Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Защо българската винарна Едоардо Миролио се довери на противопожарна система Rapidrop? Разказват от Интерметал

12.03.2020 г.

      

 

В месеца на жените е подходящо да поговорим и за вино. От времето на траките един от основните поминъци в Тракийската низина е отглеждането на грозде и производството на вино. „Днес, благодарениe на съвременните технологии, след задълбочен анализ се оказва, че тероарът в района на с. Еленово (Нова Загора) е уникален за България и е еднакво подходящ за отглеждане както на червени, така и на бели сортове грозде. Така, именно там, през 2002 г. е създадена винарската изба Едоардо Миролио“, разказаха за Инженер.bg от фирма Интерметал. А какво общо има инженеринговата компания с винопроизводството, ще научите в следващите редове.Около 1 милион литра вино на година произвежда изба Едоардо Миролио, като производственият цикъл включва всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното. Основното оборудване е доставено от водещи италиански и френски производители. Винарната разполага също с произведени в България висококачествени съдове от неръждаема стомана „Родина”, които са широко използвани в редица европейски страни.

 

 

„До момента инвестицията в начинанието надхвърля 22 млн. евро. Така че, говорейки за безопасност, изискванията към използваното оборудване са от най-високо ниво. Ето защо за предприятието е избрана противопожарна система на Rapidrop – наш доверен партньор“, обясниха от Интерметал, доказано търговско и инженерингово дружество.

 

 

Rapidrop Global е сертифициран британски производител на спринклерни глави и противопожарна техника, който е в състояние да предостави комплексно и съобразено с конкретните изисквания решение. „Надеждността е от водещо значение, когато става дума за противопожарно оборудване, защото освен за защитата на имущество, основен приоритет е опазването на човешкия живот и здраве“, подчертаха от българската компания – партньор на производителя. Спринклерни системи и противопожарно оборудване на Rapidrop са внедрени в стотици обекти по целия свят, включително жилищни, търговски, складови и производствени сгради, търговски центрове, училища, болници, летища, съоръжения за забавления и спорт.

 

 

От януари 2020 г. в продуктовото портфолио на Интерметал можете да намерите КСК (контролно-спускателен клапан) вода-вода, КСК вода-въздух, пожарни касети, различни видове спринклери и още продукти с марка Rapidrop.


Повече информация за Интерметал ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Интерметал, Rapidrop, Едоардо Миролио

Още от ВиК