Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Внедрявания

Нов успешен проект на АкваКом Електроникс, или къде е пресечната точка на поморийското вино и технологиите на Pentair

31.07.2019 г.


Виното от поморийския регион носи славата си от векове и е било предпочитан „гост“ на трапезите в древна Троя и средновековните Генуа и Венеция. През 50-те години на 20-ти век винарната „Черноморско злато“ се превръща в съвременен завод и оттогава до днес разчита на най-модерните технологии и подходи, за да радва пазара с висококачествени български вина и алкохолни напитки. Днес ще обърнем внимание на оборудването за обработка на технологичните води в производството, за което ни помогнаха специалистите от българската инженерингова компания АкваКом Електроникс.„Историята на „Черноморско злато“, или Винпром Поморие, започва през 1924 г., когато е учредена първата Лозаро-винарска кооперация „Димят“, а през 1932 г. е създадена и първата съвременна изба в града. Днес, почти век по-късно, за нас е гордост да допринесем за безупречната работа по винопроизводството“, разказаха от АкваКом.


Българската фирма се „намесва“ в производствената линия през 2018 г., когато извършва изработка, доставка, монтаж и пуск на инсталация за Обратна Осмоза за пречистване на технологичните води. „За оборудването се доверихме на качеството и експертизата на американския производител Pentair, чиито интелигентни и устойчиви решения за водообработка намират приложение по целия свят“, посочиха от българското дружество.Доставката е комплексна и включва всички компоненти на системата:

 - Механичен филтър на вход;

 - Филтър с активен въглен;

 - Дуплекс омекотителна инсталация;

 - Модул за обратна осмоза;

 - Допълнителна система за промивка на инсталацията след всеки стоп и на всеки 6 часа, когато не се използва.


„Качествата на обработената вода са повече от отлични, като се достига стойност на специфичната електропроводимост от 7 µS/сm. Номиналната производителност на вода е 4 500 l/h”, уточниха от АкваКом.


„In vino veritas, in aqua sanitas."


„Истината е във виното, здравето е във водата“. Мъдрите латински думи успешно обобщават днешната ни история, защото днес, повече от всякога, светът зависи от устойчивото и отговорно отношение към водните ресурси. А сега ви оставяме да намерите прохлада в чаша охладено розе...Повече информация за АкваКом Електроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, pixabay.com

Още от ВиК