Внедрявания

Акварор: Тръбната система Polo-Ecosan на Poloplast обезпечава нуждите на модернистичния културен център на Кувейт

15.01.2020 г.


От 2016 г. Кувейт има свое ново, модернистично и впечатляващо културно сърце“, което тупти в ритъма на големия град и съвременните архитектурни форми. Културният център Шейх Джабер Ал Ахмад е съставен от четири отделни сгради, обединени в общ комплекс от просторни паркови площи. За този грандиозен проект инвеститори, проектанти и строители се доверяват на тръбопроводните системи на Poloplast. А повече по темата Инженер.bg научи от фирма Акварор – Бояджиев и синове – партньор на Poloplast за българския пазар.Върху обща площ от 214 000 m² се простира новият културен център на Кувейт. А в четирите отделни постройки са обособени пространства за театрални постановки, концерти, кино, конференции и изложби, както и библиотечен архив. Посетителите могат да се придвижват в съоръженият с климатизирани асансьори и травелатори“, разказаха от Акварор.

 

Културният център на шейх Джабер Ал Ахмед е мултидисциплинарно обществено пространство, което се стреми да забавлява, обучава и вдъхновява хората.


Идентичността на Кувейт се корени в модерната, авангардна и експериментална архитектура. Същата концепция е заложена и в новата композиция от сгради. Сложните геометрични форми, вдъхновени от ислямската култура, формират богато текстурираните фасади, създавайки драматични пространства отдолу, осветени от взаимодействието на светлина и сянка.


Луксозните постройки излъчват характер и драматизъм, приканващи минувачите да се „скитат“ из това величествено пространство, за да откриват „бижута“, докато изследват красивия интериор.

 

 

За да се обезпечи водоподаването на комплекса, са инсталирани общо 60 000 m тръбопроводи и фитинги от системата Polo-Ecosan на немския производител Poloplast. „Polo-Ecosan обхваща широка гама от продукти, приложими за всички видове сградни инсталации – от главния тръбопровод до последната точка на мрежата. Брандът с основание се счита за синоним на качество и иновации в повече от 20 държави по целия свят“, посочиха от българското дружество.Основни предимства на тръбната система включват:

 - Изключително дългосрочна устойчивост;

 - Отсъствие на корозия;

 - Сигурни и хомогенни връзки;

 - Лесен и бърз монтаж;

 - Отлична химическа устойчивост;

 - Превъзходни топло- и звукоизолиращи свойства;

 - Подходяща за много строги хигиенни изисквания.


Освен тръбопроводите, фитингите и цялостните решения на Poloplast, в портфолиото на доказаната българска компания можете да намерите още богато разнообразие от водомери, системи за дистанционно отчитане и пълна гама услуги в помощ на клиентите.Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, Poloplast, www.jacc-kw.com

Още от ВиК