Събития

 • Не пропускайте младежкия форум „Аз, инженерът“ и тази година в Интер Експо Център

  Не пропускайте младежкия форум „Аз, инженерът“ и тази година в Интер Експо Център

  На 6 април т.г., в изложбените зали на Интер Експо Център, по традиция ще се състои събитието „Аз, инженерът”. „Може би е свободата да бъдеш. Може би е желанието за промяна на света. Може би e приятелската атмосфера. Но има нещо енергично и обединяващо за търсещите млади хора в инженерния форум „Аз, инженерът“ с неговия микс от изложение, работилници и лектори. И ако този април ви се прииска да сглобявате, да учите и да се забавлявате, ще срещнете и други като вас”, обявиха за читателите на Инженер.bg от Интер Експо Център.

 • HTI България – участник в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017"

  HTI България – участник в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017"

  HTI България, утвърден доставчик на инфраструктурна и промишлена техника, ще вземе участие в дванадесетото издание на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Конференцията ще се проведе на 23 март 2017 г. в Sofia Event Center. Тя дава възможност за открита дискусия между публичният сектор, институциите, водещите компании и експертите да обсъдят развитието на стратегическите проекти в България и региона.

 • ProMinent представи иновативна дозираща система на изложението „Chemistry in power plants 2016” в Германия

  ProMinent представи иновативна дозираща система на изложението „Chemistry in power plants 2016” в Германия

  ProMinent, утвърден производител на дозиращи технологии и решения за третиране на води, обяви пазарния дебют на иновативна дозираща система Dulcodos universal. Компанията представи решението на конференцията „Chemistry in power plants 2016” в гр. Карлсруе, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българския клон. Събитието се проведе паралелно с изложение, на което фирмата запозна гостите със своите продукти и системи за пречистване на води с приложение в електрически централи.

 • IFAT Eurasia ще се проведе от 16 до 18 февруари в залите на Истанбул Експо Център

  IFAT Eurasia ще се проведе от 16 до 18 февруари в залите на Истанбул Експо Център

  През 2015 г. изложението IFAT Eurasia отбеляза своят дебют в турската столица Анкара. Следващото издание на водещия търговски форум за технологии за околната среда ще се проведе в гр. Истанбул. „В дните от 16 до 18 февруари 2017 г., в Истанбул Експо Център (IFM) ще бъдат показани решения, технологии и продукти, специално разработени за пазара на околната среда в регион Евразия“, съобщиха за Инженер.bg от Българска асоциация по водите (БАВ). IFAT Eurasia е част от глобалните изложения IFAT, организирани от Messe Munchen.

 • Вентех запозна с решения за дезинфекция на води по време на Технофорум Търговище 2016

  Вентех запозна с решения за дезинфекция на води по време на Технофорум Търговище 2016

  Фирма Вентех, специалист в областта на инженеринга на дезинфекциращи инсталации и индустриално оборудване, взе участие в Технофорум Търговище 2016. Събитието се проведе през ноември в присъствието на експерти от ВиК сектора от цялата страна, както и на представители на фирми, предлагащи технически средства и цялостни решения за приложение в областта на водоснабдяването и канализацията, съобщиха за Инженер.bg от Вентех.

 • Засилен интерес за участие във Вода София 2017 от турски и китайски компании

  Засилен интерес за участие във Вода София 2017 от турски и китайски компании

  Идното издание на водещото индустриално изложение Вода София ще се проведе в периода от 4 до 6 април 2017 г. През следващата година участието на фирми от Турция и Китай ще бъде значително, информираха за Инженер.bg организаторите от Интер Експо Център, отчитайки засиления интерес до момента от представители на тези държави. По време на бизнес форума ще протече и конференцията Булаква с тема, фокусирана върху „синята“ кръгова икономика, която бе определена като приоритетна от Европейската комисия (ЕК).

 • „IoT във водния сектор“ – един семинар на ПроСтрийм, Siemens и SAP за автоматизация от най-високо ниво

  „IoT във водния сектор“ – един семинар на ПроСтрийм, Siemens и SAP за автоматизация от най-високо ниво

  Комплексни IoT (Internet of Things) решения бяха тема на двудневен семинар, организиран от доказаната българска инженерингова компания ПроСтрийм Груп с любезното съдействие на ВиК-Пловдив, SAP, Siemens и БАВ. Събитието се проведе в дните 24 и 25 ноември в хотел „Империал“ в Пловдив и събра на едно място многобройни представители на ВиК дружествата от цялата страна, строителни и надзорни компании, проектанти, представители на Министерството на околната среда и водите, както и УАСГ.

 • Иновативни решения за ВиК сектора на +GF+ представи HTI България в рамките на кампания

  Иновативни решения за ВиК сектора на +GF+ представи HTI България в рамките на кампания

  Водещият доставчик на инфраструктурна и промишлена техника HTI България проведе едноседмична кампания съвместно с фирма +GF+ (Georg Fischer Waga), специално насочена към ВиК дружествата у нас, информираха за Инженер.bg от българския офис на HTI. Основни акценти по време на срещите бяха иновативния продукт WAGA MULTI/JOINT, както и универсални муфи и адаптери със заключващ механизъм на световния лидер в сферата на тръбопроводните системи +GF+.

 • Вило България: Total E-Quality е сред призовете, с които групата Wilo бе отличена през годината

  Вило България: Total E-Quality е сред призовете, с които групата Wilo бе отличена през годината

  Отминаващата година бе повече от успешна за утвърдения немски производител на помпи и помпени решения Wilo. Компанията обяви разширяване на бизнеса си към държави в Близкия Изток, а наред с това получи редица престижни награди, които са признание за качеството на нейните продукти и услуги, както и за разпознаваемостта на бранда. Сред призовете на Wilo през 2016 г. обаче има една, която не се отнася до качеството на използваните технологии и продуктите на компанията, а именно Total E-Quality.

 • ProMinent ще демонстрира ефективни решения и системи за дезинфекция на води на BrauBeviale 2016

  ProMinent ще демонстрира ефективни решения и системи за дезинфекция на води на BrauBeviale 2016

  Водещият производител на техническо оборудване за комплексна обработка на води ProMinent обяви своето участие в мащабния форум, посветен на производствени решения и технологии в хранително-вкусовата индустрия – BrauBeviale 2016. В рамките на събитието, което ще се проведе от 8 до 10 ноември в Нюрнберг, Германия, компанията ще представи богат набор от технологии за обработка на води, ефективни продукти и решения за дезинфекция в зала 6, щанд 6-351 на изложбения център.

Още от ВиК