Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В началото на септември бизнесът се подготвя за предстоящия активен есенно-зимен сезон и на хоризонта се задават редица събития. Национален семинар на тема „Зониране на водопроводната мрежа и управление на налягането“ организира БАВ, а във Варна предстои „Европейска нощ на учените“. StroMa Expo 2017 ще предшества Пловдивския панаир, а през октомври съседна Македония ще бъде домакин на бизнес лидерите в региона. За повече подробности относно събитията и още новини от техническия бранш посетете ни на www.борса.bg.

 • Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Инженер.bg попита: Бихте ли кандидатствали по обява за работа на английски език?

  Прави впечатление, че големите компании в бранша, както и много HR агенции, все повече избират да публикуват обявите си за работа и стаж на английски език. Дали обаче тази практика е успешна при кампаниите за набиране и подбор на инженери и технически кадри? Инженер.БГ се допита до активно търсещите работа и развитие специалисти в сферата на инженерството, архитектурата и информационните технологии, за да потърси отговора на този въпрос.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте колеги! Неочакваното захлаждане е добър повод в началото на седмицата да съсредоточим мисли в работния процес и да потърсим нови възможности за професионална реализация. Затова отново бързаме да ви представим нашия традиционен седмичен обзор. Разбрахте ли, че в Бургас обучават безплатно софтуерни инженери, а в същото време Huawei търсят възможности да реализират иновативни високотехнологични проекти у нас? За тези и още новини, посетете ни на www.борса.bg. Приятно четене!

 • HTI България с активно участие в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”

  HTI България с активно участие в конференцията „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”

  Водещият доставчик на технически продукти, системи и решения, предназначени за инфраструктурни и индустриални дейности в промишленото и сградното строителство, HTI България взе участие в годишната конференция „Стратегическа инфраструктура и инвестиции”, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Конференцията се проведе през юни т.г. в зала Sofia Event Center (SEC) в Paradise Center, София, а HTI България се включи в панел 3, посветен на екологичната инфраструктура.

 • АкваКом Електроникс запозна с добри практики за превенция на легионелни инфекции в туризма

  АкваКом Електроникс запозна с добри практики за превенция на легионелни инфекции в туризма

  Утвърдената компания в областта на водния сектор АкваКом Електроникс организира специализиран семинар-обучение под наслов „Да предпазим бизнеса от предотвратими инфекции”. Сред темите, застъпени на семинара, бяха превенцията и обезопасяването на туристическите обекти – хотели, басейни и СПА центрове, от образуване на биофилм във водоснабдителните системи, както и предотвратяване развитието и размножаването на бактерии, една от най-опасните сред които, е Легионелата.

 • Семинар „Енергийна ефективност” – инженерни решения и механизми за финансиране във водния сектор

  Семинар „Енергийна ефективност” – инженерни решения и механизми за финансиране във водния сектор

  На 25-ти и 26-ти май 2017 г. Балчик посрещна участниците в националния семинар „Енергийна ефективност”, който по традиция събра специалисти от водния сектор у нас. Домакин на събитието бе Българска асоциация по водите (БАВ), а тази година в проявата се включи и инж. Ина Бояджиева, главен експерт в Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). Инженер.bg имаше удоволствието да бъде основен медиен партньор на семинара.

 • Вило България запозна ВиК операторите от 9 български града с нови продукти на немския производител

  Вило България запозна ВиК операторите от 9 български града с нови продукти на немския производител

  От 16 до 19 май т.г. се състоя първият етап от презентации на водещия доставчик на помпи и помпени системи Вило България, насочен към ВиК дружествата у нас, съобщиха за Инженер.bg от компанията. Отделни семинари бяха проведени в градовете Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Шумен и Разград, а темата, която събра специалистите от водния сектор на едно място, бе: „Нови продукти от Wilo за водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води“.

 • SAP демонстрира SAP Cloud – инсталацията, която показва сериозната, смешната и небивалата страна на данните

  SAP демонстрира SAP Cloud – инсталацията, която показва сериозната, смешната и небивалата страна на данните

  Екипът на Инженер.bg бе сред гостите на организираната от SAP специална среща с медиите, която се проведе на 17 май 2017 г. в гр. София. Госпожа Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България, разказа за постигнатите резултати на лидера в индустрията за бизнес софтуер и за фокусните направления на българския пазар. В събитието взе участие и г-жа Десислава Михайлова, управляващ директор на компанията Sqilline, която представи аналитично решение в сферата на е-здравеопазването.

 • Енергийната ефективност във водния сектор ще дискутира национален семинар на БАВ в Балчик на 25 и 26 май 2017 г.

  Енергийната ефективност във водния сектор ще дискутира национален семинар на БАВ в Балчик на 25 и 26 май 2017 г.

  Националният семинар „Енергийна ефективност“, организиран от Българска асоциация по водите (БАВ), тази година ще се проведе на 25-ти и 26-ти май 2017 г. в Балчик, Уайт Рок Касъл Суит Хотел, съобщиха за Инженер.bg от БАВ. Целта на събитието е да обсъди състоянието на водния сектор у нас по отношение на енергийната ефективност. Поканени са представители на държавните институции, научните среди и бизнеса. В програмата на събитието са включени дискусии, презентации и посещение на съоръжения.

 • За пета година професионалното състезание по откриване на скрити течове на БАВ отличи най-добрите във ВиК сектора

  За пета година професионалното състезание по откриване на скрити течове на БАВ отличи най-добрите във ВиК сектора

  На 26 април 2017 г. Българска асоциация по водите организира за пети пореден път единственото по рода си „Професионално състезание по откриване на скрити течове”, в което се включиха екипи от 17 ВиК дружества от цялата страна. Събитието се проведе в гр. Враца с активното съдействие на инж. Александър Георгиев, представител на Себа КМТ за България, който бе и член на журито заедно с проф. Ганчо Димитров и д-р инж. Атанас Паскалев от УС на БАВ. Основен медиен партньор на проявата бе Инженер.bg.

Още от ВиК