Внедрявания

Оборудване на ProMinent осигурява оптимално качество на водите за морските бозайници в зоопарка в Сидни

03.08.2018 г.


Поредното предизвикателство пред немския производител на оборудване за водообработка ProMinent е зоопаркът Taronga Zoo в Сидни, Австралия. „Внедрената от ProMinent технология за пречистване с озон осигурява високо качество на водите в атракционите и перфектни условия за живот на водните обитатели. Това е доказателство, че можем да намерим решение за всяка област, в която е необходимо специално отношение към водата“, заявиха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, българският представител на утвърдената компания.


През 2016 г. Taronga Zoo отбеляза един век от създаването си. Посетителите на зоопарка могат да се радват на повече от 4 000 животни от 350 вида.


Преди няколко години съоръжението е оборудвано с най-съвременна техника за водообработка, за да може гостите безпроблемно да се наслаждават на тюлени, морски леопарди и пингвини, които иначе остават скрити в дълбините на океаните. „Решението, на което се спират от управата на парка за дезинфекция на петте морски басейна и единия сладководен, е пречистване с озон. Използваната концентрация е напълно безвредна за животните, като същевременно надеждно елиминира всички замърсители и патогени“, посочиха от българското дружество на ProMinent.Оборудването в Taronga Zoo трябва да осигури пречистването на общо 2 500 mсолена и сладка вода, предоставяйки и възможност за цялостен мониторинг и управление на инсталацията. За целта всеки от басейните е оборудван със системата за измерване и контрол Dulcomarin II, чрез която всички компоненти са свързани, а посредством уеб-сървър операторите имат достъп до данните и параметрите в реално време. Системната информация и съобщенията се визуализират графично на цветен дисплей. В същото време информацията може да се предава чрез интернет на таблет или смартфон.


Инсталирани са три озониращи устройства Ozonfilt OZVa и четири озон генератора от гамата BONa. „Озонът се генерира от атмосферния въздух и се подава във водата в малки количества, така че процесът да е напълно безопасен за морските бозайници. Интегрираното устройство за обработка на въздуха в Ozonfilt OZVa е проектирано като сушилня под налягане, което гарантира, че озонът може да бъде генериран безопасно и надеждно, дори при висока влажност на атмосферния въздух с концентрация на озон до 20 g/Nm3“, уточниха от ПроМинент.


По думите на специалистите от българското представителство, сред предимствата на системата, освен безкомпромисна ефективност, са и компактност, лесна и удобна работа, както и максимална експлоатационна безопасност. „Програмируемият контролер управлява непрекъснато всички процеси в басейните и веднага съобщава за грешки и възникнали неизправности“, разясниха от ПроМинент и допълниха: „В резултат на всичко това Сидни може да се похвали с уникален атракцион, в който здрави животни плуват в чисти води и радват очите на посетителите“.


Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, ProMinent

Още от ВиК