Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Алмекс-БГ: Сингапур се довери на канализационна система от Xylem за надеждно управление на отпадъчните води

27.04.2020 г.


Сингапур, островен град държава с над 5.6 милиона жители, пребиваващи на площ от около 710 km2, има нужда от около 1 600 000 m3 вода на ден. Към това следва да се добави и курортът Сентоса, който е посетен от общо 19.1 милиона гости през 2017 г. и 2018 г. Ето защо е предизвикателство да се осигури постоянно качествено снабдяване с вода и електричество, както и ефективна система за управление на отпадъчните води. При голям брой посетители курортът на острова зависи от сложна система от помпени станции, която помага за отвеждане на канализационните води. Проблем обаче се явява, когато голяма част от оборудването започва да дефектира, тъй като е остаряло. Как оборудване на Flygt, бранд на Xylem, се явява решение на проблема, за Инженер.bg разказаха от фирма Алмекс-БГ – партньор на технологичната компания у нас.Създадена през 90-те години, сложната помпена система на Сентоса и нейният алгоритъм за управление вече не са напълно подходящи за настоящото им приложение. Управителите на курорта вземат решение да се извърши задълбочено проучване на всички съществуващи помпи, което установява, че е необходимо надграждане на цялата система с по-стабилна, включително с доказани в практиката помпи. „Местните специалисти се спират на система за мониторинг, способна да генерира доклади за аварии, която ще позволи да се идентифицират конкретни причини за повредата на помпите“, допълниха от Алмекс-БГ.


След задълбочен преглед на пазара е взето решение да се инсталират три от решенията на Xylem, а именно: Flygt N помпи, ултразвукови нивомери с трансмитер MJK Shuttle® и система за наблюдение и контрол Flygt MultiSmart®. Така, чрез сдвояването на Flygt N-помпи с нивомерите и интелигентното решение за мониторинг на помпените станции, концепцията на Xylem отговаря на нуждите на курортния остров и елиминира предишните му трудности.


Технологията за самопочистване на работното колело спестява вакуумното почистване


Помпите Flygt N заменят по-стари помпи в 11 помпени станции в южната част на Сентоса, като 2 от тях са за сух монтаж, а останалите 9 – потопени. Патентованата N-технология за самопочистване на работното колело помага за намаляване на сметките за енергия, както и на непланираните разходи за поддръжка. „11-те помпени станции обслужват големи туристически атракции, голф клубове и хотели. Преди модернизацията са използвани вакуумни камиони за отстраняване на отпадъци веднъж месечно, но новите помпи работят без проблеми със запушването и тази дейност вече не е необходима“, поясниха от българското дружество.


А ето и как се отразява Flygt MultiSmart® на канализационната система на острова:


„Мащабируемата система с разширени възможности за отдалечен мониторинг на състоянието на системата осигурява време за реакция, преди да възникнат евентуални сериозни проблеми. Освен това регистърът на историята на контролера се оказва от решаващо значение, за да помогне да се идентифицира основната причина за изненадващото наводнение, което се е случило в една от помпените станции“, посочиха от Алмекс-БГ.


Вграденият контролер се отличава с възможности за автоматично нулиране на некритични аларми, подобрена защита на двигателя, както и предупреждения чрез SMS съобщения. „С помпените станции могат да възникнат проблеми по всяко време на деня, а ние не разполагаме с персонал, локализиран близо до всяка станция през цялото време. С предупрежденията чрез SMS съобщения, при възникването на проблем, веднага получаваме конкретно известие за аларма и след това можем незабавно да разрешим проблема“, споделиха операторите на мрежите.


Повече информация за Алмекс-БГ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Алмекс-БГ, Xylem

Още от ВиК