Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Внедрявания

Адара Инженеринг: Помпите на Argаl ще осигурят местообитание за 25 000 морски вида в новия аквариум в Пукет, Тайланд

08.05.2019 г.


Неведнъж сме ви разказвали за висококачествените помпени решения на италианския разработчик Argal, чийто официален представител за българския пазар е утвърдената компания Адара Инженеринг. Днес, обаче, ще ви представим техен референтен проект, с който ще бъде изпълнено впечатляващо, галещо сетивата съоръжение – аквариума в Central Phuket, Тайланд. „Центробежни помпи на Argal ще осигуряват правилното функциониране на един от най-големите аквариуми в Тайланд“, заявиха за Инженер.bg от българското дружество.Пукет е една от 76-те провинции, съставляващи Тайланд, а нейна столица е едноименен град. В новия аквариум е планирано да има над 25 000 морски вида, които ще представят богатия морски свят на тази екзотична област. Някои от обитателите са по-чувствителни от други, поради което се изискват качествени и надеждни системи, чрез които ще бъдат възпроизведени местообитанията на всеки вид.


Цялото съоръжение ще бъде оборудвано с магнитно задвижвани и механично уплътнените помпи на Argal, включващи моделите SATURNevo, ROUTE и FRONTIERA, които ще захранват аквариуми както със солена, така и със сладка вода. Температурата на водата също ще варира в зависимост от конкретните животински видове“, посочиха от Адара Инженеринг.Центробежните помпи, изработени от полипропилен (PP), с капацитет между 35 и 50 m3/h, ROUTE и FRONTIERA, ще пренасят сладки и солени води за най-малките басейни.

 

SATURNevo пък ще работят за големия аквариум чрез изпомпване на морска вода с капацитет от 60 до 340 m3/h. Гамата е изработена изцяло от стъклопласт (FRP), благодарение на което се преодоляват корозивните и абразивните въздействия на солената вода и хлорираните течности, без да се променят характеристиките на водата. „Стъклопластът е един от най-подходящите материали за работа в морски условия заради неговата изключителна устойчивост на различни влияния. Помпите SATURNevo няма да отделят никакви вредни вещества в течността, нито пък ще се повреждат в следствие на механични въздействия. Освен това FRP е естествен изолатор и не провежда топлина или студ, нито се разширява или свива в следствие на температурни промени“, уточниха от българската компания, чието портфолио включва помпите от серията.SATURNevo крият и още едно предимство – функцията BACK-PULL-OUT, която гарантира кратко време на спиране. „Техните работни колела са подсилени с въглеродни влакна, като по този начин осигуряват висока устойчивост и ефективност. Гамата обещава висока производителност, отлична надеждност и дълъг жизнен цикъл“, разясниха още от Адара Инженеринг.


Нямаме търпение да видим що за чудеса ще ни изненадат в новия аквариум и обещаваме да ви представим специална селекция снимки на водните обитатели в Пукет.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Argal, pixabay.com

Още от ВиК