Внедрявания

Високообемни котли на Viessmann осигуряват отоплението на хотел Marriott във Франкфурт, Германия

01.04.2019 г.


Емблематичният хотел Marriott във Франкфурт на Майн предлага зашеметяващи гледки към най-големия град и основен икономически център на немската провинция Есен. От десетилетия хотелът посреща гости от цял свят, само на няколко метра от Франкфуртския изложбен център и фестивалната зала, която се използва за големи събития, концерти и гала вечери. Отоплителната му система е монтирана на 24-ия и 25-ия етаж на небостъргача, който е дом на този хотел. Хотелът е дъщерна компания на Mainova EnergieDienste – местно енергийно и водоснабдително дружество.Новата отоплителна система на хотела е изпълнена на базата на два котела Vitomax 300-LT, осигуряващи комфортната температура в стаите и снабдяването с гореща вода за битови нужди, споделиха за Инженер.bg от българския офис на доказания немски производител Viessmann.


 

Хотел Marriott във Франкфурт разполага с 588 стаи. Благодарение на местоположението си в непосредствена близост до изложбения комплекс на града и в близост до банковия му район, той се радва на висока посещаемост, особено по време на търговски панаири.Отоплението и горещата вода трябва да се доставят в стаите, както и до четири ресторанта и СПА център. „Преди реализацията на проекта за реконструкция и модернизация топлината се е генерирала с два котела за топла вода Viessmann и два парни котела, като системата е работила безпроблемно около 30 години. С инсталирана обща топлинна мощност от около 11 MW и резервоар с обем 5 000 l вода, старата отоплителна централа вече не е била в състояние да удовлетвори икономическите и екологичните изисквания на съвремието ни“, разказаха от Висман.Проектът за модернизация включва сериозни технически предизвикателства. „Сред тях не е само фактът, че системата трябва да бъде инсталирана на 24-ия и 25-ия етаж, а и защото цялата работа следва да се извърши без хотелът да престане да работи нормално. Друго предизвикателство е да се промени отоплението от пара към гореща вода и да се адаптира към съществуващите зони с високо и ниско налягане във високата сграда“, допълниха от Висман.

 

Котлите Vitomax 300-LT са разположени на 90 m над земята

 

Първоначално, старата топлоцентрала продължава да доставя топлина. „Отоплителната система, работила безотказно в продължение на тридесет години, постепенно е заменена от нова. При монтирането на новите котли е използван кран. По времето, когато строителят е построил небостъргача, той е инсталирал подемното съоръжение на височина от 90 m за обработка на тежки товари“, поясниха от Висман.

 

„Проектът е добър пример за това как 3D проектирането и компютърната симулация стават все по-важни при планирането на сложни системи, поради все по-нарастващата нужда от специални технически и организационни решения“, допълниха в заключение от Висман.

 

Повече информация за Висман ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Viessmann, Висман ЕООДFrankfurt Marriott Hotel

Още от ВиК