Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Алмекс-БГ: Flygt Concertor редуцира разходите за поддръжка на канализационна помпена станция на летище Хийтроу с 88%

  Инженер.bg вече ви запозна с интелигентното помпено решение за канализационни води на Xylem – Flygt Concertor. Първата такава помпа в България е инсталирана на метростанция Сливница, а днес от утвърдената българска фирма Алмекс-БГ ни разказаха и за внедряването на иновативното оборудване на едно от най-натоварените европейски летища – Хийтроу (Heathrow). Умната помпа на Xylem е решение на трайния проблем с редовното запушване на канализационната система на летището.

 • П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  П и М: Всички обичат водни паркове! А DAB Pumps осигурява необходимото помпено оборудване за тях

  Всички обичат водни пързалки! Защото всички обичат вода! Освен жизненоважен ресурс, тя е и средство за лечение, уелнес и забавление. Това е причината водните паркове да се превърнат в неизменна част от почти всеки уважаващ себе си град. Какви технологични предизвикателства обаче стоят зад осигуряването на зашеметяващи водни атракциони коментираха за Инженер.bg от доказаното българско дружество П и М Груп, чийто партньор DAB Pumps е доставчик на помпени решения за подобни съоръжения.

 • ДМ Арматурен: Решения на Kamstrup се интегрират в мащабен проект за намаляване на загубите на вода от течове в Дания

  ДМ Арматурен: Решения на Kamstrup се интегрират в мащабен проект за намаляване на загубите на вода от течове в Дания

  Знаете ли, че Дания е сред държавите в световен мащаб, в които нивото на загубите на вода е едно от най-ниските? За 2016 г. то е само 7.6%. Въпреки това никога не е имало цялостно интегрирано решение, борещо се с този проблем. Досега. „През 2016 г. 9 организации решават да обединят усилията си в тази посока и стартират проекта LEAKman, чиято цел е да предостави съвременна всеобхватна система, която да намали загубите от течове до минимум“, коментираха за Инженер.bg от ДМ Арматурен.

 • КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  КМТ Сервиз: „Италия се бори със загубите на вода от течове с технологията на Utilis. Резултатите са забележителни!“

  Вече в ДигиталнаИндустрия.bg ви разказахме за иновативната технология за откриване на течове по водоснабдителните мрежи на израелската компания Utilis. Днес обръщаме внимание на реално изпълнени проекти с „космическия“ метод, а фокусът на нашето внимание е Италия, където загубите на вода се доближават до тези у нас. За да ви предоставим тази информация, ни помогнаха специалистите от българското дружество КМТ Сервиз, което е и официален партньор на Utilis за България.

 • Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Аквастарт: Помпи на Lowara превръщат фонтана Flame в азербайджанската столица в зрелищен спектакъл

  Инженерството и изкуството често се възприемат като взаимно противоположни, но практиката показва, че техническите решения винаги са били неизменна част от изкуството. Поредно доказателство за това е грандиозният фонтан Flame Fountain (Фонтанът-пламък), красящ центъра на столицата на Азербайджан – Баку. За да се осигури необходимия напор и количеството вода за зашеметяващата гледка, са инсталирани помпи на италианския производител Lowara, част от групата на Xylem.

 • Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Grunfos: Известна берлинска автомивка оптимизира ефективността си с облачната платформа на Grundfos

  Неотдавна ви представихме иновативна облачна услуга, част от портфолиото на Grundfos, която позволява значителна оптимизация на работата на ВиК и ОВК системи. Днес ще ви разкажем за едно от конкретните приложения на платформата, благодарение на което предпочитана автомивка в Берлин повишава още повече качеството на предлаганите услуги и подобрява ефективността си. В Cozy-wasch помпите на Grundfos и високотехнологичните решения са ключови компоненти.

 • Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Алмекс-БГ: Системата за UV дезинфекция Duron UV на Wedeco намалява консумацията на енергия в ПСОВ в Охайо, САЩ

  Решенията за обработка на вода са неразривно свързани със степента на развитие на технологиите и дори актуални за времето си, техният живот рано или късно свършва, за да отстъпи място на иновации от последно поколение. Днес ще ви запознаем с един такъв случай в North Ridgeville, Охайо, САЩ. Налага се оборудването за UV пречистване на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) да се подмени, а изборът на възложителя са продуктите на Wedeco, бранд на Xylem.

 • Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Аквастарт: Предприятие за керамика в Модена се довери на помпените решения на Zenit за отвеждане на производствени води

  Напоследък често ви разказваме за трудностите и решенията при изпомпване на индустриални води, които в повечето случаи са агресивни и силно замърсени. Ето как го правят в Италия! Даваме пример от керамичната индустрия, при който голямо предприятие в района на Модена се доверява на производителя на помпено оборудване Zenit и по този начин решава проблемите с отпадъчните си води. Изискванията на клиента са изпълнени благодарение на технологията срещу запушване на серия Uniqa.

 • Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Решения на Oventrop осигуряват надеждна защита срещу Легионела в унгарския парламент

  Столицата на Унгария – Будапеща, е една от най-интересните и красиви европейски столици. Разделена на две от река Дунав, тя обединява два исторически града, разположени върху двата бряга на реката – хълмистия Буда и равнинния Пеща. Те са свързани с верижен мост от 19 век, от който се разкрива чудесна гледка към величествената сграда на унгарския парламент. Една постройка в неоготически стил, която респектира със своите размери и изящна архитектура.

 • Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг внедри решение за проследяване и управление на процесите в ПСОВ на металургично предприятие

  Мега Инженеринг е българска инженерингова компания, която притежава богат опит в разработването на софтуерни решения за осъществяване на цялостен контрол и управление на процесите в пречиствателни станции за отпадни води (ПСОВ) и помпени станции, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „При разработването на системите се стремим да се вслушваме в изискванията на клиентите, за да можем да им предложим оптималното за тях решение”, заявиха от Мега Инженеринг.

Още от ВиК