Внедрявания

Четири града в Румъния с нова канализационна система през 2019 г. Вложените тръби са на Steinzeug-Keramo

05.02.2020 г.


В съседна Румъния, както и у нас, структурните фондове на Европейския съюз са основен източник на финансиране за големите инфраструктурни проекти, включително изграждане и реконструкция на канализационни мрежи и съоръжения. „През 2019 г. в няколко големи и средноголеми румънски града бяха изградени нови канализационни системи, а четири от тях са изпълнени с продукти на Steinzeug-Keramo”, съобщиха за Инженер.bg от българското търговско представителство на световния лидер в производството на стъклокерамични тръби и фитинги.„Оперативна програма Голяма инфраструктура“ е името на програмата в Румъния, с чиято помощ през изминалата година канализационни системи са изградени в общините Арад, Кампина, Турда и Кампиа Турзия. В рамките на тези обекти общо 15 km тръби от стъклопластови тръбопроводи с размери от DN 150 до DN 600 са свързани към съществуващата канализация.


Ето и повече за отделните проекти:


Арад се намира в крайния запад на страната (б.ред. това е областта Банат), близо до унгарската граница. С население от около 180 000 души, православна семинария, музикална консерватория, активен културен и икономически климат, Арад е един от динамичните градове в Румъния. Тук центърът на града с неговите обширни булеварди и пътни артерии е пригоден за бъдещето. Изградена е изцяло нова канализационна инфраструктура, а тръбопроводите на Steinzeug-Keramo са положени по открит траншеен метод.В румънската част на историко-географската област Банат живеят около 10 000 етнически българи, които говорят на запазен през годините и разбираем български диалект, а по вероизповедание са католици.


Счита се, че общността на банатските българи се е формирала от бежанци от Чипровското въстание през 1688 г.


 

Нова канализационна система бе изградена и в Турда и Кампиа Турзия, Трансилвания. Двата съседни града образуват конурбация с население от почти 100 000 жители.

 

Последният от четирите града – Кампина, поставя най-голямото предизвикателство при изпълнението на проекта заради неравния терен. „Кампина е регионалният град на района Прахова, който се намира във Влашко в подножието на Карпатите. Хълмистият релеф с няколко стръмни участъка създаде известни предизвикателства. Но в крайна сметка инсталацията бе извършена успешно“, разказаха от Steinzeug-Keramo.Трансилвания е историко-географска област, пълна с легенди и история. Там реални личности и впечатляващи архитектурни паметници се преплитат с предания за вампири, необясними случки и странни същества. Всички знаем за замъка „Бран“ на Граф Дракула (Влад III Цепеш)...


А знаете ли, че името на областта всъщност е с латински произход – Ultra Silvam, което означава „земя отвъд гората“. На български територията е позната като Седмиградско или Седмоградие.


 

 

Всички проекти Steinzeug-Keramo реализира в тясно сътрудничество с местния си дистрибутор – HTI Румъния, както и с местни строителни компании, които изпълняват строително-монтажните работи. „Очакваме през 2020 г. дейностите в Румъния да се разширят още повече. Положителнота е, че страната разбира все повече важността на обществено значимите инфраструктурни проекти и се доверява на дълговечни продукти, гарантиращи дълъг и надежден експлоатационен живот с минимална поддръжка“, коментираха в заключение от компанията-производител.


Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo, pixabay.com

Още от ВиК