Събития

Steinzeug-Keramo ще предложи устойчив поглед към ВиК сектора по време на Exhibition on Water 2018 в Белград, Сърбия

12.11.2018 г.

In Serbian


Какъв трябва да е подходът към устойчива трансформация и модернизация на ВиК сектора? Отговор на този въпрос за поредна година ще бъде търсен в рамките на международните събития Exhibition on Water и Water Forum 2018, които ще се проведат от 14 до 16 ноември в Белград, Сърбия. Сред участниците ще бъде фирма Purator Ekotehnika, която е дистрибутор в Сърбия на Steinzeug-Keramo, лидер на международните пазари в производството на стъклокерамични тръби. Регионалният мениджър на компанията, г-н Емил Димитров, ще бъде на щанда на Purator, за да разкаже подробно за предимствата на този вид тръбопроводи.


„Продуктите и решенията на Steinzeug-Keramo са устойчив и екологичен поглед към съвременните ВиК системи. Стъклокерамичните тръбопроводи се характеризират с малка грапавина и изключителна химична и физическа устойчивост – свойства, които гарантират експлоатационен живот от 100 години“, обясни г-н Димитров за Инженер.bg. Отскоро в портфолиото на международния производител, който е и част от групата на Wienerberger, присъства иновативният тръбопровод KERA.iX. В тръбната стена са вградени кухини, благодарение на които изделието може да понесе още по-големи натоварвания, но същевременно теглото му се намалява, както и количеството използван материал.


„В Steinzeug-Keramo вярваме, че продукти, изработени от природни материали и вдъхновени от древността и традициите, са добър пример и път към устойчивост и ефективност на ВиК сектора. Това ще бъде и акцентът в участието ни на специализираното изложение в Белград“, коментира още г-н Димитров.


Exhibition on Water и Water Forum 2018 отново ще съберат на едно място експерти, производители, проектанти и строители от водния сектор. Гости и участници във форума ще бъдат и специалисти от научните среди, представители на ВиК дружества, на местната и държавната власт, както и експерти от финансови институции, които инвестират в управлението на води и модернизацията на сектора. В трите дни на Water Forum ще бъдат засегнати важни теми, като:


 

 - Тенденции в решенията за водоснабдяване и канализация на градски и селски райони;

 - Оптимални подходи за финансиране, изграждане и управление на пречиствателни станции за отпадъчни води;

 - Бенчмаркинг, управление на активи, енергийна ефективност;

 - Поддръжка на ВиК мрежите на индустриални обекти и мн.др.

 

Специализираното изложение ще се проведе в Belexpocentar, а представителите на Purator и Steinzeug-Keramo ще откриете на щанд 4. Семинарната и дискусионна част от форума ще се състои в конферентните зали на хотел Holiday Inn, който е непосредствено свързан с Belexpocentar.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo, Exhibition on Water и Water Forum

Още от ВиК