Внедрявания

 • Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  Акварор: Уникални тръбни системи Polo-Polymutan са вложени в най-новото бижу на филипинската столица – Trump Tower

  В периода 2012 – 2017 г. в гр. Макати, част от мегаполиса Манила, е изградена най-луксозната сграда във Филипините. „Trump Tower в центъра на Макати е новата емблема на столицата на Филипините. Зад грандиозния разкош, който сградата предлага, се крият и висококачествени строителни материали. С такива е изградена и водопроводната инсталация на сградата – 143 km тръби, както и фитинги от серията Polo-Polymutan на немския производител Poloplast”, съобщиха от Акварор – Бояджиев и синове.

 • Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  Електра Помп: 3 500 ha захарна тръстика в Етиопия се напояват с помпените системи на SAER Elettropompe

  България е страна с дълбоки традиции в земеделието, което прави решенията за напояване на земеделски площи, които агробизнесът избира, изключително важни. Затова с настоящия материал ще обърнем поглед към далечна Етиопия, в която италианският производител на помпи и помпено оборудване SAER Elettropompe S.p.A. е изградил напоителна система за 3 500 ha захарна тръстика. Повече за проекта и напоителните решения на SAER разказаха от официалния им представител у нас – фирма Електра Помп.

 • Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  Steinzeug Keramo: Стъклокерамичните тръби на част от канализационната мрежа на Шумен са с живот от над 100 години

  Средствата от европейските фондове се усвояват за изграждане и реконструкция на пътища, ВиК мрежи, съоръжения за отпадъци и т.н. „За да има ефективен резултат от безвъзмездната финансова подкрепа, направените разходи трябва да са в оптимално съотношение цена-качество както за инженеринговите дейности, така и за влаганите материали”, коментира г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Steinzeug-Keramo, част от групата на Wienerberger AG – Австрия.

 • АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  АкваКом Електроникс достави оборудване за изпълнение на дейности от втория етап на реконструкция на ПСОВ Варна

  През 2014 г. започна изпълнението на втория етап от реконструкцията на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) в гр. Варна. Изпълнител на проекта е строителната компания Хидрострой АД – Варна, която от своя страна търси коректен доставчик на висококачествено оборудване, необходимо, за да функционира правилно пречиствателното съоръжение. И го намира – в лицето на утвърденото българско дружество АкваКом Електроникс. И така, с какво оборудване работи ПСОВ Варна?

 • Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Система за хлориране на ProMinent отстранява патогените листерия и легионела в хранително-вкусовата промишленост

  Хранително-вкусовата промишленост е сред производствата с най-високи хигиенни изисквания. Пропуски в изпълнението им биха довели не просто до „солени“ глоби, но и до опасност за човешкото здраве и живот. В тази връзка ви представяме два примера от Холандия, в които производители на пилешко месо и готови салати изпитват затруднения с ефективната дезинфекция на производственото си оборудване. Решението на техния проблем идва от немската компания ProMinent.

 • HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  HTI България: „Сред проектите ни е доставката на оборудване за компостираща инсталация във Варна”

  На 21 април 2017 г. изтече срокът, в който общо 118 общини от 26 РСУО можеха да подадат проектни предложения по процедурата на ОПОС „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци”. Проектите в момента се разглеждат, а Инженер.bg потърси компетентно мнение по въпросите за техническите решения в областта в лицето компанията HTI България.

 • П и М Груп: Помпени решения за плувни басейни на DAB са категоричен избор в много екзотични точки на света

  П и М Груп: Помпени решения за плувни басейни на DAB са категоричен избор в много екзотични точки на света

  Що за техника може да стои зад това така жадувано съоръжение през летните месеци? Отговорът ни дава българската компания П и М Груп, утвърдена в търговията, производството и инженеринга в областта на водоснабдяването и канализацията, отоплението и климатизацията. „Представяме ви решенията за плувни басейни на нашия дългогодишен партньор DAB Pumps, който може да се похвали с богато портфолио от обекти в най-екзотичните точки на света”, заявиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Алмекс-БГ: Комплексни решения на Xylem за обработка на вода решават сериозни екологични проблеми в залива Чесапийк

  Алмекс-БГ: Комплексни решения на Xylem за обработка на вода решават сериозни екологични проблеми в залива Чесапийк

  През 2012 г. в Хауърд Кънтри (Howard Country), Мериленд (САЩ), е завършен проект за подобрение на канализационната система на стойност 92 млн. долара. Пречиствателните съоръжения, които се заустват в р. Патуксен (Patuxen) са обновени. За целта са вложени филтри за денитрификация на Leopold, както и допълнително оборудване от различни брандове, принадлежащи към семейството на Xylem. Представител у нас на международния доставчик е утвърденото българско дружество Алмекс-БГ.

 • Аквастарт: Börger създава иновации в роторните помпи от 1975 г. и решава сложни задачи в ПСОВ

  Аквастарт: Börger създава иновации в роторните помпи от 1975 г. и решава сложни задачи в ПСОВ

  В градски ПСОВ или в локални промишлени ПСОВ често пъти се налага преносът на утайки с различен състав между отделните съоръжения. И също толкова често погрешно техническо решение или остаряла техника създават експлоатационни проблеми, които костват сериозни финансови разходи, както и изправното функциониране на цялото съоръжение. От фирма Аквастарт разказаха пред Инженер.bg за приложение, в което роторни лобови помпи на Börger оптимизират работата и повишават ефективността.

 • Технологични решения на ProMinent подпомагат безотпадъчното производство в най-големия завод за биогаз в Швейцария

  Технологични решения на ProMinent подпомагат безотпадъчното производство в най-големия завод за биогаз в Швейцария

  В околностите на езерото Люцерн, Швейцария, се намира най-големият завод за производство на биогаз в страната, който превръща утайки, тор и зелени отпадъци в биогаз от 2008 г. насам. Образуваните като вторични продукти от производствения процес вода и биомаса също намират ценно приложение в индустрията и земеделието, благодарение на технологичните решения на ProMinent, информираха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД – клон София КЧТ.

Още от ВиК