Внедрявания

Електра Помп: Помпено оборудване на Saer помага на Алжир за по-устойчиво и надеждно водоснабдяване

23.04.2019 г.


Много са регионите в света, в които недостигът на чиста питейна вода е осезаем и представлява сериозна пречка за нормалния живот на населението и развитието на икономиката, индустрията и селското стопанство. Днес ще поговорим именно за един такъв – Алжир. Повече по темата пред Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество Електра Помп, чийто дългогодишен партньор Saer, италиански производител на помпено оборудване, участва в мащабен дългосрочен проект за подобряване на водоснабдяването в северноафриканската държава.Алжир, с обща площ от 2 285 263 km², се нарежда сред най-големите по територия държави. През 2012 г. населението ѝ е близо 37.5 милиона, 87% от което живее в градовете и има достъп до чиста питейна вода. Изключение правят 13-те милиона души, живеещи в селските райони. Страната има един от най-високите средни темпове на растеж на населението в света – около 1.17% и оскъдни природни водни запаси.


„Алжир е пустинна страна без реки. Климатът е сух и е предразположен към недостиг на вода. Страната е класифицирана на 14-то място сред страните бедни на водни ресурси. Водата там е ключов фактор за развитие и за това свидетелства не един сериозен доклад. От анализите става ясно, и че най-често проблемът е свързан с лошото управление на ресурсите“, разказаха от Електра Помп. Ето защо в ход е изпълнението на дългосрочна стратегия за оптимизиране и устойчиво управлението на водните запаси в Алжир.Проектът, чийто срок за изпълнение се простира до 2050 г., предвижда работа по различни съоръжения, включително язовири, водопроводи, пречиствателни станции и станции за обезсоляване на вода. В част от тях вече са вложени помпените решения на Saer, чиито продукти на българския пазар предлага фирма Електра Помп. „Към момента нашите италиански партньори ни съобщават за три обекта, част от цялостната стратегия на Алжир, на които са инсталирани помпи с марката Saer. Вече са извършени както проучвателните дейности, така и монтажа на помпените групи и електрическите инсталации, включително дистанционно управление, Anti-Ram защита и защита от хидравличен удар“, обясниха от българското дружество.
Ето и кои са обектите:

 - Осигуряване на питейна вода за населението на провинция Сетиф от язовир Tichy-Haf;

 - Осигуряване на питейна вода за гр. Сетиф и общините в западната част на провинцията от язовир Mahouane;

 - Осигуряване на питейна вода за населението на Mascara и изграждане на коридора Mohammadia-sig, част от трасето MАО.


„Само ключовият трансфер MАО (Mostaganem–Arzew–Oran) ще пренася по 155 млн. куб. м вода годишно, за да снабди източната част от страната с вода“, посочиха от Електра Помп.


Инсталираните помпи на Saer са от сериите TMB (хоризонтални многостъпални помпи), SKD (двойновтичащи помпи) и NCBKZ (едностъпални хоризонтални помпи).Повече информация за Електра Помп ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Електра Помп, SAER, pixabay.com

Още от ВиК