Събития

 • БАВ и сдружение „Аз обичам водата” ви канят на тазгодишното издание на „Седмица на водата“ през март

  БАВ и сдружение „Аз обичам водата” ви канят на тазгодишното издание на „Седмица на водата“ през март

  Българската асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор и сдружение „Аз обичам водата” организират „Седмица на водата 16 – 22 март”, съобщиха за Инженер.bg от асоциацията. Събитието ще се проведе по случай Световния ден на водата – 22 март. Ключови партньори са Министерство на околната среда и водите (МОСВ), заедно с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

 • HTI България ще помогне за мотивацията на младите кадри в строителния бранш

  HTI България ще помогне за мотивацията на младите кадри в строителния бранш

  HTI България, утвърден доставчик на промишлена и инфраструктурна техника, дава подкрепата си за новата платформа за развитие на професионални кадри в областта на строителството „Академия лидерите“. Чрез академията за бъдещи лидери в строителния сектор 16 водещи компании от сектора ще работят с подбрани студенти в продължение на девет месеца. HTI България ще се включи в проекта с тема, насочена към повишаване на мотивацията и проактивността на младите таланти, съобщи за Инженер.bg г-жа Нина Вълчева от компанията.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Проф. д-р Момчев от ТУ-София бе удостоен с почетно отличие за особени заслуги към образователната система, култура и френски език от френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел. Здравейте, това е рубриката ни „За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди”. В нея ще научите още за няколко големи ежегодни изложения, провеждани на Балканите, както и какви нови възможности се разкриват пред младите предприемачи в България. За тези и още новини от света на индустрията и строителството, заповядайте в www.борса.bg! Очакваме ви!

 • Internet of Things „в действие” по време на конференция, организирана от IDC през март в София

  Internet of Things „в действие” по време на конференция, организирана от IDC през март в София

  Тазгодишната конференция на IDC, посветена на Интернет на нещата, ще се проведе на 23 март в хотел Хилтън, София. Събитието ще бъде фокусирано върху стремежа на компаниите да оптимизират бизнеса и производителността си, нарастващата грижа към клиента от една страна, а от друга – увеличаващия се брой налични технологии, чието прилагане се забавя от опасения за сигурност и бюджетни ограничения, разясниха за Инженер.bg от компанията- организатор.

 • Не пропускайте младежкия форум „Аз, инженерът“ и тази година в Интер Експо Център

  Не пропускайте младежкия форум „Аз, инженерът“ и тази година в Интер Експо Център

  На 6 април т.г., в изложбените зали на Интер Експо Център, по традиция ще се състои събитието „Аз, инженерът”. „Може би е свободата да бъдеш. Може би е желанието за промяна на света. Може би e приятелската атмосфера. Но има нещо енергично и обединяващо за търсещите млади хора в инженерния форум „Аз, инженерът“ с неговия микс от изложение, работилници и лектори. И ако този април ви се прииска да сглобявате, да учите и да се забавлявате, ще срещнете и други като вас”, обявиха за читателите на Инженер.bg от Интер Експо Център.

 • HTI България – участник в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017"

  HTI България – участник в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017"

  HTI България, утвърден доставчик на инфраструктурна и промишлена техника, ще вземе участие в дванадесетото издание на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции, България 2017”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Конференцията ще се проведе на 23 март 2017 г. в Sofia Event Center. Тя дава възможност за открита дискусия между публичният сектор, институциите, водещите компании и експертите да обсъдят развитието на стратегическите проекти в България и региона.

 • ProMinent представи иновативна дозираща система на изложението „Chemistry in power plants 2016” в Германия

  ProMinent представи иновативна дозираща система на изложението „Chemistry in power plants 2016” в Германия

  ProMinent, утвърден производител на дозиращи технологии и решения за третиране на води, обяви пазарния дебют на иновативна дозираща система Dulcodos universal. Компанията представи решението на конференцията „Chemistry in power plants 2016” в гр. Карлсруе, Германия, съобщиха за Инженер.bg от българския клон. Събитието се проведе паралелно с изложение, на което фирмата запозна гостите със своите продукти и системи за пречистване на води с приложение в електрически централи.

 • IFAT Eurasia ще се проведе от 16 до 18 февруари в залите на Истанбул Експо Център

  IFAT Eurasia ще се проведе от 16 до 18 февруари в залите на Истанбул Експо Център

  През 2015 г. изложението IFAT Eurasia отбеляза своят дебют в турската столица Анкара. Следващото издание на водещия търговски форум за технологии за околната среда ще се проведе в гр. Истанбул. „В дните от 16 до 18 февруари 2017 г., в Истанбул Експо Център (IFM) ще бъдат показани решения, технологии и продукти, специално разработени за пазара на околната среда в регион Евразия“, съобщиха за Инженер.bg от Българска асоциация по водите (БАВ). IFAT Eurasia е част от глобалните изложения IFAT, организирани от Messe Munchen.

 • Вентех запозна с решения за дезинфекция на води по време на Технофорум Търговище 2016

  Вентех запозна с решения за дезинфекция на води по време на Технофорум Търговище 2016

  Фирма Вентех, специалист в областта на инженеринга на дезинфекциращи инсталации и индустриално оборудване, взе участие в Технофорум Търговище 2016. Събитието се проведе през ноември в присъствието на експерти от ВиК сектора от цялата страна, както и на представители на фирми, предлагащи технически средства и цялостни решения за приложение в областта на водоснабдяването и канализацията, съобщиха за Инженер.bg от Вентех.

 • Засилен интерес за участие във Вода София 2017 от турски и китайски компании

  Засилен интерес за участие във Вода София 2017 от турски и китайски компании

  Идното издание на водещото индустриално изложение Вода София ще се проведе в периода от 4 до 6 април 2017 г. През следващата година участието на фирми от Турция и Китай ще бъде значително, информираха за Инженер.bg организаторите от Интер Експо Център, отчитайки засиления интерес до момента от представители на тези държави. По време на бизнес форума ще протече и конференцията Булаква с тема, фокусирана върху „синята“ кръгова икономика, която бе определена като приоритетна от Европейската комисия (ЕК).

Още от ВиК