Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Steinzeug-Keramo: Проведе се Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора у нас

17.09.2019 г.


От 4 до 8 септември 2019 г. в к.к. „Албена“ се проведе Шестнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България. Общо 800 човека от 29 ВиК дружества премериха сили в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. „Първото място в комплексното класиране спечели отборът на ВиК Варна, а със специалната награда „Купа феърплей“ бе отличен отборът на ВиК Бургас“, разказаха за Инженер.bg от Steinzeug-Keramo, филиал на международния концерн Wienerberger AG и спонсор на събитието.Спартакиадата бе организирана от Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа”, Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта на Република България.


Събитието стартира с техническа конференция, но през останалите три дни участниците замениха ВиК сектора със спортни дейности. Финалът бе ознаменуван със специална церемония по награждаване. Освен големите победители от Варна, на почетната стълбица застанаха и отборите от Софийска вода, ВиК Стара Загора и ВиК Плевен, а по „петите“ им в класирането ги следваха представителите на ВиК дружествата в Кърджали и в Бургас.„Изключително се радваме, че Steinzeug-Keramo подкрепи Спартакиадата. Събитието е място за обмен на опит между ВиК специалисти, които ежедневно се срещат с едни и същи проблеми, които при това са значими за цялото общество. Ето защо общуването между тях е важно, особено пък в неформална обстановка. А четири дни спортни емоции никога не са излишни“, заяви г-н Емил Димитров, регионалeн мениджър България.Steinzeug-Keramo е един от най-големите производители на стъклокерамични тръби и фасонни части в световен мащаб. Продуктовото му портфолио включва тръби с размери от DN100 до DN 800, шахти и аксесоари, които се произвеждат в Германия и Белгия. Екологично изработени и 100% рециклируеми, изделията на Steinzeug-Keramo се отличават с изключителна устойчивост и над 100 години експлоатационен живот. „Нашите продукти показват висока надеждност, благодарение на физико-механичните свойства на материала, което ги прави подходящи за различен тип приложения – високодинамични натоварвания, агресивна среда и т.н. Ето защо ние сме важен партньор за ВиК сектора и сътрудничеството ни с ВиК дружествата у нас е значимо за рентабилността и ефективността на техните инвестиции“, посочиха в заключение още от фирмата.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: БРФ „Спорт и здраве“, Steinzeug-Keramo

Още от ВиК