Внедрявания

Аквастарт: Lowara осигури ефективни ВиК системи за петите Азиатски игри по бойни изкуства в Ашхабат, Туркменистан

06.08.2018 г.


През миналата година най-големият град в Туркменистан, Ашхабат, бе домакин на петите азиатски игри по бойни изкуства на закрито. Спортното съоръжение, изградено за нуждите на събитието, е ситуирано в сърцето на 500 000-ния град върху площ от 1 466 m2. „Основен приоритет на проектантите е осигуряване на необходимата вода за пребиваването на хилядите състезатели и посетители в комплекса, както и изпълнението на изискванията за нейното отвеждане. Избраното помпено оборудване е от италианската марка Lowara“, коментираха пред Инженер.bg от фирма Аквастарт, дистрибутор у нас на производителя, който е част от структурата на компанията Xylem.На запад Туркменистан граничи с Каспийско море, а 80% от територията на страната е заета от пустинята Кара Кум. Тези обстоятелства правят прясната питейна вода изключително ценна стока. На базата на предходен опит в тези географски региони, изпълнителите на строителството Levent Topel и ILPA се доверяват именно на бранда Lowara.


„Комплексът, който включва хотелска част с 450 легла и зала за 15 000 зрители, е проектиран с висококачествени и ефективни инсталации. За обезпечаване на нуждите на обекта са избрани повече от 1000 помпи за питейно-битови и канализационни води“, разказаха още от Аквастарт.Ето и кои решения от портфолиото на Lowara са включени в обслужването на спортното съоръжение:


e-NSC: В обекта са инсталирани 68 помпи от този модел, чиято цел е да подобри цялостната производителност на водоснабдителната система и да намали оперативните разходи. „Високоефективните смукателни e-NSC се предлагат както от сферографитен чугун, така и от неръждаема и дуплексна стомана. При това са налични в шест размера – от DN32 до DN300, което ги прави подходящи за различни приложения в спортния комплекс“, поясниха от българското дружество, което предлага продуктите Lowara у нас.


Hydrovar: Универсалното задвижване с променлива скорост Hydrovar е съвместимо с различни модели помпи, като издига тяхната енергийна ефективност на още по-високо ниво. „Оборудвано с модерна технология за комуникация по електронен път, устройството гарантира, че в съоръжението няма да се разхищава вода, а ще има достатъчни количества през пиковите часове на потребление“, научихме още от Аквастарт.


DIWA: Потопяемите помпи за отпадъчни води DIWA намират приложение в различни сгради на състезателния комплекс. Благодарение на неръждаемата стомана AISI 304, от която са изработени, те предлагат максимална устойчивост на абразия. Моделът е снабден с термична защита, а конструкцията му позволява моторът лесно да се охлажда посредством изпомпваната течност.Сред използваното оборудване са и:


 - Вертикални многостъпални помпи e-SV;

 - „Ин лайн“ помпи e-LNE;

 - Хоризонтални едностъпални помпи от серията Vogel LSN;

 - Потопяеми помпи за отпадъчни води с твърди частици DL;

 - Локални помпени станции за чисти, отпадъчни или дъждовни води Minibox, Midibox, Singlebox Plus, Doublebox Plus, Maxibox Plus, Maxibox Plus Prefabricated.


„Специфичното при този проект е, че той всъщност представлява едно малко населено място, което обаче трябваше да бъде изградено в кратки срокове. Дългогодишният опит на Lowara е основата за ефективните и ефикасни решения, които обезпечиха нуждите на спортния комплекс за бойни изкуства в Ашхабат“, коментираха в заключение от Аквастарт.


Повече информация за Аквастарт ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Аквастарт, Lowara

Още от ВиК