Внедрявания

ДМ Арматурен: Пореден безпроблемен ремонт на голям водопровод със скобите Duofit на Nova Siria – този път в Калининград

06.11.2019 г.


Още един успешен ремонт на голям водопровод бе реализиран през септември т.г. с помощта на решенията на Nova Siria. „Благодарение на скобите Duofit бе отстранена авария на голям тръбопровод в Калининград, Русия. При това, без да се налага спиране на водоподаването“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество ДМ Арматурен, което е партньор на италианския производител на специализирани решения Nova Siria за пазара у нас.Калининград е град в Русия, разположен между Литва, Полша и Балтийско море, който представлява полуексклав – т.е. няма сухоземна граница със страната, към която принадлежи.

Първоначално името му е Кьонигсберг (от немски език: „Кралска планина“) и е част от Източна Прусия. Градът е носител на европейска култура – именно там е роден Имануел Кант, чиято философия е основа на идеала за съвременното европейско обединение.

 

 

Капсулираните черупкови скоби Duofit, предназначени за ремонт и пробиване на тръби, за пореден път доказват своята ефективност, позволявайки лесно, бързо и надеждно отстраняване на теч в голям водопровод. „Моделът Duofit D40E-970-940 (1180-250)-10 е инсталиран в участъци с различни диаметри и максимално налягане от 4 bar. Обектът е реализиран с помощта на Hawle Полша“, разказаха от ДМ Арматурен. Фирмата е основана под името Хавле Арматурен като дъщерна на австрийския производител Hawle.


Освен с Hawle и Nova Siria, доказаната българска компания си партнира и с редица други международни производители на специализирани решения за ВиК индустрията. В портфолиото на фирмата са включени спирателна и присъединителна арматура за питейна вода, отпадъчни води, за газ и за отопление, вентилация и климатизация, ултразвукови и магнитноиндуктивни водомери и системи за дистанционно отчитане, маркери, локатори на маркери и софтуер за радиочестотна идентификация на подземни комуникации.Калининградски мистерии...


Всеки град носи своите легенди, но в Калининград те са повече от впечатляващи. Днес избрахме да ви разкажем за „танцуващата гора“. Боровата горичка е част от природния резерват Куршская гора, но още при засаждането си дърветата започват да растат необичайно – стволовете им се увиват, образувайки спирали и причудливи форми, сякаш танцуват. И тук започват теориите...


Някои твърдят, че причината е в гъсеници на определен вид пеперуди, а други, че местността е заразена с химически вещества, с които военните от Третия райх правили опити.


Има предания обаче, според които именно там е съществувал прусо-дроидски храм. А те не се изграждали случайно – избирали се места със силна енергия, които се отличавали с природни феномени.

 

Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ Арматурен, Nova Siria, pixabay.com

Още от ВиК