участниците ще гледат мач на футболен клуб Борусия Дортмунд от VIP зоната. „Радваме се, че успяхме да зарадваме по такъв начин нашите лоялни клиенти“, коментираха организаторите.

 • Вентех представи комплект за измерване на остатъчен хлор в питейните води по време на Технофорум Търговище 2017

  Вентех представи комплект за измерване на остатъчен хлор в питейните води по време на Технофорум Търговище 2017

  Българската компания Вентех се отличи за пореден път като участник в ежегодния Технофорум Търговище. През 2017 г. дружеството, специализирано в инженеринг и дистрибуция на оборудване за ВиК, дезинфекция на води и други технически решения, постави акцент върху комплект за определяне на остатъчен хлор, който може да се свърже към SCADA система. „Продуктът е съвместна разработка с наши партньори от Европейския съюз“, заяви инж. В. Тенев, управител на Вентех.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица научихме много за развитието на енергетиката в съседките ни на Балканите, а у нас се планират и провеждат редица обучения, изложения и конкурси. В тази връзка, Месомания 2017 г. приключи, но пък се задават още изложения, на които ще бъдат представени последните иновации в технологиите. Посетете ни на www.борса.bg, за да намерите още новини и информация за предстоящи и изминали събития. Сега ви оставяме със седмичния ни обзор „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди" - вашият информационен източник.

 • Хидро-Хикс България демонстрира модерни филтри за механично пречистване на вода на техническия панаир

  Хидро-Хикс България демонстрира модерни филтри за механично пречистване на вода на техническия панаир

  За поредна година Международният технически панаир в Града под тепетата представи на гостите си последните иновации от света на технологиите. Сред компаниите-изложители бе и фирма Хидро-Хикс-България, специалист в областта на водообработката. Дружеството представи богато портфолио от технически решения, сред които филтруване, омекотяване, обратна осмоза, системи за UV-дезинфекция и озониране. За най-новите продукти, предлагани от Хидро-Хикс-България, бихте могли да прочетете в следващите редове.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Един от ефективните начини за развитие е обмяната на опит лице в лице, при това на международно равнище. Щастливи сме, че български събития и изложения са привлекателни за все по-висок брой международни имена, а български фирми вече са неизменна част от световните форуми. Осем родни стратъпа взеха участие на най-грандиознoто изложение за стартиращи компании, което се проведе в Дубай. А страната ни посреща редица лектори и инвеститори от цял свят. За тези и още новини, посетете ни на www.борса.bg.

Още от ВиК