Внедрявания

ДМ Арматурен: Санкт Петербург намира решение за отстраняване на авария от главен водопровод с продукти на Nova Siria

05.07.2019 г.


Ако безбрежната руска степ има прозорец“ към Европа, то това е Санкт Петербург. С исторически център, включен в обектите на ЮНЕСКО, живописни канали, бреговете на които са отрупани с едни от най-бляскавите дворци, имперски стил и необхватен брой произведения на изкуство, градът е сред притегателните центрове за ценителите на естетиката и историята от целия свят. Като всяка урбанизирана територия обаче, и прелестният Петербург има своите градски проблеми. Днес ще ви представим как се справя „северната Венеция“ в една злободневна ситуация – когато трябва да се смени уличен тръбопровод. В разказа ни помагат експертите от ДМ Арматурен.„С население от близо 5 милиона, Санкт Петербург е вторият по големина град в Русия. Освен изумителни забележителности, градът има и обширни индустриални квартали. Шоссе Революции (б.ред. бул. „Революция“) пресича точно един такъв“, разказаха от доказаната българска компания ДМ Арматурен.

 

Именно на този булевард се случва авария на главния водопровод. Той е от стъклопласт и е с DN 1400. Повредената част трябва да се смени с полиетиленова тръба DN 1200, но в същото време е необходимо да се осигури надеждна защита срещу аксиалното движение на PE тръбата при работа под налягане. „За да решат този проблем, нашите партньори от Nova Siria произвеждат две съединения модел Multigrip 30-D06E-1455-1215PL специално за случая“, разясниха от дружеството, което предлага специализираните италиански продукти на българския пазар.Изделията Multigrip представляват редуциращи съединения с крайна ограничителна система за PE тръби. По време на ремонта в Русия, извършен на 6 януари т.г., налягането, при което се работи, е 10 bar. След отстраняване на повредата успешно са преминати и всички необходими тестове на системата.„Едва ли има по-удобен и бърз начин за отстраняване на аварии от тръбопроводи, особено в градкси условия. Продуктите на Nova Siria – различни скоби, фланшови адаптори и муфи, обхващат огромен диапазон от размери. По този начин производителят осигурява възможност за ремонт, без да се налага да се спира водоподаването, както и строително-монтажни работи при всякакви неблагоприятни условия“, коментираха от ДМ Арамтурен.


Повече информация за ДМ Арматурен ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ДМ Арамтурен, Nova Siria, pixabay.com

Още от ВиК