Внедрявания

Истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин – стадионът Croke Park, е оборудван изцяло с помпени решения на Wilo

01.02.2018 г.

In Macedonian


Знаете ли кой е третият по големина стадион в Европа?


Казва се Croke Park и е истинското „сърце“ на ирландската столица Дъблин. В най-новия му вид стадионът събира 82 300 души и обединява хората с еднакви спортни страсти, а що се касае до келтските игри, мястото се използва от стотици години. Но как се поддържа водната инфраструктура на такова съоръжение в изрядност? Международният производител на помпени решения Wilo знае отговора. „Обезпечавайки функционирането на водоснабдителната и напоителната система на стадиона с ново, енергийно-ефективно оборудване, Wilo гарантира устойчивост на едно „зелено“ спортно съоръжение“, коментираха за Инженер.bg от Вило България, дъщерно дружество на немската компания Wilo Group у нас.


Съвременното развитие на стадиона започва със специална програма през 1990 г., когато Croke Park поема по пътя на екологичната устойчивост. „Целта ни бе да развием един по-зелен стадион не само на игрището, но и извън него“, заявява Тони Макгуинес (Tony McGuinness), мениджър „Събития и безопасност“, и допълва: „Ефикасните помпени решения, които избрахме, ни помагат да намалим отрицателното въздействие върху околната среда. Затова и разчитаме на експертизата на Wilo Ирландия“. Благодарение на високото ниво на услуги и ефективността на продуктите, компанията Wilo е предпочитан партньор както от управата на спортното съоръжение, така и от местното ВиК дружество. Освен че доставя необходимото оборудване, международният помпен производител се грижи и за поддръжката на системите за повишаване на налягането, циркулационните помпи и поливните инсталации.„В последните години Wilo инвестира изключително много в подобряване на енергийната ефективност на своите продукти и услуги. Част от тази инвестиция е предварително да се правят индивидуални изчисления за ефективността на всеки клиент. Благодарение на това Wilo Ирландия смени почти 20 бустерни системи в Croke Park с по-високоефективни модели“, разказаха още от дъщерното дружество у нас.


Високоефективната бустерна система с променлива скорост от гамата Wilo COR-HELIXVE-VR е избрана като основна, за да поеме всички изисквания по обезпечаването на топла и студена вода за цялото съоръжение, както и по напояването на игрището.„Всъщност за един стадион най-важното е добре поддържаният зелен килим, а това е достижимо само с висококачествени помпи, които да гарантират необходимото налягане“, коментираха още от Вило България. Всеки спринклер трябва да получава определеното количество вода с константно налягане, така че да няма неравномерно разпределение по повърхността на терена. Друг важен момент в автоматизацията на напоителната инсталация е бустерната система да може да отговори автоматично на определен брой спринклери по всяко време и да е максимално ефективна както по отношение на електроенергията, така и от хидравлична гледна точка.


Ето и кои продукти и системи на Wilo са вложени в Croke Park:Бустерни системи:


Wilo- COR-3MVIE1605-6/VR-EB-RI DM

Wilo-CO-2MHI805/RI-EB DM

Wilo-COR-2HELIX VE1606/K/VR-EB-DM

Wilo-COR-2MVIE1607-6-2G/VR


Оборудване за херметизация:


Wilo-COMFORT P225 series

Wilo-COMFORT 225 DIGITAL series


Високоефективни помпи:


Wilo-CronoLine-IL and DL Series


Циркулационни решения за топла вода:


Wilo Stratos Z Range


Информация за Вило България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерит е в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo, crokepark.ie


Още от ВиК