Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Аквастарт: Канализационни решения на Zenit отговарят напълно на екоконцепцията на хотел InterContinental Shanghai Wonderland

17.06.2019 г.


Надминава ли себе си екипът, който стои зад дубайския Burj Al Arab, с едно от най-модернистичните „бижута“ на световната архитектура – InterContinental Shanghai Wonderland Hotel в Китай? Впечатляващият хотел е изграден в екологична концепция и зад безспорно впечатляващия му външен вид се крият ефективни и устойчиви сградни системи. „След дълъг подбор за доставчик на помпи и подемни станции за отпадъчните води е избран нашият партньор Zenit”, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания Аквастарт.InterContinental Shanghai Wonderland Hotel е първият в света „издълбан“ хотел, по-известен като хотела-яма сред широката общественост. Разположена на 40 минути от Шанхайския изложбен и конгресен център, сградата е с 88 m по-близо до центъра на Земята. А освен блясък и лукс, комплексът предлага на своите гости истинско вдъхновение и обещание за приключение – не случайно името му е Wonderland (б.ред. Страна на чудесата).


„Продуктите на Zenit са високоефективни и енергоспестяващи, което ги прави изключително подходящи за обекти като този – когато от решаващо значение е не само безпроблемното функциониране и надеждността на оборудването, но и вписването му в цялостната идея“, коментираха от фирма Аквастарт, която предлага продуктите на италианския производител на пазара у нас.За изпълнение на задачите са инсталирани следните продукти на Zenit:


 - DRG – потопяема електрическа помпа от серията Grey Series. Работното ѝ колело е от чугун, а основните ѝ характеристики включват: свободен проход до 110 mm, максимален дебит до 205 l/s и максимален напор 50 m;

 - AP bluePRO – потопяема електрическа помпа от серията bluePRO Series. С многоканално отворено работно колело от чугун, характеристиките ѝ са: свободен проход до 6 mm, максимален дебит до 426 l/s и максимален напор 26.6 m;

 - BoxPRO Mподемна станция от серията BoxPRO. Подходяща е за групи домакинства и работи с 2 помпи. Конструкцията позволява монтиране на значителна дълбочина, като диаметърът на резервоара е 1 m, а височината му e от 1.325 до 3.325 m. Готовите помпени станции от серия BoxPRO са изработени от полиетилен и намират приложение основно в гражданското строителство, тогава, когато не е възможно канализационните води да се отведат гравитачно от сградата до събирателния тръбопровод.


„Чрез избора на помпи Zenit не само се постига намаляване консумацията на енергия, но и се подобрява надеждността на дренажа“, уточниха в заключение от фирма Аквастарт.


Повече информация за Аквастарт ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: АквастартZenit, InterContinental Shanghai Wonderland

Още от ВиК