Внедрявания

П и М Груп: Помпи DAB обезпечават дейността на втората по големина джамия с вета Ал Фатах Ал Алеем в Египет

08.01.2020 г.


На 8 януари 2018 г. е открита втората по големина джамия в света и най-голямата в Египет – Ал Фатах Ал Алеем. „С основание считана за бижу на съвременната мюсюлманска архитектура, джамията се простира на площ от 450 000 m2. Погледнато от практичната страна на нещата, разнообразните обекти на тази територия се обслужват от две зони за измиване, 94 тоалетни и резервоар с вместимост 3500 m3. А доставчик на бустерните системи за мащабния проект е нашият партньор DAB Pumps”, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска компания П и М Груп.Ал Фатах Ал Алеем в числа:

Площ: 450 000 m2, от които 35% градини, 10% пътища, 15% паркинг зони.

Капацитет: 17 000 души (открити и закрити пространства за молитва).

21 купола, основният от които с височина 44 m и диаметър 33 m.

4 минарета в стил Фатимид с височина 95 m.

 

Комплексът включва различни съоръжения, сред които конферентна зала, библиотека, учебни помещения, административни офиси, технически помещения и съоръжения, няколко магазина, отделение за медицинска помощ и др. Като част от задължителните елементи са и 2 зони за измиване за мъже и 2 – за жени.Ал Фатах Ал Алеем се намира в „Новата столица на Египет“ – изцяло нов град, засега без име, който е разположен на 45 km източно от Кайро. Градът, чийто строеж тече от 2015 г., ще се превърне в новата административна и финансова столица на Египет, в която ще бъдат изнесени основните правителствени ведомства и министерства, както и чуждестранните посолства. А причината е да се облекчи натовареният Кайро, който с население от близо 20 млн. човека е една от най-многолюдните урбанизирани зони в света.

 

DAB Pumps е производителят, избран от инвеститорите на проекта, който да осигури системите за повишаване на налягането в мрежата за питейна вода. „Работната точка, при която трябва да работи помпената система е дебит от 120 m3/h при напор 50 m. В крайна сметка се стига до решението да се инсталира една група от 4 единици NKVE, с вертикални многостъпални помпи (15 Hp всяка), задвижвани от инвертор с променлива скорост MCE-P, монтиран и конфигуриран чрез фабричен монтаж, за да улесни пуска в експлоатация и да гарантира оптимизация на работата“, посочиха от П и М Груп. „Инверторът защитава мотора и удължава живота му, поддържа постоянно налягане върху тръбопровода и позволява сериозно пестене на енергия по време на работа с частично натоварване“, поясниха още от българското дружество.


Колелата и дифузьорът са от неръждаема стомана, а чугунените опори са обработени с катафореза. Моторът е от клас IE3, механичното уплътнение SiC-Carbon се отличава с лесна поддръжка.


Помпената група автоматично управлява работните цикли на помпите, като същевременно ги редува, така че работното време да е еднакво разпределено между четирите помпи и да не се получават прекалено дълги периоди на престой или пренапрежение за нито една от тях.Повече информация за П и М Груп, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: П и М Груп, DAB Pumps

Още от ВиК