Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Знаковият катарски стадион Al Wakrah се доверява на тръбните системи Wefatherm. За проекта информираха от Юроком 2000

28.02.2020 г.

Повече от 25 години немският производител на тръбни системи за водоснабдяване Wefatherm предоставя издръжливи и надеждни решения, които отговарят и на най-високите стандарти за качество. А доказателство за това е влагането им в най-разнообразни и значими обекти. Сред тях е стадионът Al Wakrah в Катар, който ще бъде и сред домакините на Световното първенство по футбол през 2022 г. Повече за проекта и инсталациите на Wefatherm пред Инженер.bg разказаха от утвърдената българска компания Юроком 2000, партньор на производителя у нас.Стадионът Al Wakrah, наричан още Al Janoub, е разположен в непосредствена близост до едноименния град, който се намира на 23 km южно от Доха. На него ще се играят както мачове от групите, така и от четвърт финалите от Световната купа през 2022 г. Проектът е стартиран през 2013 г. и е официално открит през май 2019 г., а негов автор е легендарното архитектурно студио на Заха Хадид.


„Дизайнът на Al Wakrah е вдъхновен от риболовните лодки доу (Dhow), а внушението се допълва от използването на дърво и други традиционни материали. Капацитетът на стадиона е 40 000 зрители, като след Световното първенство той ще бъде намален на 20 000 чрез премахване на втория балкон“, разказаха от Юроком 2000.Именно този знаков обект е оборудван със системите за водоснабдяване на Wefatherm.


Високата устойчивост на вътрешно налягане, гъвкавостта и устойчивостта на удар правят полипропилена (PP) изключително подходящ материал за безопасни и надеждни инсталации. Системите Wefatherm PP се прилагат в мрежи за топла и студена вода в държави по целия свят. Компанията предлага пълна гама от продукти както от PP-R (Polypropylene Random), така и от PP-RCT (PP-R с модифицирана кристална решетка вследствие на процеса нуклеация).


„От основаването си през 1988 г. компанията Wefatherm винаги е била пионер в тръбните системи от PP-R. От производител на арматура, тя се превръща в доставчик на цялостни системи за водоснабдяване“, посочи още българският ѝ партньор.


Освен за водопроводните мрежи, Юроком 2000 е доказан комплексен доставчик на решения за отоплителна и канализационна инфраструктура, като разчита на утвърдени партньорства със световнодоказани производители.


Повече информация за Юроком 2000, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Юроком 2000, Wefatherm, https://www.stadiumguide.com/

Още от ВиК