Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Филтърните системи Leopold са сред най-ефективните решения за пречистване на питейни води

  Алмекс-БГ: Филтърните системи Leopold са сред най-ефективните решения за пречистване на питейни води

  Никой от нас не очаква кристално чиста вода да тече от чешмата му вкъщи, още повече, ако живее в район с продължителни сухи периоди, в който правилната преработка на питейната вода е от изключителна важност. Една успешна история в тази посока разказаха за Инженер.bg от българската компания Алмекс-БГ: „През 2014 г. нашите партньори Leopold доставиха оборудване за модернизация на ПСПВ в град Салида (Salida), щата Колорадо, с което ефективността на съоръжението достигна съвсем нови нива”.

 • Ейч Ти Ай България: Обезпечихме доставката на уникални тръби Hobas при изграждане на водния цикъл на Видин

  Ейч Ти Ай България: Обезпечихме доставката на уникални тръби Hobas при изграждане на водния цикъл на Видин

  Община Видин изпълни единствен по рода си проект, включващ рехабилитация на 13.6 km водопроводна мрежа, разширение и реконструкция на 16.5 km канализация и финансирана по ОПОС 2007-2013. „Проектът във Видин е абсолютно уникален за България заради вложените в канализационната мрежа стъклопластови тръби с яйцевиден профил. Такива не са използвани до момента в страната ни”, коментира за Инженер.bg инж. Красимир Стоянов от Ейч Ти Ай България, доставчик на тръбопроводите.

 • Аквастарт: Емблематичен културен център в Атина е оборудван с потопяемите канализационни помпи на Zenit

  Аквастарт: Емблематичен културен център в Атина е оборудван с потопяемите канализационни помпи на Zenit

  Зад фасадата на всяка красива сграда се крият редица инженерни решения, които поддържат не само външния ѝ вид, но и нейната функционалност. Пример за това е новият културен център в Атина, построен от фондация „Ставрос Ниархос” (Stavros Niarchos), където за отвеждането на дъждовните и битовите отпадъчни води са използвани решения на италианския помпен производител Zenit, разказаха за Инженер.bg от фирма Аквастарт, партньор на Zenit в България.

 • Алмекс-БГ: Oзоновите системи на Wedeco отстраняват микрозамърсители от фармацевтични отпадъци

  Алмекс-БГ: Oзоновите системи на Wedeco отстраняват микрозамърсители от фармацевтични отпадъци

  Първата общинска пречиствателна станция за отпадъчни води, която се справя безпроблемно с микрозамърсявания от фармацевтични продукти започва да работи в Бад Засендорф (Bad Sassendorf), Германия още през 2009 г. Използваната технология предвижда още едно стъпало на пречистване, при което се прилага обработка с озон. Техниката е на немската компания Wedeco, бранд на Xylem, който е дългогодишен производител на решения за свободно от химикали, екологично третиране на води.

 • Темпа Систем БГ: Enor се осланя на историята, за да изпълнява все по-значими и ефективни решения за пречистване на води

  Темпа Систем БГ: Enor се осланя на историята, за да изпълнява все по-значими и ефективни решения за пречистване на води

  Още от древността отвеждането и пречистването на отпадъчните води са занимавали жителите на първите трайно обособени населени места. Първите данни за събиране на използвани води датират от времето на Месопотамия, като процесите и решенията бавно се променят през вековете, за да стигнем до днес, когато преработката на канализационни води е ключов знак за напредъка на всяко общество. За историята на третирането на отпадъчни води за Инженер.bg разказаха от фирма Темпа Систем БГ ООД.

 • Метро мрежата в Дубай е оборудвана с канализационни помпени системи за отделяне на утайките EMUport на Wilo

  Метро мрежата в Дубай е оборудвана с канализационни помпени системи за отделяне на утайките EMUport на Wilo

  Дубай е дестинация, която изумява със своя просперитет. Дубайското метро например е напълно автоматизирано. Ако надникнем зад фасадата на лъскавите архитектурни и инженерни постижения, ще видим, че за да функционира правилно мрежата на метрополитена и да осигурява комфорта и хигиенните условия на ползвателите, са необходими повече от 600 помпи. „Всички помпени съоръжения в мрежата на метрото в Дубай са доставени и инсталирани от Wilo”, заявиха за Инженер.bg от Вило България.

 • Вентех достави и пусна в експлоатация две системи за дозиране на течен дезинфектант в ПСПВ - Търговище

  Вентех достави и пусна в експлоатация две системи за дозиране на течен дезинфектант в ПСПВ - Търговище

  Изграждане на нова инсталация за дезинфекция на цялото водно количество в Пречиствателна станция за питейни води – Търговище е сред успешно изпълнените от фирма Вентех проекти, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Проектът включва изграждане на две отделни и независими една от друга системи за дозиране на течен дезинфектант – натриев хипохлорид. Това е поредeн проект за фирмата, свързан с модернизация и възстановяване на инсталации от ключово значение за водната инфраструктура.

 • Юроком 2000: Инсталациите за питейна вода и отопление на Пентагона са изпълнени с пресови медни системи Viega

  Юроком 2000: Инсталациите за питейна вода и отопление на Пентагона са изпълнени с пресови медни системи Viega

  Четиридесет и пет километра тръбопроводи са инсталирани, за да обслужват санитарните и отоплителните нужди на Пентагона. Когато в периода между 1994 и 2011 г. сградата претърпява цялостно обновяване, изпълнителят на мащабния ремонт се спира на медната тръбопроводна система Profipress на немския производител Viega. „Технологията, която са избрали в този случай, използва пресоване, което я прави здрава и устойчива”, коментираха от българската компания Юроком 2000.

 • Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions реши сериозни проблеми с обледяване на помпите в каменна кариера

  Алмекс-БГ: Xylem Water Solutions реши сериозни проблеми с обледяване на помпите в каменна кариера

  В очакване на т.нар. Горещници, в които ледът е изключително под формата на сладолед, е време да се замислим, че всеки ден от жаркото лято ни доближава все повече и повече до зимата! А лятото е най-доброто време да се предприемат действия, чрез които да бъдат избегнати сериозни технически аварии през зимата. Затова избрахме да ви представим един от зимните референтни проекти на Xylem Water Solutions, за който ни разказаха от Алмекс-БГ, предлагаща решенията на компанията у нас.

 • Разнообразни и креативни помпени решения по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност на Grundfos във Витте Аутомотив

  Разнообразни и креативни помпени решения по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност на Grundfos във Витте Аутомотив

  През 2014 г. в Русе бе открит завод на Витте Аутомотив – международен производител на заключващи системи за автомобилната индустрия. За изграждане на сградните системи по части ВиК, ОВК и пожарна безопасност бе потърсена помощта на друг глобален производител – Grundfos.
  „За да осигурим комфорта и сигурността на служителите, работещи в мащабната база, сме използвали различни по вид помпи от сериите: NKF, Fire NKF, CR, Magna, TPE и TP”, разказаха от Грундфос България.

Още от ВиК