Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Озониращите инсталации на ProMinent помагат на най-големия производител в света на хайвер и есетра

17.07.2019 г.


Как една визионерска концепция се превръща в успешен бизнес, при това насред пустинята? С мащабна инвестиция на средства? Безспорно, но не по-малко важни са и правилните технологични решения. Днес ще ви разкажем за най-големия производител на хайвер и есетра в света, който се намира в Абу Даби. „Съоръженията на компанията са оборудвани с озониращите системи OZONFILT® OZMa на ProMinent”, съобщиха за Инженер.bg от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.Отговорна за амбициозния проект за добив на хайвер и есетра е базираната във Вайнхайм, Германия, международна компания United Food Technologies (UFT). Благодарение на нейните инвестиционни решения, днес в Абу Даби, столица на Обединените арабски емирства, е позиционирано най-голямото предприятие за производство на този деликатес, а съоръженията заемат площ колкото осем футболни игрища.


„Хайверът се добива от различни видове есетра, някои от които са заплашени от изчезване в дивата природа. Ето защо отглеждането им в затворени системи е екологичен начин да се покрие нарастващото търсене на специалната протеинова храна“, разказаха от ПроМинент и допълниха: „Есетрата обаче е чувствителна риба и изкуственото ѝ отглеждане крие специфични рискове. Водата, в която живее, трябва преди всичко да се обработва непрекъснато, за да се избегне развитието на патогени и заразяването с болести“.


Това е причината технолозите в компанията да се обърнат към експертизата на ProMinent – доказан разработчик и производител на системи за водообработка. Целта е да се осигури пречистване на водата за 64 индивидуални затворени системи за аквакултури, благодарение на които се произвеждат 35 t хайвер и 700 t есетра годишно.

 

За елиминирането на патогенните микроорганизми са инсталирани общо 8 системи за озониране OZONFILT® OZMa, както и 64 инжекционни станции. „Инсталацията на ProMinent генерира озон от атмосферния въздух, след което прецизно дозира необходимото количество и го вкарва във всеки един от 64-те отделни резервоара. Оборудването включва и деструктор за остатъчния озонов газ, както и контролни единици за управление на системата“, обясниха от ПроМинент. OZONFILT® OZMа е с капацитет 70 – 735 g О3/h, като гарантира максимална надеждност при минимална поддръжка.


Благодарение на високото качество и чистота на водата, комбинирани с правилните температура и хранителни добавки, са осигурени оптимални условия за повече от 300 000 риби. Това не просто гарантира достигане на производствените цели, но дава на компанията и увереност в бъдещето. Доставчикът снабдява не само местния пазар, включително хотели, авиокомпании и круизни кораби, но и изнася луксозната продукция по целия свят свят.


Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, ProMinent

Още от ВиК