Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Внедрявания

П и М Груп: Бустерната система E.sybox на DAB Pumps осигурява оптимално водно налягане в бижуто на Бали – Tejaprana Bisma

14.08.2019 г.


Представете си, че сте в живописния Убуд (Ubud) на остров Бали и цял ден сте се разхождали из древни храмове и музеи, наслаждавайки се на традиционната местна музика. Прибирате се в луксозния хотел, където сте наели отделна вила, и се оказва, че налягането на водата не е достатъчно, за да си вземете душ. Та това може да съсипе цялата ви ваканция! За щастие хотелиерите, които държат на своите клиенти, намират начин да се справят със ситуацията. Един от тях е Tejaprana Bisma Hotel, който се доверява на бустерната система E.sybox на DAB Pumps, а повече за това ни разказаха от П и М Груп – представител на DAB за българския пазар.Град Убуд се намира близо до планините и е заобиколен от буйна тропическа растителност и зелени оризови тераси. Той с основание се разглежда за люлка на историята и изкуството на древната култура на Бали. А едно от скритите съкровища на района е спокойният, изпълнен с цветна атмосфера комплекс Tejaprana Bisma Hotel.


„Част от хотелския комплекс е съставен от малки вили, всяка от които има баня с душ или вана, както и кухня. Въпреки че рядко са заети всички къщички, а и гостите не прекарват много време в тях, се наблюдава пиково натоварване във водопотреблението по време на вечерните часове и рано сутрин. Именно за тях е необходима бустерната система E.sybox“, поясниха от П и М.За да се отговори на променливите нужди от вода, е необходима помпа с променлива скорост (VFD), която да адаптира потока и налягането към нуждите на потребителя. Това е основната причина да бъде избрана E.sybox – системата представлява цялостно, готово за употреба решение, в чийто корпус са вградени бустер система с честотен регулатор, електронна платка, сензори и резервоар за налягане. E.sybox осигурява постоянно налягане в диапазона от 1 до 6 bar и променлив дебит – от 0 до 6 m3/h.


В хотела са монтирани четири системи E.sybox като максималният им дебит е 25 m3/h. Те работят отделно или едновременно, според нуждите от вода на потребителите. Работата на помпите се управляват автоматично чрез вградени електронни блокове във всяка система, които разполагат с модули за безжична комуникация между тях. „Това решение дава много предимства: модулност, прецизност, ефективност, икономия на енергия, надеждност и по-дълъг експлоатационен живот“, допълниха специалистите от доказанато българско производствено, инженерингово и търговско дружество.В спокойната обстановка на хотели като Tejaprana Bisma, тихата работа на помпите е от първостепенно значение. Ето защо E.sybox, със своите само 45 dB, е изключително подходяща за целта. „Наред с безшумната си работа, бустерната система на DAB крие още редица причини, за да бъде предпочитана при този тип приложения. Сред тях са високата хидравлична ефективност , VFD оптимизацията, антивибрационните гумени крачета, течното охлаждане и мн.др.“, посочиха в заключение от П и М Груп.


Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: П и М ГрупDAB

Още от ВиК