Внедрявания

 • Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Хидро-Хикс-България: Решенията на Silhorko-Eurowater – с ключова роля при производството на олигозахариди в Дания

  Високите технологии и техническите решения на съвремието не просто улесняват ежедневието ни – те ни разкриват нови възможности и имат пряко влияние върху човечествoто като цяло и във висока степен – върху здравето ни. Именно в тази посока развива дейността си датската компания Glycom, чиято цел е да направи естествените олигозахариди широкоразпространени. В производствените процеси биотехнологичният разработчик използва оборудване за третиране на водите на Silhorko-Eurowater.

 • Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Монтюпе изпълнява нов инвестиционен проект, включващ локална пречиствателна станция за отпадъчни води

  Нов инвестиционен проект изпълнява русенското предприятие Монтюпе, част от международната индустриална група Linamar. В рамките на инвестицията ще бъдат изградени три биофилтъра, както и пречиствателна станция за отпадъчните води от тях, информираха за Инженер.bg от компанията. В завода на компанията се произвеждат цилиндрови глави и носачи за утвърдени автомобилни марки, сред които Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво и БМВ.

 • Акварор: В тренировъчния център за пилоти на МЕА в Бейрут са вложени иновативни петслойни тръби на Poloplast

  Акварор: В тренировъчния център за пилоти на МЕА в Бейрут са вложени иновативни петслойни тръби на Poloplast

  Заобиколени сме от сгради – някои тривиални, други – важни, трети – с уникална архитектура. Днес обаче от българската фирма Акварор – Бояджиев и синове ни разказаха за едно уникално здание със специално предназначение в Бейрут, столицата на Ливан. През 2017 г. авиационната компания на Ливан Middle East Airlines (МЕА) даде рестарт на своя обучителен център, като за целта изгради напълно нови съоръжения. За ВиК системите в тях бяха вложени решенията Polo-Polymutan.

 • Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  Канализационната мрежа на полската „перла“ Вроцлав е изградена с тръби на Steinzeug-Keramo

  С население от 630 000 души, забележителна архитектура, вековна история и значителна студентска общност, Вроцлав е един от бързорастящите градове в Полша. Развитието на жилищните райони в околоградските райони налагат модернизиране и разрастване на инфраструктурата – в частност водоснабдителните и канализационни мрежи, някои части от които датират от 1850 г. За мащабната инвестиция местното ВиК дружество се спира на стъклопластовите тръби на Steinzeug-Keramo.

 • Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Аквастарт: Бустерна система Lowara GHV30 е задкулисният играч в производството на класно италианско вино във Верона

  Всички обичат Италия и нейните вина! За да преработиш най-доброто грозде обаче, за да постигнеш впечатляващ цвят, изкусителен аромат, изумителен вкус и в крайна сметка – продукт от световна класа, са необходими усилия, експертиза и оборудване, които остават „зад кулисите“. Стигайки до този извод, семейна винарна в Северна Италия се обръща към Xylem Water Solutions, за да намери най-подходящото решение за водоснабдителна системa.

 • Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Алмекс-БГ: В Берлин превръщат плавателен канал в зона за плуване, а водата ще се пречиства с UV система на Wedeco

  Туптящото културно и икономическо сърце на Европа – Берлин, не спира да ни изненадва в своя неспирен път на развитие. Находчив и иновативен проект предвижда да превърне бивш плавателен канал в центъра на града в градска зона за плуване и отмора. „До началото на 20-ти век р. Шпрее (Spree) е плавателна, а в момента в ход са дейности, които ще превърнат част от нея в плувен басейн. Пречистването на водите за тази цел ще се извършва с UV система на Wedeco, бранд на Xylem”, съобщиха от Алмекс-БГ.

 • Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Интерметал: Водопроводната мрежа и отоплителната инсталация на хотел Hilton в Белград са реконструирани с тръби на Rehau

  Хотел Hilton в сръбската столица Белград, част от световноизвестната верига бизнес хотели, бе открит през март 2018 г. след едногодишен период на реконструкция и модернизация. Той разполага с 242 стаи и апартаменти, както и със СПА зона. При преустройството на водопроводните и отоплителните системи са използвани продукти на Rehau с обща дължина на тръбните участъци 34 000 m, съобщиха за Инженер.bg от Интерметал.

 • HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  HTI България: Автомобилната писта Bilster Berg е дренирана със системата MAXI F1 на Hydrotec

  Знаете ли кой е един от най-важните компоненти при изграждането на автомобилна писта? В днешния материал ще поговорим за отводняването като решаващ фактор за безопасността при подобни съоръжения, а наши събеседници ще бъдат специалистите от българското дружество на HTI. „Наш доверен партньор в решенията за отводняване е немският производител Hydrotec, чиято история в областта надхвърля 40 години“, заявиха за Инженер.bg от HTI България.

 • Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Продуктите на Steinzeug-Keramo осигуряват устойчива на корозия канализационна мрежа за „колонията на творците“ в Дания

  Корозията е причина за компрометиране на редица строителни конструкции и инфраструктурни съоръжения, а рискът от това кара проектанти, строители, инвеститори и производители да предприемат строги мерки за нейната превенция. В особена степен това важи за ВиК мрежите и съоръженията по тях, където контактът с водата е неизбежен. Едно от решенията е адекватният избор на материали и именно по тази тема Инженер.bg разговаря с г-н Емил Димитров, регионален представител на Steinzeug-Keramo.

 • Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Потопяема помпа WEDA 90 на Atlas Copco – оптимално решение за потушаване на пожари в дървопреработването

  Струпването на дървени стърготини на едно място е „бомба със закъснител“, която тихо цъка. Топлината, генерирана при тяхното слягане и разлагане, може да бъде достатъчно голяма, за да предизвика спонтанното им запалване. „Когато през 2016 г. в производствени съоръжения за дървесен чипс в Алабама избухва пожар в резултат на самозапалили се дървесни стърготини, потопяема електрическа помпа WEDA 90 на Atlas Copco помага за овладяване на пожара“, разказаха от Атлас Копко България.

Още от ВиК