Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Полска компания произвежда свежи и здравословни продукти със система за дезинфекция на вода ProMinent Bello Zon

03.04.2020 г.


Купувайки готов сок, опакован в дизайнерска кутия, едва ли можем да си представим какви проблеми срещат производителите, за да ни предоставят свеж, качествен и здравословен натурален продукт. Ето защо, в днешния материал, с помощта на ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, Инженер.bg Ви разказва именно за оборудването, което полска компания, която предлага ябълков сок и пакетиран лук, инсталира. Целта е ефективно пречистване на водата, използвана за промиване на производствените линии и измиване на суровините.


 

Предприятието за преработка на плодове и зеленчуци Champion се намира в Ярогневице, на 40 km югозападно от Познан, Полша. В своите две производствени линии обаче, екипът му среща сериозни затруднения. При производството на концентрат от ябълки е необходимо елиминиране на бактериите, които правят сока мътен, а в процеса на нарязване на лук т

рябва да се отстрани неприятната миризма. Водата, използвана за измиване на плодовете и зеленчуците, също изисква дезинфекция“, разказаха от българското дружество на лидера в дозиращото оборудване ProMinent.


Champion избира да инсталира система за хлорен диоксид на ProMinent от типа Bello Zon® CDV, подходяща за средни до големи водни количества. Използваният генератор произвежда 225 g хлорен диоксид на всеки час. Разтворът се разпределя в различните линии от резервоар за съхранение от полиетилен. Той се измерва точно и надеждно от четири моторни помпи, задвижвани от двигател тип Sigma, и три мембранни, дозиращи помпи от тип gamma/L.


„Хлорният диоксид е ефективен дезинфектант, който остава стабилен в тръбните системи за дълги периоди и осигурява микробиологична защита на водата в продължение на от няколко часа до дни“, коментираха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.


В резултат от внедрената инсталация за дезинфекция, освен че се повишава качеството на продукцията в полския завод, се намаляват и експлоатационните разходи благодарение на по-ниския разход на вода и повторната употреба на водни пари.


„Групата на ProMinent е базирана в Хайделберг, Германия, и вече над 55 години разработва и произвежда компоненти и системи за дозиране на течности и разтвори за пречистване и дезинфекция на вода. Продуктовата гама е съставена от прецизно проектирани решения, даващи възможност на нашите клиенти да постигнат максимална безопасност и ефективност на процесите в широк спектър от индустрии“, заявиха в заключение от българското дружество.


Повече информация за ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: ProMinent, pixabay.com

Още от ВиК