Внедрявания

 • ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

  Още един успешен ремонт на голям водопровод бе реализиран през септември т.г. с помощта на решенията на Nova Siria. „Благодарение на скобите Duofit бе отстранена авария на голям тръбопровод в Калининград, Русия. При това, без да се налага спиране на водоподаването“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е партньор на италианския производител на специализирани решения Nova Siria за пазара у нас.

 • Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Хидро-Хикс България: Eurowater осигурява безупречни технологични води за млекопреработваща компания в Русия

  Какво е необходимо на една мандра за производството на висококачествени млечни продукти? Мляко? „Да, но не само“, отговарят от доказаното българско дружество Хидро-Хикс-България. „Качеството на технологичните води е не по-малко важно от добрата суровина, защото чрез нея се гарантират чисти процеси, отговарящи на най-високите хигиенни изисквания, както и оптимален резултат при достигане на вкусовите качества на крайните продукти“, обясниха още за Инженер.bg от компанията.

 • Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Алмекс-БГ: Италиански доматени специалитети владеят пазарите, благодарение на помпата Flygt 3171

  Италианската компания за доматени специалитети Rodolfi днес преработва близо 250 000 t домати годишно. В процеса на измиването им обаче, пясъкът, който се отделя, причинява сериозни щети върху помпеното оборудване. Търсейки изход от честите непредвидени прекъсвания и високите разходи за поддръжка на помпите, производителят се спира на помпа с марката Flygt, бранд на Xylem. Една година след като е инсталирана, Flygt 3171 все още няма никакви признаци на износване.

 • Евротех: Как могат да се използват повторно отпадъчните води, без опасност от инфекции и заразяване с Легионерска болест

  Евротех: Как могат да се използват повторно отпадъчните води, без опасност от инфекции и заразяване с Легионерска болест

  В днешния материал ще се спрем на един случай, при който е необходимо да се предвиди предпазване на водата от Легионела и други патогенни замърсявания, по-различен от обхванатите досега приложения, касаещи питейни и битови води. С помощта на специалистите от доказаната българска компания Евротех ще ви разкажем за пречиствателна станция за отпадъчни води, която използва обработените води повторно за своите технологични нужди.

 • Ремонт във Версай! HTI България разказва защо за водопровода са избрани тръбите на Saint-Gobain PAM

  Ремонт във Версай! HTI България разказва защо за водопровода са избрани тръбите на Saint-Gobain PAM

  Пищен, великолепен, символ на френския абсолютизъм – дворецът Версай е мястото, от което се управлява Франция между 1682 г. и 1789 г. Днес сградата и паркът около нея са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и една от най-предпочитаните туристически дестинации. Това не е случайно, както и фактът, че каквато и да е намеса в целостта и конструкцията на комплекса изисква внимателна подготовка и най-прецизно изпълнение. А какво да кажем, когато става дума за подземната инфраструктура?

 • Алмекс-БГ: Как помпа Flygt работи над 34 години без аварии и поддръжка в морски курортен комплекс край Бейрут, Ливан

  Алмекс-БГ: Как помпа Flygt работи над 34 години без аварии и поддръжка в морски курортен комплекс край Бейрут, Ливан

  Построен през 1985 г. в областта Keserwan, край Бейрут, Holiday Beach Resort е една от перлите на ливанския туризъм. При изграждането му 280 от бунгалата са свързани директно към канализационната мрежа, а отпадъчните води на останалите 320 се събират в черпателен резервоар, от който се препомпват с една помпа с марка Flygt. Защо ви разказваме всичко това? Защото въпросната помпа работи без прекъсване вече 34 години. А повече за това разказаха за Инженер.bg от Алмекс-БГ.

 • Вентилационна система на Systemair ще осигури надеждност, безопасност и комфорт в Grosspeter Tower, Швейцария

  Вентилационна система на Systemair ще осигури надеждност, безопасност и комфорт в Grosspeter Tower, Швейцария

  Сградата Grosspeter Tower, разположена в централната част на град Базел, Швейцария, дава заявки да се превърне в следващия внушителен обект в града. Защитата от пожар е основен приоритет за безпроблемното ѝ функциониране, което налага търсене на най-високо качество и ефективност на вентилационната и противопожарната системи, които ще бъдат инсталирани в нея. Затова създателите на Grosspeter Tower се доверяват на доказаните решения на шведския пазарен лидер Systemair.

 • Хотел на райския остров Мавриций осигурява на своите гости чиста вода без Легионела, благодарение на ProMinent

  Хотел на райския остров Мавриций осигурява на своите гости чиста вода без Легионела, благодарение на ProMinent

  Мултикултурен, демократичен, пъстър – Мавриций е наричан райския остров, а пред целия свят той е олицетворение на африканската история на успеха. Разбира се, туризмът на острова цъфти, като предлага несравними екзотични и луксозни изживявания. А доволни клиенти се печелят освен с природа и с високо качество на услугите. Ето защо едно от предпочитаните места за настаняване – The Trou aux Biches Resort & Spa, се доверява на оборудването на ProMinent.

 • Помпи Wilo допълват „зелената“ концепция на най-северния небостъргач – Лахта в Санкт Петербург

  Помпи Wilo допълват „зелената“ концепция на най-северния небостъргач – Лахта в Санкт Петербург

  След шест години строителство новият дом на Газпром вече подпира небето над Санкт Петербург. „Освен централа на руския газов гигант, центърът Лахта е модерен и устойчив жилищен и бизнес комплекс. А принос за това има и последното поколение помпени решения на технологичния разработчик Wilo – в небостъргача са инсталирани общо 530 помпи, които обслужват ОВК и ВиК нуждите на футуристичната сграда и допълват „зелените“ ѝ характеристики“, съобщиха от Вило България.

 • Устойчиви ВиК решения за съвременна градска среда! Вижте как го правят немците – с продуктите на Steinzeug-Keramo

  Устойчиви ВиК решения за съвременна градска среда! Вижте как го правят немците – с продуктите на Steinzeug-Keramo

  В световен мащаб населението в градовете нараства, което е причина да се търсят все по-устойчиви урбанистични решения. Екологични, надеждни и дълговечни – продуктите на Steinzeug-Keramo напълно се вписват в съвременната концепция за устойчива градска среда. По тази причина често са предпочитан избор за изграждане на канализационни мрежи в нови квартали. А днес ще ви разкажем за един такъв случай – училищна база в гр. Витлих, Германия, се превръща в жилищен комплекс.

Още от ВиК