Внедрявания

Електра Помп: Изпълнихме всички етапи по доставка и въвеждане в експлоатация на помпа SAER в с. Овчарово

21.05.2018 г.


Търговско-инженеринговите компании предоставят комплексни услуги, включващи доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на съответните съоръжения и оборудването към тях. Важно за тези дейности е навременното и прецизно изпълнение, но знаем ли какво всъщност включва цялостният процес, за да заработи дадена машина? От Електра Помп, доказана българска компания в областта на помпените решения, разказаха пред Инженер.bg как и в каква последователност се изпълняват задачите по даден обект, за да заработи той навременно и ефективно. „За наш клиент доставихме и пуснахме в работен режим сондажна помпа SAER NR 201 в с. Овчарово, като извършихме всички съпътстващи дейности“, информираха от фирмата, официален представител на производителя у нас.


„След като сме наясно с нуждите и изискванията на клиента, а необходимото оборудване е вече уточнено, идва моментът за доставката. Това може би е сред най-важните етапи по изпълнението на един проект. От добрата логистика зависи навременното и качествено изпълнение на всички задачи“, разясниха от Електра Помп.
Разбира се, доставките до един обект не включват само основното оборудване, а всички съпътстващи компоненти и необходимата техника. За конкретния случай, освен сондажната помпа, бяха доставени захранващ кабел и стоманена напорна колона с дължина 200 m. Инсталирано е и ел. табло със софтстартер.

 

SAER NR-201 са радиални, потопяеми, електрически помпи, подходящи за повишаване на налягането в гражданското и промишленото водоснабдяване. Използват се в хидрофорни инсталации и напоителни системи, както и за монтаж в кладенци с диаметър от 204 mm, резервоари и естествени водни басейни", посочиха от българската компания.


Технически характеристики на серията SAER NR-201:

 - Максимален дебит: Q=120 m3/h;

 - Максимален напор: Н=782 m;

 - Мощност: P=4 – 92 kW;

 - Материал: чугун EN-GJL-250, неръждаема стомана AISI 316.„След като сме разположили оборудването, започва подготовката за монтажната дейност“, посочиха от българската компания, а изображение от този проектен етап можете да видите на снимките долу.Същинската работа по обекта включва спускане на помпата в сондажа и монтирането ѝ, което приключва с последната сондажна тръба, за да достигне дълбочината на сондажа проектната си дълбочина.„След като помпата е монтирана, задължително тестваме работата ѝ, преди да я предоставим на възложителя за редовна експлоатация“, подчертаха от Електра Помп.


На следващите снимки се вижда, че обектът е изпълнен успешно, а помпата е стартирана и функционира безпроблемно с дебит 20 l/s.


 

Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Електра Помп

Още от ВиК