Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Внедрявания

 • Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  Алмекс-БГ: Интелигентната канализационна помпа Flygt Concertor вече работи в София, на метростанция Сливница

  „Шведското качество в областта на модерното ВиК оборудване е вече в България! Две години след представянето си, Flygt Concertor, първата в света канализационна помпа с вградена интелигентност, заработи в София. Помпата е инсталирана на метростанция Сливница“, обяви за Инженер.bg инж. Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ. Aкцент в тазгодишното участие на компанията на Вода София бяха именно продуктите на шведския производител.

 • Юроком 2000: Допълнително укрепване с армиран насип и геотекстил направи пътя до Роженския манастир безопасен

  Юроком 2000: Допълнително укрепване с армиран насип и геотекстил направи пътя до Роженския манастир безопасен

  Преди векове, в желанието си да запазят символите на своята вяра от зли дела и помисли, хората започнали да строят манастири, параклиси и църкви високо в планините. Така най-непристъпните склонове станали обител на божиите домове. Ето защо днес обръщаме внимание на причините за свлачища и опасни пътища, както и на възможните надеждни решения. В тази връзка се консултирахме с експертите в областта на инфраструктурните системи от българската компания Юроком 2000.

 • Истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин – стадионът Croke Park, е оборудван изцяло с помпени решения на Wilo

  Истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин – стадионът Croke Park, е оборудван изцяло с помпени решения на Wilo

  Знаете ли кой е третият по големина стадион в Европа?
  Казва се Croke Park и е истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин. В най-новия му вид стадионът събира 82 300 души и обединява хората с еднакви спортни страсти, а що се касае до келтските игри, мястото се използва от стотици години. Но как се поддържа водната инфраструктура на такова съоръжение в изрядност? Международният производител на помпени решения Wilo знае отговора.

 • Хидро-Хикс България: Датска фармацевтична компания внедри инсталация за пречистена вода на Eurowater

  Хидро-Хикс България: Датска фармацевтична компания внедри инсталация за пречистена вода на Eurowater

  Водещият производител на съоръжения за пречистване на води Eurowater успешно въведе в експлоатация комплексна инсталация за пречистена вода в датската фармацевтична компания Fertin Pharma. „Водата от инсталацията ще се използва основно за почистване на съоръженията, както и за производство на медикаментни дъвки. След разширяване на производствения капацитет, системата ще осигурява 3000 l/h пречистена вода“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидро-Хикс България.

 • Продукти на Henkel подобряват работата на пречиствателните станции за отпадни води

  Продукти на Henkel подобряват работата на пречиствателните станции за отпадни води

  Отпадните води, независимо дали са с битов или промишлен характер, са сериозен замърсител за околната среда. Предварителното им пречистване, преди заустването им в естествени водни басейни, предотвратява нанасянето на сериозни щети, които могат да доведат до екологични проблеми и да застрашат живота и здравето на хората. Това определя важността на пречиствателните станции за градовете и за промишлеността, както и необходимостта от осигуряване на безпроблемното им функциониране.

 • Лековитите води на Аахенските бани се третират с високотехнологичните инсталации на ProMinent

  Лековитите води на Аахенските бани се третират с високотехнологичните инсталации на ProMinent

  В разгара на зимата, снега и виелиците, мисълта за отмора в топъл басейн е все по-бленувана. А още по-добре, ако водите са минерални и лековити. Обръщаме поглед към едни от най-известните минерални извори в света и съоръженията за СПА и уелнес към тях – Карловите термални бани. Поради специфичния състав на водата е необходим и специален подход при избора на оборудване. Операторите се спират на контролер и електролизна система на ProMinent.

 • Юроком 2000: Медните фасади на КМЕ превърнаха знакова сграда в Копенхаген в архитектурно бижу

  Юроком 2000: Медните фасади на КМЕ превърнаха знакова сграда в Копенхаген в архитектурно бижу

  Съвременната архитектура е в търсене на все по-смели и иновативни решения, с които да изненадва и впечатлява. Особено силно това се проявява при проектирането и изпълнението на фасади. Именно заради външния облик редица сгради се превръщат в символи на даден град, държава или дори идеология. Такъв е и случаят с новия изследователски и учебен център на университета в Копенхаген. Неговата фасада е решена с медните покрития TECU, произведени от КМЕ.

 • ДМ Арматурен: Интелигентни водомери на Kamstrup намаляват драстично загубите на вода в Гана

  ДМ Арматурен: Интелигентни водомери на Kamstrup намаляват драстично загубите на вода в Гана

  Недостигът на питейна вода е основен проблем, с който се сблъскват всички държави в Африка. Ситуацията допълнително се усложнява от наличието на значителни загуби, формирани от т.нар. неносеща приходи вода. За да се справи с тези проблеми, дружеството Ghana Water, отговарящо за водоснабдяването в Гана, взема решение да внедри интелигентни измервателни устройства. Дружеството закупува 40 000 ултразвукови водомери с дистанционно отчитане, производство на Kamstrup.

 • Топлината от канализационна система, изпълнена с тръби на Steinzeug-Keramo, се използва за отопление на жилищни сгради

  Топлината от канализационна система, изпълнена с тръби на Steinzeug-Keramo, се използва за отопление на жилищни сгради

  През 2014 г. в историческия град Любек (Lübeck), Северна Германия, започва изграждането на нов жилищен комплекс, обхващащ 200 жилища, които стари и млади скоро превръщат в свои домове. Иновативен подход позволява да се използва топлината от битовата отпадъчна вода за отопление на жилищните сгради. Повече за нестандартното решение разказва г-н Емил Димитров, регионален мениджър на Steinzeug-Keramo, чиито стъклокерамични тръби са вложени в обекта.

 • Алмекс-БГ: Flygt 3036 Adaptive-N на Xylem спасява помпена станция във Франция от непрекъснати запушвания

  Алмекс-БГ: Flygt 3036 Adaptive-N на Xylem спасява помпена станция във Франция от непрекъснати запушвания

  Знаете ли, че основният причинител на запушване на канализационните помпи са мокрите кърпички за еднократна употреба? Неочаквано, но факт, с който са наясно и специалистите от международния гигант във водната индустрията Xylem. Тяхното решение на проблема са канализационните помпи Flygt, които еволюират през годините, започвайки още от 1947 г. Eдна от последните им разработки е Adaptive-N технологията, благодарение на която запушването на помпите намалява.

Още от ВиК