Внедрявания

Адара Инженеринг: Помпи KGK на Argal са част от най-големия и най-модерния хлорен скрубер в Южна Африка

06.01.2020 г.


Още една инсталация на помпи Argal премина успешно. Този път решенията на нашия италиански партньор намериха приложение в скрубер в съоръжение за обработка на отпадъчни води, а обектът е изпълнен в Южна Африка“, съобщиха за Инженер.bg от Адара Инженеринг – утвърдена българска инженерингова компания в областта на помпеното оборудване. Внедрените помпи са от серията KGK, повече за която ще ви разкажем днес.„Най-големият и най-модерният в Южна Африка до момента хлорен скрубер е вече факт и е част от голямо пречиствателно съоръжение за отпадъчни води. Инсталираните помпи Argal KGK служат, за да прехвърлят хлорираните води по-нататък в процеса на пречистване, като отделят токсичните газове от тях“, разказаха от Адара Инженеринг.


Серията KGK обхваща центробежни помпи, проектирани за вертикално инсталиране с потопен корпус. Моторът е монтиран над изпомпваната течност, аксиалната смукателна тръба е поставена надолу, докато тангенциалната и изходната тръба преминават през монтажната плоча. Валът на помпата може да бъде дълъг до 4000 mm.


Ето и основните технически характеристики на серията:

 - Капацитет: до 275 m3/h;

 - Дължина: между 500 и 4000 mm;

 - Мощност на мотора: 0.55-45 kW;

 - Мокрите части са изработени от PP или PVDF;

 - Колоната може да се изработи от следните комбинации материали: PP, PVDF, PP + FRP, PVDF + FRP.


„Материалите, от които се изработват KGK помпите, са химически и механично устойчиви термопластични полимери, което ги прави подходящи за прехвърляне на киселини, основи, почистващи препарати или дори разтворители“, посочиха от българското дружество. Серията има и модели – специална версия с покритие от PP + фибростъкло, което придава по-голяма здравина и ограничава вероятните линейни разширения поради променливи температури на течността и околната среда.


Тъй като моделите са специално създадени за изпомпване на агресивни течности, то и конструкцията им е проектирана с оглед осигуряване на по-дълъг експлоатационен живот и висока надеждност на работа. Например, не е необходима уплътнителна система срещу изтичане на течности, а за системата за уплътняване на газове са възможни различни варианти.


„Газовете, образувани в помпата, се отделят благодарение на сухо уплътнение, монтирано близо до монтажната плоча, което е винаги активно – независимо дали помпата работи или не. То обаче противодейства на налягане до 60 mbar. За по-високи налягания на газовете е необходима по-голяма конструкция или механично уплътнение, което да се промива с течността от помпата“, разясниха в заключение от Адара Инженеринг.


Тези вертикални центробежни помпи, изработени от термопластични материали, могат да изпомпват киселини, хидроксиди, соли, висококиселинни смеси, галванични вани, ароматни въглеводороди, алкохоли, емулсии, морска вода или термална вода, при това директно от резервоари, басейни или дори кладенци с температура до 90 °С.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Argal

Още от ВиК