Събития

Steinzeug-Keramo участва в две експертни събития на БАВ, представяйки ВиК материали, синоним на надеждност

04.10.2019 г.


Какви са предизвикателствата при изпълнение на проекти във водния сектор у нас? А какви са специфичните изисквания към материалите, използвани във ВиК инфраструктурата? Отговор на тези въпроси даде Българска асоциация по водите (БАВ) по време на две специализирани събития, които организира и проведе на 26 и 27 септември 2019 г. „Инвестициите във водния сектор са важна част от инфраструктурното развитие на страната ни. Ето защо за нас бе от изключителна важност, че присъствахме и подкрепихме тези две инициативи на БАВ“, съобщи за Инженер.bg г-н Емил Димитров, регионален мениджър България на Steinzeug-Keramoлидер в производството на стъклокерамични тръбни системи.Националният семинар „Инвестиции във водния сектор – източници и неотложност“ се проведе на 26 и 27 септември 2019 г. в курортен комплекс „Старосел“. Основният тематичен акцент бе поставен върху ангажиментите на участниците в инвестиционния процес и критичните фактори за успешното изпълнение на проекти. А мнение по темата изразиха представители на ВиК дружества, държавни институции и финансиращи организации, строителни и проектантски фирми, доставчици на материали, специалисти, осъществяващи строителен надзор и др.


„Участниците в семинара обърнаха внимание и на международния опит в лицето на държави, близки до България. Не на последно място бяха коментирани инвестициите в язовирите и превенцията от наводнения“, разказа още г-н Димитров.


По същото време специалистите, подготвящи документи за обществени поръчки и работещи със строителни материали, имаха възможността да се запознаят със специфики и техническите характеристики на материалите по време на курса „Видове материали и нормативни изисквания за продукти, използвани във ВиК инфраструктурата“. Обучението се проведе в СПА комплекс „Аква Терми“ до с. Старосел.


„Материалите, които се влагат във ВиК обектите, са основа за ефективност и дълготраен експлоатационен живот на съответните съоръжения. А продуктите на Steinzeug-Keramo отговарят именно на тези изисквания, като се отличават с надеждност за повече от 100 години“, обясни г-н Димитров.


За богатата продуктова гама, за отличителните характеристики на материала и за специфичния метод на производство на изделията на Steinzeug-Keramo участниците и в двете събития научиха и от специално подготвените информационни материали.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo

Още от ВиК