Внедрявания

Нов жилищен район се строи във Винтертур, Швейцария. Канализацията ще е изпълнена с продукти на Steinzeug-Keramo

31.05.2019 г.

In SerbianНов квартал – устойчива канализация! Steinzeug-Keramo, един от най-големите производители на стъклокерамични тръби и фасонни части в световен мащаб, обяви, че в ход e изпълнението на нов строителен обект, в който ще бъдат използвани продуктите му. „Във Винтертур, Швейцария, изцяло нова жилищна зона ще бъде снабдена с канализационни тръби Steinzeug-Keramo”, информираха за Инженер.bg от регионалното представителство на компанията.


Винтертур е курортен град в Северна Швейцария, който се намира на около 31 km северозападно от Цюрих. Именно там се изграждат 15 нови жилищни сгради, в които ще има общо 161 апартамента. Наличната канализационна мрежа обаче, е на повече от 80 години и вече е достигнала края на жизнения си цикъл, което налага нейната подмяна. Същевременно новата мрежа трябва да се адаптира и към нарастващия капацитет от нововъзникващите жилища.


„Ще бъдат положени общо 700 метра канализационни тръби на Steinzeug-Keramo. Строителните работи стартираха на 14 януари и се очаква обектът да приключи до края на ноември 2019 г.“, разясниха от компанията.


Стъклокерамични тръби с различни диаметри, както и необходимите фасонни части с марка  Steinzeug-Keramo, са вече на строителната площадка. „Освен че произвеждаме тръбопроводи от изключително надежден и качествен естествен материал, какъвто е глината, при това по утвърдена и устойчива технология, ние се стараем още повече да улесним строителите. Ето защо в нашето портфолио са включени и разнообразни фасонни части, шахти и свързващи аксесоари“, заявиха от Steinzeug-Keramo.Продуктовата гама на немския производител крие не едно предимство, а сред най-важните фактори, които накланят везните в полза на стъклокерамиката като материал, са изключителната физическа и химическа устойчивост, както и водоплътността на съоръженията. „Специфичните свойства на стъклокерамичните изделия ги правят подходящи за големи обществени инфраструктурни проекти – както, когато се изисква най-високо ниво на надеждност, така и за такива, при които се срещат необичайно високи динамични натоварвания. Същевременно продуктите на Steinzeug-Keramo намират приложение и в индустрията, където често се срещат агресивни технологични води“, коментираха още от дружеството. Доказателство за това са разнородните проекти, изпълнени успешно по целия свят. Тръбопроводи на Steinzeug-Keramo осигуряват надеждна и дългосрочна канализация за жилищни квартали, исторически райони, преминавания под специфични транспортни съоръжения, площадкови канализации в производствени бази и т.н.Повече информация за Steinzeug-Keramo, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Steinzeug-Keramo

Още от ВиК