Внедрявания

АкваКом Електроникс: Системите за ултрафилтрация на inge осигуряват чиста питейна вода за 490 000 човека в Манила

21.12.2018 г.


Нуждата от висококачествено пречистване на питейните води и повторно използване на отпадъчните нараства значително през последните години – при това не само в сухите региони, а по целия свят. Това е причина науката и технологиите да търсят все по-усъвършенствани методи за обработка на вода. „На този фон ултафилтрацията (UF) придобива все по-голяма важност. А нашите партньори inge постигнаха огромен успех през последните години. Техните UF решения са прилагани в мащабни проекти в различни проблемни точки на света“, коментираха пред Инженер.bg от българската компания АкваКом Електроникс. Днес ще ви разкажем за най-голямото езеро на Филипините, с чиито предизвикателства се справя немският производител.Една част от метрополитена Манила, който е и столица на Филипините, се снабдява с вода от езерето Лагуна, най-голямото в островната държава. Езерните води преминават през прецизно третиране преди да достигнат до 490 000 потребители. Водното количество, което се черпи ежедневно от естествения водоизточник, възлиза на 150 млн. литра, 50 млн. от които се филтрират с технология на inge.


„Пречистването на тези води е истинско предизвикателство не само заради сезонните вариации в съдържанието ѝ. В близост до водовземното съоръжение се оттичат отпадъчни води от намиращите се в близост кланица и рибно стопанство. Въпреки това UF оборудването на inge успява да осигури необходимия стандарт“, разясниха специалистите от АкваКом Електроникс, които предлагат продуктите на немската компания у нас.Една от причините местната ютилити компания да се спре именно на inge е гъвкавостта на иновативната концепция T-Rack 3.0, благодарение на която инвестиционните и експлоатационните разходи за UF модулите се свеждат до минимум. „Системата T-Rack 3.0 е хидродинамично оптимизирано решение, чрез което наличното пространство за инсталиране на модули dizzer се използва по най-добрия начин. T-Rack 3.0 изисква до 70% по-малко пространство в сравнение с другите UF конструкции“, изтъкнаха от българското дружеството.


Останалите предимства на иновативната система на inge включват:

 - Повишена производителност и капацитет на филтрация;

 - Необходимост от по-малко на брой модули, което означава намалени разходи за доставка и време за сглобяване;

 - Изключително висока устойчивост на корозия – клас С5;

 - „Plug-and-play“ инсталация;

 - Модулният принцип дава възможност за разширение на инсталацията.„С повече от 18 години опит в технологиите за ултрафилтрация, inge се утвърди като предпочитан партньор. Немската компания има успешно изпълнени проекти в Европа, Азия и САЩ, като пазарният ѝ дял в този специфичен сегмент непрекъснато расте“, заявиха в заключение от АкваКом Електроникс.


Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, inge, pixabay.com

Още от ВиК