Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Акварор: Тръбните системи Polo-Ecosan снабдяват с вода луксозния жилищен комплекс Ajman Corniche Residences в ОАЕ

14.06.2019 г.


Представете си, че жилището ви е просторно, елегантно, излизайки от него, стъпвате на безкрайна плажна ивица, а от терасата си се наслаждавате на спираща дъха гледка към морето. Е, не е нужно да си го представяте – в Обединените арабски емирства вече го имат. Ajman Corniche Residences е жилищен комплекс, включващ седем свързани помежду си кули, разположени на метри от плажа на Аджман – най-малкото от емирствата. За изграждането на луксозната сграда са използвани продукти от най-висок клас, в т.ч. водоснабдителни тръбни системи Polo-Ecosan”, разказаха за Инженер.bg от фирма Акварор – Бояджиев и синове, партньор на производителя Poloplast за българския пазар.Седемте кули на жилищния комплекс формират уникален архитектурен комплекс. Зрелищни градини на фона на безкрайния морски хоризонт карат обитателите да се чувстват сякаш са постоянно на почивка. Сградите разполагат както с уютни студиа, така и с просторни четиристайни апартаменти. „В подобна обстановка е немислимо да се допуска компромис и с най-малкия детайл, а още повече с важните инфраструктурни компоненти, каквато например е водоснабдителната мрежа“, коментираха от българското дружество.


Инвеститори и изпълнители се доверяват на немското качество на Poloplast. Ето кои са основните предимства на висококачествената водоснабдителна система Polo-Ecosan:

 - Дълъг експлоатационен живот;

 - Устойчивост срещу корозия и други химични въздействия;

 - Здрави и безопасни връзки, лесен и бърз монтаж;

 - Отлични топло- и звукоизолационни свойства;

 - Подходящи за много строги хигиенни изисквания.„Свързването между елементите може да се осъществява както с челна заварка, така и с електрозаваряема муфа. Високото качество на тръбите, формованите части и опростените монтажни стъпки позволяват безопасна инсталация на системата“, посочиха от Акварор и добавиха: „За да отговори на разнообразните нужди на своите клиенти, производителят предлага елементите на Polo-Ecosan с различна издръжливост на налягане и с различна структура на материала – еднослойно или многослойно изпълнение“.


При изработката на тръбите Polo-Ecosan се използва PP-R (Polypropylene Random) - термопластичен синтетичен материал със свойства, които го правят подходящ за различни видове приложения в контекста на строителните инсталации. Оборудван със специална „стабилизираща обвивка“, материалът предлага защита срещу окисление и високи температури.Инсталациите Polo-Ecosan са изборът в редица луксозни сгради по целия свят. Освен в жилищния комплекс Ajman Corniche Residences, такива са използвани и в хотела Al Habtoor – Дубай, Caprice Gold Hotel – Истанбул, културния център Sheikh Jaber Al Ahmad – Кувейт, Proscenium Makati City – жилищен комплекс във Филипините, който включва и театър с капацитет 600 човека и др.


Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синовеPoloplast, aqaar.com

Още от ВиК